FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - RAPID, LUNI, 20:00, DOLCESPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Răzvan Stanca visează să fie numărul 1 şi în poarta echipei naţionale: ”Clubul să decidă: eu sau Tătăruşanu!”

Articol de - Publicat joi, 20 octombrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 19 octombrie 2011 22:11

Răzvan Stanca e pregătit să-l lase rezervă pe portarul ”naţionalei” şi spune că, deşi are 31 de ani, se simte la începutul carierei: ”Acum m-am copt! Apăr pînă la 40 de ani!”


Răzvan Stanca e un tip dezinhibat. E comunicativ, mereu glumeţ şi nu se fereşte să spună lucrurilor pe nume. Diseară, contra lui Maccabi, el va bifa al doilea meci al său în cupele europene. "Am 31 de ani, dar poate cele mai mari emoţii din carieră le-am avut la partida cu AEK Larnaca. Doar era primul joc în Europa!", spune zîmbind.

- Răzvan, gata pentru meciul cu Maccabi?
- Da, sînt pregătit, atît eu, cît şi colegii mei. Trebuie să cîştigăm neapărat dacă mai vrem să sperăm la calificarea în primăvara europeană.

- Ai 31 de ani, dar vei juca abia al doilea tău meci în cupele europene.
- Da, da, sînt la început. Păi, dacă îţi spun că cele mai mari emoţii le-am avut la meciul cu AEK Larnca, mă crezi?

- Regreţi că poate nu ai realizat pînă la această vîrstă mai multe lucruri în cariera ta?
- Nu regret absolut nimic din ce s-a întîmplat în trecut! Am ajuns aici, mai am cîţiva ani buni de apărat şi tot ce mă interesează e viitorul. Mi-aş fi dorit doar ca la 20 de ani să am mintea de acum.

- Adică?
- Păi, la 20 de ani nu te gîndeşti doar la fotbal. Asta e greşeala pe care o fac mulţi fotbalişti de la noi. Am avut alte priorităţi în viaţă. Aici am greşit! Acum, de exemplu, nu am mai ieşit prin cluburi de multă vreme. Sînt om responsabil, m-am căsătorit.

- Vorbeşti de cariera ta viitoare. Pînă la ce vîrstă vrei să aperi?
- Păi, Brad Friedel are 40 de ani şi e titular în Premier League, nu? Deci aş mai avea nouă ani să apăr. Important e să mă ţină genunchii.

"Nu sînt rezerva eternă!"
- Cum te simţi atunci cînd ai statutul de portar de rezervă?
- Păi, cine spune că sînt rezervă?

- Conform statisticii, Tătăruşanu a apărat mult mai mult decît tine.
- Ai dreptate, dar ştii de ce? În iarnă, cînd am revenit la Steaua, am acceptat acest statut. Eram în situaţia în care nu mă puteam transfera nicăieri decît aici. Era normal să accept acest statut. În vară însă am pornit cu şanse egale. Antrenorii au decis să apere Cipri, iar mie nu mi-a rămas decît să mă antrenez şi să-mi aştept şansa.

- Deci, îţi doreşti să aperi mai mult.
- Normal! Cine nu şi-ar dori?

- Te temi că Tătăruşanu va reintra titular după ce va fi apt?
- Asta nu depinde de mine. Eu vreau să apăr, dar clubul va decide ce politică să adopte. Sînt profesionist şi sînt la dispoziţia clubului. Ei mă plătesc, eu mă supun.

- Şi cît timp o să mai accepţi acest lucru?
- Eu mai am contract pînă vara viitoare. În iarnă aş vrea însă să am o discuţie lămuritoare cu cei din club: ori eu, ori Tătăruşanu! Cred că pentru amîndoi ar fi mai bine ca el să plece. (rîde) Are vîrsta optimă să facă pasul, în plus am şi eu 31 de ani şi nu-mi mai permit să fac tuşa.

