FOTBAL  »  Superliga  »  CHIAJNA-SPORTUL 1-2

Recorduri care pot fi cu greu întrecute » Irimia, cel mai rapid marcator din Liga 1!

Cristi Irimia şi Tibi Bălan
Cristi Irimia şi Tibi Bălan

Articol de GSP - Publicat marti, 26 iulie 2011 00:00 / Actualizat marti, 26 iulie 2011 22:21

Cristi Irimia a stabilit, încă din prima etapă, un record care cu greu va mai fi depăşit. "Studentul" a deschis scorul în secunda 11, cu o lovitură de cap, după o centrare perfectă venită de pe flancul stîng. Elevii lui Mulţescu au avut nevoie de doar patru atingeri ale balonului pentru a trimite mingea în poartă, Niţă făcînd repede cunoştinţă cu aerul "tare" al primei ligi. Suporterii Sportului ar fi trebuit să se aştepte la aşa ceva din moment ce, în ediţia trecută de campionat, tot un jucător din Regie a înscris cel mai rapid gol. Tibi Bălan a marcat, în meciul cu Victoria Brăneşti, în secunda 24, reuşita sa venind după o fază aproape identică cu cea la finalul căreia Irimia şi-a trecut numele pe tabelă.

Vezi AICI video cu golul lui Irimia şi AICI execuţia lui Bălan!

Citeşte şi un articol despre povestea primului derby dintre Rapid şi Steaua, din 1947, golul lui Lungu considerîndu-se că a fost marcat în secunda 10.

Chiar dacă jucătorii români au înscris cu o rapiditate ieşită din comun, ei mai au mult de exersat pînă să se apropie de ceea ce a reuşit un fotbalist de la Al Hilal. Acesta a şutat imediat după fluierul arbitrului, de la centru terenului, mingea intrînd în poartă după două secunde. Poţi vedea AICI reuşita fostului coechipier al lui Mirel Rădoi, la clubul din Arabia Saudită.

Nici portughezii nu stau rău în ceea ce priveşte golurile înscrise înainte ca suporterii să se aşeze bine în scaun. Carlos Almeida, de la echipa FC Oliveira do Hospital, a marcat, încă din secunda 3, portarul fiind învins tot în urma unei execuţii de la mijlocul terenului. Urmăreşte AICI reuşita lui Almeida

În Anglia, cel mai rapid gol din istorie a fost înscris de Jim Fryatt, în secunda patru a disputei dintre Bradford Park Avenue şi Tranmere Rovers. Recordul datează de pe 25 aprilie 1964 şi, ajuns la 70 de ani, Fryatt încă nu a văzut pe vreun jucător din Premier League care să îl depăşească.

Cel mai rapid gol înscris la un Campionat Mondial a fost înscris de Hakan Şukur, în partida dintre Tucia şi Coreea de Sud, în 2002 (Vezi AICI golul acestuia). Atacantul, care a jucat 18 ani la Galatasaray, a înscris în poarta gazdelor competiţiei după 10.89 secunde. În ceea ce priveşte partidele preliminare ale unei competiţii inter-ţări, olandezul Johan Neeskens a stabilit recordul pentru cel mai rapid marcator. În partida cu Germania de Vest, Neeskens a înscris după numai 90 de secunde, pe 7 iulie 1974.

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează