FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

VIDEO În ziua centenarului, Ilyeș o aplaudă pe Rapid pentru transferul făcut: „Calități extraordinare! E ca «Pele» Buga”

Robert Ilyeș +32   FOTO
Robert Ilyeș

Articol de - Publicat duminica, 25 iunie 2023 18:18 / Actualizat duminica, 25 iunie 2023 19:15

Prezent la sărbătoarea centenarului lui Rapid, fostul mijlocaș Robert Ilyeș (49 de ani), acum antrenor la Csikszereda, a analizat una dintre mutările făcute de giuleșteni în această vară, aducerea lui Omar El Sawy (19) de la clubul din Miercurea Ciuc.

Ilyeș laudă transferul lui Omar El Sawy la Rapid

Legitimat la Rapid între 2002 și 2006, Robert Ilyeș a cucerit 3 trofee alături de alb-vișinii, printre care ultimul lor titlu, aferent sezonului 2002/2003.

Fostul mijlocaș, acum antrenor în Liga 2, la Csikszereda, a fost prezent astăzi la sărbătoarea centenarului rapidist. Cu această ocazie și-a declarat dragostea nemuritoare față de clubul din Giulești și i-a lăudat pe rapidiști pentru transferul mijlocașului ofensiv Omar El Sawy, pe care l-a avut sub comanda sa la Miercurea Ciuc.

Ilyeș consideră că El Sawy seamănă ca stil de joc cu Mugurel Buga, atacant cu 40 de goluri în peste 140 de meciuri jucate la Rapid în perioada 2005-2010. 

Dan și Diana Șucu au atras toate privirile în Giulești » Cum au apărut la sărbătoarea centenarului rapidist
Rapid 100
Dan și Diana Șucu au atras toate privirile în Giulești » Cum au apărut la sărbătoarea centenarului rapidist

VIDEO. Robert Ilyeș: „Sunt rapidist până la moarte”

„Am o senzație de bucurie pentru că m-am întors unde am cunoscut cele mai mari performanțe din cariera mea de fotbalist. Sunt rapidist până la moarte. Am fost iubit, respectat și apreciat, asta mă bucură cel mai mult.

Am foarte multe amintiri frumoase de la Rapid, dar calificarea împotriva lui Feyenoord în grupele Cupei UEFA, când am avut stadionul plin (n.r. - în sezonul 2005/2006), cred că a fost poate cel mai frumos moment din carieră. Am plâns de bucurie atunci”, a transmis Ilyeș în dialogul cu reporterul GSP.

Robert Ilyeș, despre nou-venitul Omar El Sawy

„Pe Omar l-am antrenat, are calități extraordinare. M-am bucurat când am ales Rapid, i-am dat sfaturi bune. I-am spus că dacă are nevoie să sune pe cineva, să nu ezite să mă sune.

I-am spus că atunci când ajunge la Rapid, dacă meciul se încheie și el nu este murdar, publicul nu-l va aprecia. Când iese de pe teren trebuie să fie plin de noroi, lumea te va aprecia pentru că ți-ai dat sufletul pe teren. Pentru publicul din Giulești contează cel mai mult să ai spirit de rapidist.

Ca stil, ca viteză de joc, dribling și acțiuni, l-aș asemăna cu Buga «Pele»”, a precizat antrenorul de la Csikszereda despre tânărul mijlocaș ajuns sub comanda lui Mutu. 

În ziua centenarului, Ilyeș o aplaudă pe Rapid pentru transferul făcut: „Calități extraordinare! E ca «Pele» Buga”
Omar El Sawy // Foto: Cristi Preda

Mai multe știri din Liga 1: 

Prima plecare de la Dinamo în această vară i-a mișcat pe „câini”: „Mult succes, te iubim!”

Debeljuh scapă de CFR și a fost ofertat de o echipă din play-off: „Am discutat” » N-a mai jucat de un an!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
steaua.libera
steaua.libera  •  26 Iunie 2023, 09:53

Iliyes e certat cu restul sau de ce e gol in jurul lui? Asa era si la peluza?

dececartonaselegalbenebaneaza
dececartonaselegalbenebaneaza  •  25 Iunie 2023, 21:46

Un jucator subapreciat, era foarte bun

Vezi toate comentariile (2)
Comentează