"Barele îţi pot fi pietene sau duşmani!"
- Care crezi că sînt punctele tale forte?
- Toată lumea vorbeşte de jocul meu de picior. Nu-l antrenez în mod deosebit, e ceva nativ (rîde). Cred că o dată cu vîrsta am căpătat mai multă experienţă şi asta mă ajută să mă plasez cît mai bine. Nici la ieşitul pe centrări nu stau rău. Cred că ajunge, o să zică lumea că mă laud singur!

- Ai vreun ritual înaintea meciurilor?
- Întotdeauna sărut barele. Vreau să mi le fac prietene. Într-o partidă, ele au rolul lor esenţial, nu vreau să fim duşmani.

"Un penalty se ratează, nu se apără!"
- Cum e cu loviturile de la 11 metri, se apără sau se ratează?
- Un penalty se ratează întotdeauna. E greu pentru un portar să scoată o asemenea lovitură, dacă trage bine nu ai nici o şansă.

- Ai vreo tactică la aceste lovituri?
- Îmi aleg un colţ şi, cu o secundă înaintea execuţiei, plec. Nu e mare pregătire, cel mai important e norocul în astfel de momente!

"Cine e cel mai bun portar din ţară? Stanca! Glumesc. Anul trecut, cel mai mult mi-a plăcut Grahovac mai ales pentru constanţa lui!"
Răzvan Stanca, portar Steaua

"Am o selecţie la echipa naţională, cu Rusia, dar nu se pune că în meciul ăla nici nu am atins mingea! Am jucat doar două minute. Sincer, dacă o să apăr constant, încă mă gîndesc că mai pot fi convocat"
Răzvan Stanca, portar Steaua

"Nu mă sperie distanţa de Dinamo. Ne despart zece puncte, însă le putem recupera cu ambiţie şi cu luciditate în meciuri"
Răzvan Stanca, portar Steaua

"Schimbările de antrenori ne bulversează, normal. Nici nu ne obişnuim cu anumite metode de antrenament că trebuie să învăţăm altceva"
Răzvan Stanca, portar Steaua

"Pînă la 25 de ani un portar acumulează experienţă. După 27 e cea mai bună perioadă pentru a demonstra că e echilibrat din toate punctele de vedere"
Răzvan Stanca, portar Steaua

E peste Tătăruşanu în acest sezon
Tătăruşanu Parametru Stanca
585 minute jucate 315
9 goluri primite 1
13 şuturi respinse 5
2 intervenţii salvatoare 1
5,57 media notelor 6,21

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
fibra
fibra  •  20 Octombrie 2011, 11:28

Un portar serios,care nu face valuri cu nimic si isi vede de treaba.Pare un tip crebral,modest,ce nu se baga in seama mai mult decit trebuie.Parerea mea ca este peste Tatarusanu,dar tot Oierul fara neuroni,hotaraste.

neko00
neko00  •  20 Octombrie 2011, 11:19
Postat de ockiu pe 20 Octombrie 2011, 10:17

:)) :)) saracu` stanca - e un portar foarte bun pacat ca n-are priza la minge, pe centrari mai mereu iese aiurea ... viseaza in continuare stanca ... va ramane doar un vis. in iarna scapa c1obanetele de tine. (o sa-i dai nenumarate motive in urmatoarele meciuri)

cred ca confuzi, Tatarusanu este cel care iese aiurea pe centrari, aminteste-ti de golul cu Napoli.

ockiu
ockiu  •  20 Octombrie 2011, 10:17
Postat de draki pe 20 Octombrie 2011, 02:59

Tatarusanu este un portar mediocru, sta pe picioare la orice lovitura libera mi se pare foarte delasator, stanca este un portar bun peste tatarusanu, cu stanca in poarta nu am emoti la lovituri libere cu tatarusanu 3 din 4 sunt goluri daca sunt pe poarta

:)) :)) saracu` stanca - e un portar foarte bun pacat ca n-are priza la minge, pe centrari mai mereu iese aiurea ... viseaza in continuare stanca ... va ramane doar un vis. in iarna scapa c1obanetele de tine. (o sa-i dai nenumarate motive in urmatoarele meciuri)

Vezi toate comentariile (6)
Comentează