FOTBAL  »  Superliga  »  U CRAIOVA - FCSB, AZI, 20:45, DIGI, TELEKOM, LOOK, GSP.RO

Răzbunare după 20 de ani! Oltenii au șansa să le blocheze roș-albaștrilor titlul » În 1998 i-au făcut cadou campionatul Stelei

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat luni, 14 mai 2018 08:38

U Craiova are ocazia să-i blocheze lui FCSB un titlu, azi, de la ora 20:45, pe TV Digi Sport, Telekom și Look, la două decenii de când îi aducea trofeul. Oltenii au obținut atunci unul dintre cele mai costisitoare egaluri din istorie: rivala a devenit campioană, ei au ratat Cupa UEFA din cauza asta.

CS U Craiova a fost recunoscută de Liga Profesionistă de Fotbal drept continuatoare a Universității Craiova, deci ar trebui să moștenească și un egal-cadou pentru Steaua, actuala FCSB.

Oltenii sunt antisteliști și antidinamoviști, însă au luptat pentru roș-albaștri în urmă cu 20 de ani și au astăzi ocazia să se răzbune, să-i și încurce de data asta. În 1998, în ultima etapă a campionatului, Rapidul lui Mircea Lucescu trebuia să învingă în Bănie ca să-și asigure titlul. S-a terminat 2-2, Știința chiar a condus cu 2-0 la un moment dat, cu două goluri ale lui Ionel Ganea, și trofeul a ajuns în Ghencea.

Steaua condusă de Mihai Stoichiță a profitat de remiza de pe "Ion Oblemenco", a învins Gloria Bistrița și a devenit campioana României. Pentru a continua lupta pentru locul 1 în acest sezon, roș-albaștrii trebuie să ia toate punctele în seara asta, ceea ce înseamnă că alb-albaștrii au posibilitatea să-și curețe conștiința de acea remiză care i-a făcut să sufere.

Pentru că Universitatea, deși lăudată pentru corectitudine, a ratat prezența în Cupa UEFA din pricina acelui egal. Urma finala Cupei, Rapid-Craiova, și oltenii ar fi avut asigurată prezența în Europa ca finaliști ai Cupei dacă giuleștenii ar fi devenit campioni. Cum Steaua a luat titlul, iar vișiniii i-au bătut pe juveți în Cupă, U a rămas pe dinafară.

Asistență doar pentru răzbunare

Craiova umple stadionul "Ion Oblemenco" pentru partida din seara asta și suporterii vin doar ca să asiste la duelul care poate s-o încurce pe FCSB, fiindcă echipa lor nu mai are o miză mare în campionat.

În finalul sezonului, cea mai importantă e finala Cupei României, Craiova-Hermannstadt, o întâlnire în care trofeul pare la îndemână, din moment ce adversarul e unul din liga a doua. Orașul nu a mai cucerit o Cupă a României de 25 de ani!

În '98, când Universitatea a ajutat-o pe Steaua să ia campionatul, jucătorii ei erau împărțiți, unii aveau prime de la Rapid, adversara din acea partidă, alții luptau pentru roș-albaștri. Azi nu mai e cazul de bonusuri din exterior.

  • U Craiova - FCSB se joacă azi, de la ora 20:45. Partida va putea fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Digi Sport, TV Telekom Sport și Look TV. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (28)
indolentu
indolentu  •  14 Mai 2018, 15:34

daca se voia un articol complet nu doar sa scrie ca iechipa olteana in 98 iera impartita in doua de ce nu se scrie si de golu anulat aiurea de marian salomir la scoru de 1 0 pentru craiova?sutu lu marinescu a fost bara transversala si gol clar iegzact ca a lu dorinel cu bulgaria la euro 96 deci nu mai spuneti doar ca ganea si altii s au opus ci si arbitru maria salomir care se stie unde se antrena si ce iechipament purta

847153178690789
Ticu Troya  •  14 Mai 2018, 13:44

Stati linistiti baieti ! Craiova este a doua echipa a stelei si prin confuzie a fcsbeului !! Nu va faceti iluzii CA craiova va lua macar un punct !

makero
makero  •  14 Mai 2018, 13:30
Postat de echilibrat pe 14 Mai 2018, 09:58

"CSU" este proiectul renasterii Universitatii Craiova, clubul care detine brandul Stiintei.

Are dreptate mariuss72,CSU Craiova nu are nici o treaba cu U Craiova,chiar ma miram de ceva vreme cum oltenii deja s-au dat pe brazda cu aceasta echipa,tinand cont ca la inceput majoritatea ii huleau,dar de`,obisnuinta este poate chiar prima natura a omului...

Vezi toate comentariile (28)
Comentează