FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO AFLĂ MARŢI DACĂ MAI VEDE EUROPA

Raport favorabil

Articol de GSP - Publicat sambata, 22 august 2009 00:00

Clubul din Ştefan cel Mare riscă suspendarea din Europa între 1 şi 5 ani sau amendă şi disputarea meciurilor de acasă cu porţile închise sau pe alt stadion

Inima lui Dinamo bate în ritm alert, iar "cîinii" aşteaptă cu sufletul la gură verdictul UEFA în urma incidentelor din minutul 88 al partidei cu Slovan Liberec, cînd fanii au pătruns pe teren la scorul de 0-2. Marţi, Comisia de Disciplină a forului european se va reuni pentru a pronunţa decizia.
Cristi Borcea pare hotărît să părăsească echipa după încă o ratare în Europa

Ce s-a scris în raportul de joc?

Delegatul UEFA, Dennis Cruise, a stat la stadion pînă spre 3 dimineaţa pentru a întocmi raportul de joc, alături de oficialii lui Slovan, cei ai lui Dinamo şi reprezentanţii Jandarmeriei. Fiecare dintre părţi a notat identic. "Din ce ştiu, în raportul de joc s-a scris că oficialii, jucătorii şi cei de pe băncile de rezerve nu au fost agresaţi", a zis Mircea Mihail, şeful Departamentului de Organizare a FRF. Ba, mai mult, Cruise nu a notat nici torţele aprinse de fani în prima repriză. Avantaj Dinamo!

Dinamo zice că scapă!
În birourile din Ştefan cel Mare a fost forfotă mare ieri dimineaţă. Toată lumea dădea telefoane la FRF sau la UEFA pentru a intui pe cît posibil sentinţa finală. Spre amiază, la club au sosit rapoartele de joc şi posibila pedeapsă. Din diverse surse, "cîinii" susţin că au aflat deja sentinţa: "99% meciul va fi cîştigat de Slovan Liberec cu 3-0 la , vom primi o amendă mare, undeva în jurul a 50.000 de euro, şi vom disputa un număr de partide acasă fără spectatori sau pe alt stadion, la 300 de kilometri de Bucureşti".
Vasile Turcu: "De ani de zile atrag atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă aceşti derbedei!"

UEFA: "Dinamo poate fi exclusă din Europa!"
Purtătorul de cuvînt al forului european, Robert Faulkner, spune că roş-albii pot fi scoşi din Europa. "Există în cazurile serioase, şi acesta pare fi un asemenea caz, şi posibilitatea ca UEFA să dicteze sancţiuni suplimentare, cum ar fi excluderea echipei din competiţie. Potrivit regulamentului, dacă se demonstrează că echipa gazdă este vinovată că nu i-a ţinut în frîu pe suporteri, meciul va fi cîştigat cu 3-0 de formaţia oaspete. Protecţia arbitrilor şi a jucătorilor este esenţială, iar jocul a fost întrerupt, ceea ce este un fapt grav în sine", a zis Faulkner.

4 suporteri din aproximativ 100, cîţi au pătruns pe teren, au fost identificaţi de poliţie şi amendaţi

"În Anglia oamenii de ce nu intră pe teren, deşi nu există garduri? Răspunsul tot în Anglia îl găsim, pentru că acolo sînt pedepse foarte aspre pentru asemenea gesturi"
Nicolae Badea, preşedinte Dinamo

"Regulamentul prevede multe sancţiuni, de la avertisment şi amendă pînă la excluderea din competiţie. E o pată neagră şi va trece mult timp pînă cînd Dinamo îşi va recîştiga reputaţia de club organizat"
Ionuţ Lupescu, director general FRF

"Am înţeles că riscăm pînă la cinci ani de suspendare din competiţiile europene! Nu se poate aşa ceva, de fiecare dată am avut probleme cu suporterii pe plan internaţional"
Cristi Borcea, preşedinte executiv

"Excluderea aduce faliment"
În cazul în care Dinamo va fi scoasă din Europa în următoarele sezoane, clubul ar intra în colaps. Cristi Borcea a anunţat deja că vrea să se retragă: "Sînt foarte afectat, mă gîndesc să mă retrag din fenomen pentru că familia şi sănătatea mea au suferit foarte mult. Am făcut eforturi mari şi nu am nici o satisfacţie, nici din partea jucătorilor, nici din partea suporterilor. Nu voi mai veni la meciuri". "Excluderea din Europa poate aduce falimentul unui club, cine să mai bage bani? Se poate ajunge pînă la desfiinţarea clubului", a zis şi Vasile Turcu.
Vezi rezumatul partidei Dinamo - Slovan!

Au sudat gardurile

Ieri, stadionul Dinamo a fost asaltat de sudori. Aceştia au pus la loc gardurile rupte de suporteri şi le-au sudat în mai multe locuri pentru a nu mai putea fi rupte atît de uşor. Oficialii "cîinilor" vor aduce la meciul cu CFR Cluj, de duminică, şi mai mulţi stewarzi, iar jandarmii vor sta în jurul arenei pentru a putea interveni imediat. "Probabil că la meciul de duminică sîntem nevoiţi să luăm măsuri mai drastice decît ne-am fi dorit. Nu vom face un zid al Berlinului, dar măsurile vor fi dure", a zis preşedintele Nicolae Badea.

