FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - VIITORUL 2-5

Reghe a încercat o cacealma! » Culisele meciului Steaua - Viitorul 2-5, dar şi motivul pentru care antrenorul a avut reacţia violentă de după joc

Articol de - Publicat marti, 21 mai 2013 00:00 / Actualizat luni, 20 mai 2013 20:00

Antrenorul a anunţat imediat după meci că nu se implică în jocuri murdare şi că va demisiona ♦ Speriat de reacţia lui Gigi Becali, şi-a schimbat poziţia cu 180 de grade ieri dimineaţă ♦ Afirmaţiile lui de duminică seara au mers în direcţia unui blat făcut peste capul lui ♦ Principalii arătaţi cu degetul au fost jucătorii care nu au contract cu soţia sa şi care sînt reprezentaţi de fraţii Becali


Steaua aştepta finalul sezonului pentru a pregăti în linişte marea petrecere de la meciul cu FC Braşov, cînd se va oficializa titlul cu numărul 24, însă s-a ales cu un imens scandal. Motivul e înfrîngerea cu Viitorul, 2-5, în urma căreia Steaua e acuzată violent de noncombat. Mai mult, chiar în interiorul echipei a avut loc o implozie la finalul meciului cu trupa lui Hagi. Atunci, Reghecampf a avut o ieşire în care a anunţat că pleacă. Becali a comentat-o şi ironic, şi nervos, iar de aici la scandal n-a mai fost decît un pas. Gazeta a vorbit ieri cu mai multe persoane din club, dar şi din anturajul antrenorului şi patronului şi face tabloul evenimentelor din Ghencea.

1. Reghe a jucat tare, dar apoi s-a tăiat
Eşecul cu Viitorul, dar mai ales scandările publicului, care a amendat atitudinea de noncombat a steliştilor, l-au determinat pe Reghecampf să aibă o reacţie violentă la finalul partidei. GSP a aflat că reacţia antrenorului a fost premeditată, el căutînd să ameninţe cu demisia pentru a înlătura, cel puţin în privinţa lui, orice urmă de bănuială că ar fi participat la un meci strategic. "Eu nu particip la mizerii, voi pleca!", a spus Reghecampf la DigiSport.

Reacţia lui însă a provocat un acces de furie din partea lui Becali: "M-a deranjat asta cu jocuri murdare. Cum adică? Am făcut eu lucruri murdare? Eu nu am nici un fel de problemă că a zis el asta acum, dar îi voi reproşa". Imediat, Reghecampf, care a urmărit în biroul său de la tribuna a II-a intervenţia patronului la acelaşi post TV, s-a speriat. A decis să intervină din nou şi nu numai că nu şi-a mai menţinut punctul de vedere, dar a ţinut să-l menajeze pe patron şi să repete de cîteva ori că nu se pune problema să-i aducă vreo acuzaţie!
Mai mult, Reghecampf l-a acuzat pe moderator că n-a fost fair-play prezentîndu-i lui Becali o versiune a spuselor sale prin care să-l incite. De fapt, Vali Moraru, realizator la DigiSport Special, îi prezentase lui Becali chiar înregistrarea cu discursul lui Reghecampf!

Reghecampf, duminică seara:
"Eu probabil că nu voi mai rămîne la Steaua din vară pentru că eu nu fac astfel de lucruri murdare la Steaua. Îmi voi găsi unde să antrenez, nu-mi fac probleme"

Reghecampf ieri dimineaţă, la Dolce Sport:

"Eu cînd am spus că nu voi intra în astfel de jocuri murdare m-am referit numai la ceea ce s-a scris toată săptămîna prin presă, nu m-am referit la patronul echipei, nici la oamenii de lîngă mine şi nici la jucătorii mei"

De ce au fost rezerve Adi Popa şi Rusescu
Cei care îl arată cu degetul pe Reghecampf că ar fi fost şi el implicat în modul relaxat în care Steaua s-a prezentat la meciul cu Viitorul îi impută acestuia alcătuirea primului "11". Mai precis, de ce Adi Popa şi Rusescu au fost lăsaţi pe banca de rezerve, deşi ei renunţaseră la vacanţă special pentru a rămîne să joace? Explicaţia lui Reghe: "Am decis să nu-i bag de la început pentru că mi s-a părut că sînt obosiţi, dar se pare că am greşit".

