FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Ratează doar Oțelul » Cristi Tănase poate reveni pe teren mai repede decît se aştepta

Articol de - Publicat miercuri, 15 aprilie 2015 00:00

Accidentat la Giurgiu, Tănase nu are ruptură musculară și va reveni pe gazon în deplasarea de la U Cluj.

Constantin Gâlcă s-a temut că l-a pierdut pe Cristi Tănase pentru finalul acestui sezon. Ar fi fost o pierdere grea, mai ales că ASA Tîrgu Mureș s-a apropiat la două puncte.

În meciul de la Astra, căpitanul roș-albaștrilor a ieșit de pe teren în minutul 42, fiind înlocuit de Nicușor Stanciu. Tănase i-a transmis antrenorului că a simțit o înțepătură la coapsă, iar Gâlcă a decis să nu riște nimic și l-a schimbat.

Temerile staff-ului au fost mari, crezîndu-se în primă fază că mijlocașul stînga a suferit o ruptură musculară. Cu toate acestea, luni și marți "Dodel" s-a simțit mai bine și emoțiile s-au spulberat: nu e ruptură!

Totuși, azi, Tănase va efectua un RMN pentru a vedea exact care este situația sa medicală. Cel mai probabil e vorba doar de o întindere musculară, ceea ce-l va face indisponibil pentru partida cu Oțelul din runda viitoare, cînd Gâlcă va prefera să-l menajeze.

Revine și Chipciu

În schimb, cu U Cluj, peste 10 zile, Tănase va fi apt și va putea evolua în meciul de pe Cluj Arena. Tot atunci va reveni pe gazon și Alex Chipciu. Numărul 7 din Ghencea s-a accidentat în urmă cu mai bine de două săptămîni la acțiunea echipei naționale și a ratat pînă acum 4 jocuri ale roș-albaștrilor: semifinala din Cupa României cu Petrolul, cîștigată de Steaua, și trei meciuri în Liga 1: victoria cu Gaz Metan, eșecul cu Petrolul și remiza cu Astra.

Fără pasator decisiv cu Oțelul

Sîmbătă, împotriva gălățenilor, Gâlcă va alinia o formație în care nu se va regăsi nici un mijlocaș care să fi reușit vreo pasă decisivă în acest sezon în Liga 1. Lider la acest capitol este Alex Chipciu, care are 5 assisturi.

Ceilalți doi mijlocași care au oferit pase de gol sînt Tănase și Prepeliță, fiecare cîte una. Acesta din urmă nu mai joacă după ce Gigi Becali i-a transmis lui Gâlcă să nu mai mizeze pe el avînd în vedere că la finalul sezonului va pleca din Ghencea.

Cum va arăta Steaua cu Oțelul:
Arlauskis - Papp, Varela, Tamaș, Guilherme - L. Filip, Bourceanu - Ad. Popa, G. Iancu, N. Stanciu - Țucudean

"Pierderea lui Tănase e foarte importantă. El se vede în jocul Stelei, contează foarte mult pe atac, e un jucător foarte important, valoros. Cu Astra, după ce a ieșit de pe teren, jocul nostru a suferit"
Constantin Gâlcă, antrenor Steaua

"Becali face schimbările"

Fostul preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir, a dezvăluit ce-a discutat cu Gigi Becali acum cîteva zile: "Am vorbit cu Gigi Becali, am fost şi la cafea cu el. Becali s-a schimbat puţin. N-am discutat despre fotbal, am vorbit despre cancanuri şi alte prostii. Despre fotbal ce să mai vorbim, că el e specialistul, face schimbările de acasă, e băiat deştept! N-are el nevoie de informaţii de la mine. Din ce am înţeles eu, cred că în vară va face din nou echipa".

Steliştii criticaţi

Preşedintele de imagine al Stelei, Helmuth Duckadam, trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte transferurile pe care echipa le va face în această vară: "Din păcate, avem cîţiva jucători care s-au blazat la Steaua şi se mulţumesc mai mult să stea pe banca de rezerve! În cazul unora s-a văzut lipsa de ambiţie şi acest lucru ne-a costat foarte mult. S-au mulţumit doar cu faptul că le intră banii în cont şi atît. Sper să avem o strategie de transferuri cît mai îndrăzneaţă, pentru că avem nevoie de cel puţin 5-6 jucători care îşi doresc să facă performanţă şi să cîştige bani".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  15 Aprilie 2015, 14:33

daca jucam cu stanciu,bourceanu si tucu,mi e frica si de otelul

ochi_ager
ochi_ager  •  15 Aprilie 2015, 11:27

Rozule, tu vezi în negru...

davi7
davi7  •  15 Aprilie 2015, 10:14
Postat de rozu pe 15 Aprilie 2015, 09:04

s-a observat si in timpul transmisiei tv ca nu avea nici pe dracu. omul era lesinat deja in minutul 20, cred a ajuns pe gazonul din giurgiu direct de la bamboo. a jucat putin teatru si l-a facut pe *** de galca. aceasta este o practica folosita de jucatori la greu in mandatul *** ce se crede antrenor. si acest dodel mai asteapta un transfer afara...

Nu cred ca Tanase este asa,poate in alte timpuri dar nu acum.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează