FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - PETROLUL 3-2

Răpuşi în ultima secundă! » Fără spectatori, ”U” Cluj şi Petrolul au oferit o pledoarie fotbalului

Claudiu Niculescu a marcat aseară al doilea său gol în acest sezon
Claudiu Niculescu a marcat aseară al doilea său gol în acest sezon

Articol de - Publicat duminica, 21 august 2011 00:00 / Actualizat duminica, 21 august 2011 10:47

Ploieştenii lui Vivi Răchită au jucat curajos, cedînd abia pe final, deşi au evoluat cu un om în minus aproape o repriză.


VEZI REZUMATUL PARTIDEI!

Dacă-l zăreşti pe Claudiu Niculescu pe teren, chiar dacă a împlinit 35 de ani, ar fi ideal să nu faultezi în apropierea careului mare, în zona centrală. Exact ce nu au respectat jucătorii Petrolului, la fix un sfert de oră de la startul partidei, jucată aseară, fără spectatori, la Mediaş. Execuţia lui Clau-gol a fost perfectă, iar Zendeli s-a trecut şi el pe lista victimelor atacantului clujean (16).

Lipsiţi de inhibiţii, ploieştenii au replicat aproape instant, iar Unguruşan a intervenit exact cînd Opriţa se pregătea să şuteze violent din careu (20). Din reluarea unui alt jucător experimentat, Pompiliu Stoica, a revenit echilibrul din start. Pele a pus din cădere piciorul la şutul-centrare al fostului stelist, iar Popa a fost păcălit de traiectorie (28).

Revenirea "şepcilor"
"U" a pus stăpînire pe balon, punctînd doar la impresia estetică. Niculescu a trecut puţin pe lîngă "dublă" (32), iar Petrolul a dat apoi lovitura. O diagonală lungă a lui Străuţ, un stop fin şi o reluare de senzaţie a lui Vali Negru i-au înmuiat definitiv pe clujeni, care au aşteptat momentul de respiro pentru a-şi reveni din pumni. Nici după reluare, trupa lui Vivi Răchită nu a făcut pasul înapoi, dar a intervenit arbitrul Radu Petrescu, care a vrut să ţină el prim-planul partidei. L-a eliminat gratuit pe Apostu (54), oferindu-le clujenilor oxigenul necesar pentru a reveni în joc după reuşita lui Boştină (59).

Păcurar, oaia neagră
În inferioritate, Petrolul s-a ghemuit în jumătatea proprie, rezistînd cu greu asaltului "şepcilor roşii". Cristea l-a ameţit pe Străuţ cu o fentă a la Ronaldinho, iar Petrescu nu a mai ezitat, acordînd penalty. Alex Păcurar a bătut modest şi Zendeli a respins (72). "U" şi-a reluat ofensiva, însă zidul oaspeţilor nu a cedat pînă în prelungiri, cînd Tony a deviat cu capul o centrare a lui Boştină (90+3).

Roşu gratuit

Dacă în prima repriză arbitrul Radu Petrescu a avut o prestaţie echidistantă, după pauză, arbitrul bucureştean şi-a dat în petic. "Centralul" l-a eliminat gratuit pe Apostu, care a avut o intervenţie întîrziată la Popa, însă involuntară (57). Radu Petrescu a acordat însă corect penalty la faultul lui Străuţ asupra lui Cristea, însă Păcurar a ratat lovitura de pedeapsă.

INBOX
- Deşi meciul s-a desfăşurat cu porţile închise, un grup de suporteri clujeni şi-au încurajat favoriţii de pe dealul aflat în vecinătatea arenei şi au aprins torţe la golul lui Niculescu
- Adrian Cristea a revenit printre titulari, după ce runda trecută, cu Steaua, a început meciul pe bancă. Şi Unguruşan l-a scos din formaţie pe Achim
- Claudiu Niculescu a debutat în prima ligă chiar contra Petrolului, pe 1 martie 1998, cu un gol în U Craiova - Petrolul 2-1

CIFRE. U Cluj parametru Petrolul
67,2% posesie 32,8%
17 şuturi 5
7 şuturi pe poartă 3
1 cornere 3
8 ocazii 4

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (19)
blondu50
blondu50  •  27 August 2011, 12:42

o victorie pe deplin nemeritata fiti realisti!!!

enachecosmin
enachecosmin  •  22 August 2011, 13:39

asta e, mergem mai departe. petrolul nu pierdea daca juca in 11 oameni. dar clujul a stiut sa profite de omul in plus si a castigat. bravo lor.

alexhaiducu
alexhaiducu  •  21 August 2011, 19:27

super meci!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează