FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Răzvan Lucescu contează pe Rui Duarte: "A greşit, dar e valoros"

94 de zile a lipsit Duarte de la echipă în 2011, iar la şedinţele de pregătire a stat doar 53 de zile
94 de zile a lipsit Duarte de la echipă în 2011, iar la şedinţele de pregătire a stat doar 53 de zile

Articol de - Publicat sambata, 16 iulie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 15 iulie 2011 20:32

Lucescu a explicat de ce l-a folosit pe Duarte la primul meci amical cînd l-a avut la dispoziţie.


Cu toate că şi-a prelungit iarăşi vacanţa şi a lipsit nemotivat de la antrenamente, ajungînd la echipă mai tîrziu cu 29 de zile decît colegii săi, Rui Duarte nu şi-a pus în pericol locul în formaţie. Portughezul de 30 de ani a bifat deja 27 de minute în amicalul cu scoţienii de la Dunfermline (4-1), fiind folosit deşi se alăturase giuleştenilor de doar două zile.

După meci, Răzvan Lucescu şi-a explicat decizia: "Duarte e un jucător de mare valoare. A greşit că a întîrziat, cu siguranţă, dar prezenţa lui în lot e un cîştig pentru Rapid. El ştie foarte bine ce gîndesc, i-am zis asta de faţă cu toţi jucătorii. Dacă va fi titular sau nu cînd va începe sezonul e doar problema mea".

Nu e prima oară cînd Duarte e folosit imediat ce revine la echipă. La fel s-a întîmplat şi în iarnă, cînd Şumudică l-a trimis pe teren cu prima ocazie, cu Gaz Metan (2-1), deşi se întorsese după o absenţă nemotivată de două luni şi jumătate!

Stă bine fizic
Deşi a ratat aproape toată perioada de pregătire, Rui Duarte s-a menţinut în formă. Colaboratorii lui Răzvan au dezvăluit că lusitanul nu a rămas prea mult în urmă faţă de colegii săi: "Spre deosebire de perioada din iarnă, cînd gîfîia la antrenamente, acum arată mult mai bine. Nu s-a îngrăşat şi va putea recupera repede deficitul de pregătire fizică".

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (10)
rapid-mania
rapid-mania  •  16 Iulie 2011, 18:55

din cate observ la stelisti si dinamovisti le este ciuda ca lucescu nu l-a pedepsit pe Duarte, asta inseamna ca le este frica de el si chiar si asa nu vor sa recunoasca ca e cel mai valoros fundas dreapta din tara.

ksnimafia
ksnimafia  •  16 Iulie 2011, 14:10

si totusi nu inteleg de ce peste "greseala" asta a putut trece , insa pe Marius Constantin il tine la echipa a2-a,eu zic ca asa plin de galben si rosu cum e el ( de la atatea cartonase ) e un jucator valoros si ar fi pacat sa se piarda :)

costi22
costi22  •  16 Iulie 2011, 12:23

zici ca e marian rada

Vezi toate comentariile (10)
Comentează