FOTBAL  »  Superliga  »  UTA

Rednic și recordul din curtea „Bătrânei Doamne”! Câți jucători a folosit UTA în sezonul regular

UTA (foto: Bogdan Cioara/GSP)
UTA (foto: Bogdan Cioara/GSP)

Articol de - Publicat vineri, 15 martie 2024 11:26 / Actualizat vineri, 15 martie 2024 12:03

În vara care a trecut, UTA își prezenta achizițiile. Înșirați în sala de conferințe de la stadion, jucătorii abia au încăput în poză.

Majoritatea dintre ei nu se mai află în lotul arădenilor. Adus cu surle și trâmbițe la Arad, Mircea Rednic (61 de ani) a primit mână liberă de la Alexandru Meszar, cel care conduce UTA deși este un simplu membru în Consiliul de Administrație al clubului, după ce proiectul a fost aproape de a sucomba din punct de vedere sportiv.

Imagine uluitoare » Antrenor la CS Rapid și ultras în timpul liber, surprins cu arma în mână pe stradă, alături de „locotenenții” lui Liviu Ungurean
RAPID
Imagine uluitoare » Antrenor la CS Rapid și ultras în timpul liber, surprins cu arma în mână pe stradă, alături de „locotenenții” lui Liviu Ungurean

Iar totalul jucătorilor care s-au perindat prin vestiarul sextuplei campioane a României, pentru care au evoluat în actuala stagiune, reprezintă o cifră astronomică.

39 de jucători folosiți de Mircea Rednic la UTA

După ce a evitat retrogradarea în sezonul precedent, în urma barajului câștigat în dublă manșă cu Gloria Buzău (0-0 și 5-1), „Puriul” a remaniat lotul arădenilor.

Strategia a fost aceea de a renunța la jucătorii cu contracte mari, printre care Keseru (13.000 euro pe lună), Ubbink și Batha și de a nivela plafonul salarial la nivelul lotului.

„În afară de Luckassen, care are 8.000 (n.r. - de euro) pe lună, ceilalți sunt pe la 5 – 6.000”, spunea Rednic după meciul pierdut cu Dinamo (n.r. - scor 0-1), când se plângea că olandezul este singurul atacant de meserie pe care-l are în lot.

Au plecat atunci 15 jucători, fiind aduși alți 13. Iar sita a cernut permanent, iar celor care nu au corespuns, li s-a propus rezilierea contractelor.

Dintre cei care au pornit la drum la startul acestui sezon competițional, fie au venit pe parcurs, fără a fi dați afară ori să fie transferați la alte echipe (Postolachi – Grenoble, Abeid – CFR Cluj) se mai află „pe baricade” următorii jucători: Iacob, Kucher, Benga, Cr. Mihai, R. Pop, Fabry, Stahl, Freitas, Rodrigues, Stolnik, Stanciu, Micovschi, Căpușă, Luckassen, Omondi, Conte, A. David, A. Lopez, J. Pedro, Vulturar, Iurasciuc, V. Morar, Trif, Tudorie.

De menționat că toți jucătorii au fost aduși fie sub formă de împrumut (Micovschi, Vulturar – ambii de la Rapid București), fie gratis, fiind liberi de contract.

Mircea Rednic a pus pe liber 15 jucători

Nu mai puțin de 15 jucători nu se mai află în lotul roș-albilor. Rednic a triat la greu și pare că a ajuns la o stabilitate în ceea ce privește omogenitatea lotului.

Au părăsit UTA în acest sezon, în care au evoluat cel puțin într-un meci: Postolachi, Roganovic, Markov, Carp, Dumitrașcu, Abeid, Isac, Mustacă, Leidsman, Marku, Stroungis, Holst, Vucenovic, Ofosu și Cooper.

  • 2430 de minute.
    Îi aparțin lui Florin Iacob. Căpitanul din poarta arădenilor a fost integralist în 27 din cele 30 de partide. În celelalte trei întâlniri, poarta UTA-ei a fost apărată de Danylo Kucher.
  • Un minutA evoluat fundașul Darius Iurasciuc (18 ani). Acesta a intrat în prelungirile partidei UTA – Hermannstadt 2-0, disputată la Oradea în perioada în care la Arena Francisc Neuman s-a înlocuit gazonul.

Principalii marcatori de la UTA

Micovschi

7 goluri

Fabry

6 goluri

R. Pop, Luckassen, Omondi, Cooper

câte 3 goluri

VIDEO Mircea Rednic, ultimul antrenor care a câștigat titlul cu Rapid: „Eu luam 200.000 de euro, Peseiro a luat un milion!”

Citește și alte articole:

A semnat cu Rapid, dar debutul ar putea fi amânat cu încă un an! Anunțul făcut astăzi
Rapid
A semnat cu Rapid, dar debutul ar putea fi amânat cu încă un an! Anunțul făcut astăzi
Vestea așteptată de toți fanii lui Dinamo: „Mai avem un singur litigiu”
DINAMO
Vestea așteptată de toți fanii lui Dinamo: „Mai avem un singur litigiu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează