FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Rasism la FCSB! Gigi Becali i-a șocat pe MM și pe Dică, blocând un transfer: "Gata, nu mai vreau negri la echipă"

Moke a fost îndepărtat de la FCSB și din cauza ideilor patronului Foto: Raed Krishan
Moke a fost îndepărtat de la FCSB și din cauza ideilor patronului Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 13 iulie 2017 09:00

În această vară, Dică şi MM aleseseră un fundaş central, dar transferul a fost blocat de Gigi Becali, pe motiv că respectivul stoper e jucător de culoare, argument principal pe care l-a avut şi când i-a dat afară pe Muniru şi Moke.

Gigi Becali nu se dezminte! Aplică cele mai ciudate strategii şi ia decizii extrem de controversate în modul în care conduce clubul. În această vară a refuzat să aducă un fotbalist exclusiv din cauza culorii pielii respectivului jucător. Sursele GSP susţin că Mihai Stoica şi Nicolae Dică se deciseseră în privinţa unui fundaş central, dar în momentul în care i l-au prezentat lui Gigi au avut parte de o reacţie şocantă: "E negru, nu mai vreau negri la echipă. Mi-a ajuns, îmi aduc numai ghinion". Becali nu a putut fi înduplecat sub nicio formă, iar MM şi Dică au fost nevoiţi să accepte situaţia.

Nu doar că n-a acceptat să ia un fotbalist de culoare, dar Gigi a hotărât să se şi despartă de doi astfel de jucători: Moke şi Muniru. Iar zilele trecut a confirmat şi în public că motivul principal e acela că nu sunt albi: "Muniru avea probleme de comportament, a sărit cu pumnii şi picioarele pe un jucător. Am scăpat de el, nu mai îmi trebuie jucători de culoare. Nu am noroc la ei, nu aţi văzut că am avut probleme cu toţi? Şi cu ăia cu care nu am avut probleme de comportament, ca Emeghara sau Alcenat, ăia nu au dat randament. E clar, nu am noroc cu ei", a spus Becali la TV Digi Sport.

În 2015: "Am făcut o mare eroare"

În urmă cu 2 ani, mai precis în august 2015, după ce Steaua pierdea, scor 0-3, meciul tur cu Rosenborg din play-off-ul Europa League, Gigi Becali făcea o declaraţie prin care lăsa să se înţeleagă că a comis o mare greşeală când a adus mulţi jucători de culoare: "Eu sunt vinovat! Nu pot să vă spun mai multe, dar în această vară am renunţat la unul dintre principiile mele şi iată că n-am mai avut noroc". Era sezonul în care în lotul Stelei se aflau nu mai puţin de 5 jucători de culoare, după ce între 2012 şi 2014, când s-au bifat performanţe importante, în lot erau numai 2 astfel de fotbalişti!

 clipboard01

 Yesilova, dat afară fiindcă e musulman

În decembrie 2008, Gigi Becali a decis să-l dea afară pe Yuksel Yesilova, cel care la vremea respectivă era preparator fizic în mandatul antrenorului Dorinel Munteanu. Motivul a fost că Yesilova era musulman, dezvăluire pe care Gazeta Sporturilor o făcea la scurt timp după demitere. "Dorinel mi-a zis că Gigi Becali a făcut nişte afirmaţii la adresa mea, că sunt musulman şi că aduc ghinion Stelei", a confirmat şi Yesilova într-o declaraţie de la acea vreme. FIFA a deschis o procedură disciplinară, l-a chemat la audieri şi pe Yesilova, dar nu a dictat sancţiuni, în lipsa unor probe evidente!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (32)
anton40
anton40  •  13 Iulie 2017, 16:55

Bravo Nea Gigi!Sunt de acord cu tine!Frumos de pus in rama!

whiteredarad
whiteredarad  •  13 Iulie 2017, 15:29

Nu il suport pe "cioban", dar nu e cazul sa ii rastalmaciti vorbele. Becali se referea la jucatorii , care vin direct din Africa, care se acomodeaza greu,iarna, mai ales, care fac nazuri, care vreau salarii mari, fara a fi dovedit ca pot ceva. Aici nu este rasism sau xenofobie, aici este gandul ca un jucator de culoare, care a jucat citiva ani in Europa s-a acomodat cu clima, cu rigorile pregatirii fizice, si daca din west, vin in est, inseama ca acolo nu au reusit, deci dorintele trebuie sa fie mai mici.

cainelup
cainelup  •  13 Iulie 2017, 15:27
Postat de valentinn10 pe 13 Iulie 2017, 13:12

GIGI BECALI ramane PATRONUL PATRONILOR, niciun jucator nu s-a plans, fie el de culoare sau nu...

:):):):):):):):::))) - ce trista ar fi lumea fara tine...

Vezi toate comentariile (32)
Comentează