Fără fani la Liberec
Dinamo nu a renunţat la rezervările de la hotelul "Babylon" din Liberec pentru deplasarea din Cehia, "cîinii" fiind convinşi că decizia UEFA le va permite să dispute şi returul cu Slovan. Roş-albii şi-au programat plecarea pentru miercuri, cu o zi înaintea returului! Dacă se va disputa returul, cel mai probabil "cîinii" nu vor avea susţinători, forul european urmînd să interzică accesul acestora pe stadioanele din Europa în urma incidentelor provocate în ultima vreme.

POZIŢIA JANDARMERIEI: "Nu ne întoarcem în stadioane!"

Olimpiodor Antonescu, şeful Jandarmeriei Bucureşti, a comentat ieri: "Eu nu voi milita pentru reîntoarcerea jandarmilor în stadioane. Avem o lege, trebuie aplicată. Păi, joi seara, dacă ar fi fost jandarmi în arenă, ieşea o nenorocire. Şi UEFA recomandă să nu fie prezenţi în stadion jandarmi pentru că se consideră că nu e bine să-l vezi pe cel cu care tu te gîndeşti că te lupţi dacă faci ceva în afara legii. Trebuie să ne îndreptăm spre Vest, nu spre Est. Oricum, la Dinamo firma de pază, care avea oameni mai mulţi decît am avut noi în zonă, a întors spatele şi nu a intervenit cum trebuia".

OPINIE / RĂZVAN PREPELIŢĂ: Bizonii

Tatăl lui Torje e bine

Vasile Torje, tatăl mijlocaşului dinamovist, care a suferit un preinfarct joi, la meciul cu Slovan, în momentul în care suporterii au pătruns pe gazon, a fost stabilizat de medici, iar ieri se simţea bine. "Am stat lîngă el în acea noapte, şi-a revenit, a vorbit cu fiul său, iar pentru mine faptul că domnul Torje se simte bine este cel mai bun lucru după o seară urîtă", a zis o angajată a clubului, care i-a fost alături lui Vasile Torje.

Tamaş în Anglia!

Căpitanul roş-albilor e aproape de un transfer la West Bromwich Albion, formaţie care a retrogradat sezonul trecut din Premier League. Englezii insistă pentru fundaşul de 25 de ani, dar se lovesc de voinţa jucătorului, care şi-a exprimat în faţa acţionarilor dorinţa de a rămîne la Dinamo. O altă problemă ar fi şi faptul că dacă Dinamo vrea să îl vîndă pe Tamaş trebuie să îl cumpere întîi de la Auxerre, conform unei clauze din contract. "Nu cred că Gabi va pleca", a spus Nicolae Badea la Fanatik Show.

Molinero a fost marcat
Dintre toţi dinamoviştii, Francisco Molinero s-a speriat cel mai tare în momentul în care suporterii au pătruns pe gazon. "Tremura şi se uita îngrozit spre peluză. L-am tras de mînă şi am luat-o la fugă spre vestiare. Nu-i venea să creadă ce se întîmplă, zicea că nu a văzut în viaţa lui aşa ceva", a povestit unul dintre fotbalişti. Spaniolul nu a putut dormi nici în cantonamentul de la Săftica, iar după antrenamentul de dimineaţă a plecat direct în camera de hotel.

Ultimele noutăţi:
- Dinamoviştii au fost lăsaţi ieri să plece acasă, iar azi, de la ora 9:00, vor intra în cantonamentul de la Săftica pentru a pregăti partida cu CFR Cluj.
- Miranda, Homei şi Curcă au fost trimişi la echipa a doua a clubului pentru a fi utilizaţi astăzi în derby-ul cu Steaua II.
- Silviu Izvoranu s-a despărţit de Astra Ploieşti şi a semnat ieri cu Internaţional Curtea de Argeş. Cristi Munteanu, Marius Alexe şi Liviu Ganea sînt singurii dinamovişti care au rămas la formaţia prahoveană.
- Ionel Dănciulescu nu mai resimte dureri de spate şi poate fi utilizat din primul minut cu CFR Cluj în cazul în care nu vor interveni complicaţii.
- Adrian Mutu promite să se întoarcă în Ştefan cel Mare: "Peste trei ani, cînd îmi expiră acordul cu Fiorentina, vin să ajut Dinamo!".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (39)
 •  22 August 2009, 21:53

U vchodu do tunelu jsem se začal bát. Arbitru furat echipa noastra, daca meci nu intrerupt in minutul 88, noi bateam Dinamo cu 4-0 sau 5-0.

 •  22 August 2009, 21:11
Postat de roberto7 pe 22 August 2009, 09:20

sunt avocat sportiv, si va prezint o noua forma de penaalizare care este f posibil sa fie aplicata in cazul lui dinamo, si care din pacate prevede ( pt toate echipele din Romania)suspendarea terenului, sau desfasurarea meciului fara suporteri pe teren propriu in toate meciurile din europa 2009-2010. iar clubul dinamo va fi exclus din toate competitiile europane pana 2012 (inclusiv meciuri amicale)

Sunt observator sportiv si'ti prezint adevarul curat: mananci ka.kat

 •  22 August 2009, 15:51
Postat de sirehd pe 22 August 2009, 10:32

au intart conducatorii pe terene ma? sau "fanii"??? sunteti penibili

cAM ASTA GANDESTE ORICE uLTRAS.dACA SI acum nu isi dau seama ca au gresit aceste primate nu au cum sa se comporte civilizat pe viitor!Prinsi,batuti si la puscarie ,ca in Anglia.Si nu numai pe stadioane ci si in viatza reala,acum ma refer la interpoli!!!!

Vezi toate comentariile (39)
Comentează
Close