FOTBAL  »  Superliga  »  SCHIMBĂRI

Longher not for long » Recordul trist al vârfului de la Clinceni: schimbat de NOUĂ ori în prima repriză, în ultimele 4 meciuri până în minutul 7

Aleksandru Longher
Aleksandru Longher

Articol de , - Publicat miercuri, 03 martie 2021 16:30 / Actualizat miercuri, 03 martie 2021 16:35

Cel mai schimbat jucător în prima repriză din Liga 1 este Aleksandru Longher. Vârful crescut de Dinamo a fost scos de Ilie Poenaru de nouă ori în actualul sezon. Cel mai mult a prins 23 de minute. Antrenorul Clinceniului este și recordman: are 23 de schimbări în prima repriză

Unul dintre cei mai promițători antrenori din Liga 1 trădează la capitolul tineri jucători. Unde schimbă aproape meci de meci în primele minute. Ultimul fotbalist folosit pentru a dribla regula U21 este vârful Aleksandru Longher, adus parcă la echipă pentru a fi schimbat la puține momente după fluierul de start.

Longher, ajuns deja la 20 de ani - face chiar 21 în iunie - nu e un nume nou în peisaj. Crescut la Sporting Suceava și Dinamo, acesta a debutat pentru „câini” în Liga 1 și a trecut, până să ajungă la Clinceni, și pe la Poli Iași.

Sosit în Ilfov în timpul actualului sezon, Longher are 9 meciuri la Academica. Însă, în total, abia bifează un meci întreg. A fost mereu introdus titular pentru regula U21 cu doi fotbaliști tineri titulari, însă, cum unul dintre aceștia poate fi înlocuit oricând cu un alt jucător non-U21, a fost mereu cel sacrificat.

Mai mult, în ultimele 4 meciuri, Longher a fost schimbat până în minutul 5, el fiind introdus pentru a-i lăsa locul lui Raul Rusescu.

Nu e singurul tânăr pe care Poenaru l-a schimbat des. Înaintea sa, rolul îi era atribuit lui David Morar, care însă a prins numai 7 meciuri, nu 9, cu schimbare în prima repriză.

Cine e Longher

Longher e fost internațional de juniori și e fiul cuplului Ghervazen și Victoria Longher, ambii deputați ai minorității poloneze, în mandate succesive, în Parlamentul României.

Acesta a debutat la juniorii României încă de la U15, când a jucat în meciurile contra Republicii Moldova, fixate tradițional drept primele pentru loturile de adolescenți.

Longher, care a ajuns campion național cu tinerii lui Dinamo, a continuat să joace la lot până la U19.

Topul jucătorilor schimbați în prima repriză

1. Aleksandru Longher (Clinceni) 9 meciuri (schimbat în minutele 7, 11, 23, 8, 18, 6, 7, 5, 5) 
2. David Morar (Clinceni) 7 meciuri (schimbat în minutele 17, 6, 11, 8, 11, 7, 13)
3. Mihai Gîdea (CFR Cluj) 7 meciuri (schimbat în minutele 9, 9, 7, 10, 12, 9, 5)
4. George Dragomir (Sepsi) 6 meciuri (7, 9, 14, 7, 12, 6)

Restul jucătorilor au fost schimbați în 5 sau mai puține meciuri în prima repriză.

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DESPRE LIGA 1: 

Se complică din nou situația de la Dinamo?! » „Cortacero o să câștige procesul și va reveni să își revendice drepturile”

Gigi Becali reacționează după dezvăluirile GSP: „Trebuie să vină un privat, dar cine e idiot să se asocieze cu CSA?” » Cum poate pune mâna pe marca Steaua

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
parpalache
parpalache  •  03 Martie 2021, 16:48

Pacat ca l-a dat Dinamo!Macar ca seamana cu Asensio si merita sa ramana!

gazistu
gazistu  •  03 Martie 2021, 16:45

SA mearga sa joace in B, sa se rodeze, si daca acolo convinge si se acomodeaza, nu-I exclus sal doreasca o echipa de prima liga, sau chiar dynamo....

goggu.mecanicul
goggu.mecanicul  •  02 Martie 2021, 15:36

Longher are calitate, pacat ca a fost dat de Dinamo, la fel cum sa gresit si cu Ion Gheorghe

Vezi toate comentariile (3)
Comentează