FOTBAL  »  Superliga  »  DUELUL COMUNICATELOR

Război deschis între Hagi și FRF » "Regele" a emis un nou comunicat și amintește FRF despre faza cu statuile din urmă cu 18 ani

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 septembrie 2016 18:42

Gheorghe Hagi a emis ieri un comunicat în care-și exprima nemulțumirea legată de neconvocarea la națională a unor jucători care au trecut pe la Viitorul.

La rândul ei, FRF a reacționat azi tot printr-un comunicat în care a prezentat câteva statistici. ” Regele” nu s-a lăsat mai prejos și a mai emis un comunicat în care cere socoteală FRF și amintește de momentul din urmă cu 18 ani când a cerut să se facă statui ”Generației de Aur”:

În comunicatul dat publicității în ziua de 22 septembrie am prezentat unele situații grave legate de calitatea selecției de la loturile naționale de juniori și tineret. Nu am vorbit de statistică și am sesizat probleme concrete de selecție.

Un fost oficial din cadrul sectorului tehnic al FRF a afirmat că trebuie create “Alternative la Academia lui Hagi”. Ce înseamnă cuvântul “alternativă”? Vă rog să mi-l traduceți voi.
Doar prin câteva exemple am vrut să demonstrez mass-mediei și suporterilor din România că eu sunt cel atacat. Am făcut acest lucru tocmai pentru a nu se crea o imagine eronată că eu am atacat FRF, așa cum s-a speculat.

1. Am sesizat selecția care s-a făcut la loturile naționale de tineret și juniori prin dispariția subită din circuit a unor jucători foarte competitivi (Mitriță, Bălașa, Manea, Tănase), iar despre fiecare dintre aceștia am argumentat în scrisoarea din 22 septembrie. Am făcut acest lucru pentru că s-a tot invocat că “aria de selecție este redusă”.

2. Cele mai bune argumente în ceea ce privește “Alternativa la Academia lui Hagi” sunt cele două lucruri petrecute cu Ianis Hagi:

a) În urmă cu doi ani și cu opt jucători de la Academia Hagi în echipă, România U17 (generația ‘98) s-a calificat la Turul de Elită după ce a învins cu 6-1 Danemarca. La Turul de Elită numărul jucătorilor din Academia Hagi s-a redus, iar directorul tehnic din acea perioadă a încercat să-l umilească pe Ianis.

b) Cu toate că Ianis Hagi a reușit performanțe foarte mari pentru vârsta lui (la 17 ani declarat cel mai bun tânăr jucător din Liga I pe baza voturilor antrenorilor și a căpitanilor de echipă) nu a obținut până în acest moment nici măcar o Promovare la un lot național superior ca vârstă. Ianis merita șansa unei promovări pe care a avut-o orice alt jucător talentat din Academie sau de la alt club din țară.

3. Tot ceea ce am transmis a fost în nume propriu. Obiectivul meu este să sprijin fotbalul românesc și vreau să aibă rezultate, nu sunt contra FRF. Nu mă băgați în nici fel de joc politic sau în vreo “barcă”. Nu mă simt în “barca” nimănui, doresc doar binele fotbalului românesc și îmi asum tot ceea ce am spus pentru că am fost lider.
Voi apăra întotdeauna jucătorii valoroși și sunt ghidat de principii și reguli. Orice tânăr talentat merită să fie ajutat, așa cum am fost inclusiv eu. Pentru mine sprijinul înseamnă Promovare.

Acum 18 ani am semnalat unele lucruri și am fost judecat greșit, dar mi s-a dat dreptate peste ani. Nu vreau ca și acum să se întâmple la fel.

Cred că acum m-am făcut înțeles. Este ultimul comunicat pe care îl dau pe această temă.

Cu deosebit respect, Gheorghe Hagi (manager tehnic FC Viitorul și Academia Hagi)

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
daddy
daddy  •  24 Septembrie 2016, 13:21

Acum ceva timp, nu mult in urma, ce spuneam toti pe aici prin comentarii? Ca asta se va intampla. In mom in care Hagi stia pe propria piele, ca fost junior, ca tinerii mai sunt si putin "persecutati" in turnee si cantonamen, nu trebuia sa isi educe fiul sa se comporte ca baiatul lui Hagi. Ca parinte iti lasi fiul sa-si mai franga si gatul daca vrei sa fie pe picioarele lui, ori Ianis sIa dus direct vedeta si cu ifose in cap. Evident ca niciun antrenor nu-l mai vrea, si asta nu pt ca nu i-ar cara gentile, ci pt ca orice lucru marunt l-ar putea face pe copil sa-i sara nervii. Si asta dauneaza intregului lot, tocmai pt ca sunt adolescenti. Sa fim seriosi, cine nu a facut un sport organizat si nu i-a spus vreodata antrenorul "cutarica, ia si geanta aia si adumi-o" sau "du-te in vestiar si vezi ca e o geanta etc". Daca incepi cu " eu nu aduc geanta ba, ca-s baiatul lui Hagi" si faci si subiect de scandal in presa, atunci nu te astepta sa mai fii convocat.

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  23 Septembrie 2016, 19:55

Ce sa-i faci, Gica, daca nu umbli cu deshtu-n gura, sa-ti soarba toti fiecare cuvintel...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează