FOTBAL  »  Superliga  »  ACCIDENTARE

Reacție incredibilă a medicului de pe ambulanța care l-a transportat pe Bărboianu: "Nu voia să meargă la spital. Nu îi înțeleg pe cei de la Chiajna"

Oana Mateș (dreapta) // Foto: Facebook
Oana Mateș (dreapta) // Foto: Facebook

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 martie 2017 15:25

Medicul de pe ambulanța SMURD care l-a dus pe Ștefan Bărboianu la spitalul din Târgu Mureș după accidentarea suferită în meciul cu ASA îl contrazice pe ofițerul de presă al Concordiei Chiajna.

Doctorul Oana Mateș susține că mai erau două minute până la finalul partidei în momentul în care a ajuns la ambulanță, nu 20 cum a spus ofițerul de presă al ilfovenilor pentru GSP.ro.

"Pe mine nu m-au anunţat că aveţi grijă că pacientul are nevoie de medic de urgenţă. Am fost sunată de şoferul meu că am pacient în maşină. În clipa aia, bineînţeles că am plecat. Astea au fost 3 minute. Pacientul a fost lovit la minutul 73 parcă. A ajuns la mine în maşină după vreo 3-4 minute. Eu imediat cum am ajuns acolo am început să evaluez pacientul.

După ce m-am asigurat ce cod e pacientul şi că nu are nicio altă urgenţă decât lovitura la genunchi, care îl durea, dar nu voia să primească niciun fel de analgezic, am sunat la 112 pentru a-mi trimite alt echipaj. M-am interesat câte minute mai erau din meci. Mai erau două minute. Nu avea sens să trimită un alt echipaj.

Bineînţeles dacă este o urgenţă de cod roşu, adică pacientul e în stop cardiac sau altă urgenţă vitală, se opreşte jocul şi plecăm, nu stăm să aşteptăm", a declarat medicul Oana Mateș, pentru Digi 24.

"PACIENTUL NU VOIA SĂ MEARGĂ LA SPITAL"

Mai mult, medicul de pe ambulanță susține că Bărboianu a fost cel care n-a dorit să fie transportat la spital.

"Am procedat absolut corect. Singurul lucru care m-a derajat e că nu am fost anunţată imediat că pacientul trebuie transportat la spital. Nu a fost medicul echipei lânga el, a fost ceva maseur. Pacientul nu voia să ajungă la spital şi s-a mai întârziat astfel. Pacientul voia să mearga la vestiar să se spele. Eu nu pot să duc un pacient fără acordul lui, fără să vrea!

Nu se ia pacientul şi se aruncă ca pe un sac de cartofi şi hai să mergem la spital. Nu poţi să transporţi un pacient fără să ştii ce leziuni are. Avea leziuni la nivelul piciorului, binenţeles că fără să îi pun o atelă nu puteam să îl transport", a adăugat medicul.

"nu înțeleg de ce au fost cei de la chiajna atât de..."

Totodată, doctorul Oana Mateș, care lucrează de 8 ani în medicina de urgență, susține că la stadion erau două echipaje de ambulanță, unul pentru jucători și celălalt pentru public: "Pe tot parcursul meciului trebuie să fie două echipaje. Dacă e un incident, dacă trebuie cineva transportat trebuie sunat la 112 şi să vină un alt echipaj. Suntem împărţiţi că un echipaj asigură terenul, un echipaj asigură publicul.

Medicul de la Chiajna a venit chiar la final când a întrebat de ce nu e dus încă pacientul la spital. El nici nu era acolo, era cu maseurul. Eu am mai fost la meciuri! Medicul echipei stă cu el, cu pacientul, şi mă cheamă în momentul în care e o problemă! Nu s-a întâmplat asta!

Gandiţi-vă a fost lovit în minutul 73. În minutul 90 s-a terminat, am plecat. În 15 minute... pacientul a ajuns foarte repede la spital. Nu înţeleg de ce au fost ei atât de, cei de la Chiajna aşa de...".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (30)
854605894625108
Silviu Apostol  •  19 Martie 2017, 18:44

Nu pot sa cred ca un medic e asa de *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

jalabert
jalabert  •  19 Martie 2017, 18:12
Postat de vasy86le pe 19 Martie 2017, 17:12

Din minutul 77 pana in minutul 90 nu sunt doar 2 minute.

proasta nu a realizat ca meciul e televizat sau s-a gandit ca majoritatea cred ca meciul dureaza 80 minute.

samertx
samertx  •  19 Martie 2017, 18:13
Postat de cneius pe 19 Martie 2017, 17:53

Nu mai spune, ai uitat sa adaugi timpul necesar examinarii ! In min 77/78 accidentul- ajunge in masina dupa vreo 4 min deci in min 82/83 s-a apucat sa-l examineze. Cind a terminat examinarea mai erau, probabil, vreo 2 min pina se fluiera finalul partidei. Deci ea are dreptate !

ești deștept, mă! Îți dau o dedicație? :))

Vezi toate comentariile (30)
Comentează