FOTBAL  »  Superliga  »  GAZETA ESTE ÎN AUSTRIA ALĂTURI DE RAPID

Rapidul a dominat aseară, dar s-a bătut singură prin greşeli puerile în defensivă » Apărare franjuri

Articol de GSP - Publicat duminica, 04 iulie 2010 00:00

Noul Rapid pare închegat de la mijloc în sus, dar suferă în apărare, în special pe zona centrală. În sistemul 4-4-1-1, utilizat aseară, au apărut ceva nume noi, dar singurul remarcat cu adevărat a fost Mihai Roman.

În apărare sînt problemele adevărate. Fundaşul dreapta Gustavo Veronezi e mic, are viteză şi aseară n-a făcut greşeli majore, însă a pierdut aproape toate duelurile aeriene. Marcos Antonio, în schimb, are o statura impozantă şi n-a avut nici o problemă să respingă mingile înalte, dar pe jos e lent. De fapt, pe zonă centrală au apărut principalele ocazii ale austriecilor.

Bulevard pe centru
Linia mediană e în continuare motorul echipei. Herea a avut 3 ocazii, una dintre ele imensă, Mihai Roman a şutat des la poartă şi a intrat în combinaţii, Spadacio rămîne creierul echipei, iar Cesinha e tehnic. Problema a fost pe centru. Costin Lazăr a greşit la primul gol, pasînd la adversar, iar Nicolae Grigore a făcut penalty-ul de 2-0 şi tot el a faultat la lovitura liberă din care s-a marcat ultimul gol al meciului. Chiar dacă au dominat aproape tot meciul, giuleştenii au plătit tribut relaxării din defensivă. 

În avanposturi, "vîrful" împins Sburlea n-a reuşit să-şi creeze nici măcar o ocazie de gol, fiind de multe ori ieşit din joc. Răduţă l-a imitat perfect. În 30 de minute cît a jucat, a atins rareori mingea. Iar giuleştenii rămîn fără victorie în pregătiri: 1-1 cu FC Koper, 1-3 cu Novosibirsk şi 0-3 cu Ried.

Rapid - SV Ried ( Austria, l)    0-3
Rapid: Bornescu - Veronezi (Grigorie, 46), Marcos Antonio, Mardare (Herea, 28), Bozovici (Ezequias, 46) - M. Roman, C. Lazăr (Al. Coman, 63), N. Grigore, Cesinha - Spadacio (Răduţă, 60) - Sburlea

"Mă îngrijorează evoluţia echipei, avem mari probleme în apărare. Se vede că sînt mulţi jucători noi"
Marius Şumudică, antrenor Rapid


Ultraşii austrieci ţin cu Dinamo
La partida de aseară au asistat şi aproximativ 50 de suporteri ai lui SV Ried. Ameţiţi de zecile de beri băute înainte de meci, fanii au aprins torţe şi fumigene în tribune (foto) şi au scandat numele lui Dinamo pentru a-i întărîta pe rapidişti.

Se modernizează Pro Rapid
Preşedintele executiv Dinu Gheorghe vrea să profite că echipa se află în cantonament în Austria şi doreşte să bage baza de pregătire în renovare. "Vamă" a alocat 20.000 de euro din bugetul pe sezonul viitor lucrărilor de modernizare ce vor fi făcute la Pro Rapid: schimbarea mobilierului şi repararea pavajului.

"Îl ofertăm pe Coman"
Dinu Gheorghe a vorbit despre iminenta reîntoarcere a lui Dani Coman (31 de ani) în Giuleşti. "Aşteptăm să-şi încheie conturile cu Braşov şi apoi indiscutabil îi vom face o ofertă pentru că e un portar valoros", a spus "Vamă" la GSP TV. Goalkeeperul declarase zilele trecute: "Dar, ce, am înnebunit să mă duc să joc la Dinamo? Aştept oferta Rapidului".

- Rapidiştii au întîrziat la stadion, întrucît au avut ceva probleme să găsească arena, iar ora de start a partidei s-a amînat cu 15 minute.
- Pe finalul meciului, "închizătorul" Nicolae Grigore a fost trecut de Şumudică în centrul apărării, după ieşirea lui Mardare. Iar Mihai Roman a jucat fundaş dreapta în repriza secundă.
- Spadacio s-a accidentat uşor la genunchiul stîng şi a fost schimbat cu Răduţă în minutul 60 pentru a nu risca o accidentare mai gravă.
- Rui Duarte şi Bozovici au ajuns şi ei în cantonamentul din Austria, de la Kaprun. Cei doi fuseseră învoiţi pentru a-şi rezolva nişte probleme personale.

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (5)
giulestina4ever
giulestina4ever  •  04 Iulie 2010, 14:16

tre sa jucam cu un singur inchizator,Lazar normal!!!4-1-4-1,sau 4-1-3-2.Daca vine Moraes si un fundas central bun,luam campionatul.asa vom avea un sezon identic,si ramanem p-afara!Sper sa-si revina M Ctin;si cred ca o sa faca pereche cu Mardare,daca Marcos asta e teapa care se preconizeaza

daniserbanx
daniserbanx  •  04 Iulie 2010, 11:51

fanii austrieci sunt prosti. sburlea = raduta se stia asta de mult...ratangii....urgent sud-americani

bdgeorge
bdgeorge  •  04 Iulie 2010, 08:58

pe sumbilica asta nu il apuca sfirsitul lui august

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close