"Poate că meciul a fost pregătit prost, poate că jucătorii n-au fost motivaţi, dar să nu-mi spună nimeni că fotbaliştii Stelei au fost influenţaţi să joace prost de faptul că suporterii din Ghencea i-au scandat numele lui Hagi! Asta e explicaţie pentru copii"
Dinu Gheorghe, preşedinte Astra


2. Declaraţiile lui Becali l-au scos din minţi
Conform obiceiului, Reghecampf, imediat după ce s-a terminat meciul, a mers în biroul său să vadă ce declaraţii face Gigi Becali. Ce a văzut? "La pauză, mi-era frică să nu egalăm. M-am bucurat la fiecare gol al lor pentru că mă bucur pentru naşul meu. N-a fost vorba de blat, ci de omenie. Doru Bratu? Cel mai bun băiat", a spus Becali. Afirmaţiile lui Gigi au determinat furia antrenorului, care a lovit uşa de la birou său cu picioarele, după care a coborît în mare grabă. A venit direct la microfonul DigiSport pentru a face declaraţii dure, fiind extrem de deranjat că patronul său a lăsat clar să se înţeleagă că Steaua a cedat meciul fără luptă.

Gigi Becali i-a ascultat poziţia lui Reghe, apoi a încercat să o explice. "Probabil el crede că noi am făcut un aranjament fără să ştie el. Dar n-am făcut, aşa a fost să fie! E problema lui dacă el crede că eu fac aşa ceva, înseamnă că nu mă cunoaşte. El crede că eu am umblat la Bratu", a spus Becali.

3. Acuzaţii în direcţia oamenilor lui Giovanni
Atipic pentru Reghecampf, discursul său de după înfrîngere a conţinut inclusiv rostirea unor nume de jucători, despre care antrenorul roş-albaştrilor a lăsat să se înţeleagă că a avut o prestaţie dubioasă.

Extrem de interesant e faptul că Reghecampf, cu excepţia lui Doru Bratu, a trimis săgeţi doar în direcţia unor fotbalişti impresariaţi direct sau care se află în sfera de influenţă a fraţilor Ioan şi Victor Becali, familie care se află în război cu familia Reghecampf.
Antrenorul a rostit numele lui Gardoş, care a semnat recent cu fraţii Becali, dar şi pe-ale lui Gabi Iancu şi Stefan Nikolici, iar pe Mihai Costea l-a schimbat încă de la pauză. În schimb, despre Pîrvulescu şi despre Filip, alţi doi jucători cu prestaţii penibile duminică, n-a amintit deloc, cei doi fiind sub contract cu soţia sa.

Nu mai departe de săptămîna trecută, Mihai Costea lansase ideea că n-a fost folosit mai des în actualul campionat tocmai pentru că el nu e impresariat de Anamaria Prodan.

Reghecampf duminică seara
"Îmi pare rău de Gardoş, nu se poate să faci asemenea erori. Îmi pare rău de Iancu, nu e normal să ai o asemenea atitudine, iar Nikolici... Nikolici a dat toate mingile la adversar, nu e posibil aşa ceva!"

Reghecampf ieri dimineaţă, la Dolce Sport
"Am spus un lucru foarte clar: sînt supărat pe atitudinea jucătorilor, dar n-am spus că ăla a jucat slab sau că altul a jucat prost. Niciodată nu pot să nominalizez un jucător sau să spun despre un jucător că nu şi-a apărat şansele cum trebuie"

Alte explicaţii ale lui Reghecampf, făcute ieri la Dolce Sport
1. "Duminică am fost foarte nervos si vreau să spun un singur lucru: eu vreau să felicit echipa lui Gica Hagi, incredibil cum au putut juca aceşti copii! A fost un meci prost făcut de noi şi un meci foarte, foarte bun făcut de cei de la Viitorul";

2. "Este păcat că presa vine cu asemenea subiecte despre blat, despre aranjamente şi aşa mai departe. Eu am spus că probabil din vară va veni altcineva dacă nu se vor face anumite schimbări";

3. "Mie chiar îmi pare rău de ceea ce insinuează Florin Prunea şi cei de la Chiajna. Nu sîntem noi vinovaţi de situaţia lor şi nici nu facem noi jocurile altora. Ar trebui să înceteze şi să se concentreze mai mult la ceea ce au ei de făcut. Îmi pare rău că vin cu asemenea subiecte şi vor să iasă în faţă şi să scoată în evidenţă alte lucruri decît ceea ce au făcut ei probabil prost la echipele pe care le conduc";

4. "Consider că cei care sînt în lotul Stelei, 24, 25 de jucători, trebuie să facă mereu faţă unor meciuri, mai ales cînd întîlneşti o echipă de copii care se bate la retrogradare. Le-am spus, încă din momentul în care am hotărît că le dau liber jucătorilor de bază, că au şansa, în 4-5 jocuri, să arate că ne putem baza pe ei pentru ceea ce ne propunem noi în sezonul următor".

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (50)
robert1205
robert1205  •  21 Mai 2013, 21:19

Florin Prunea (IASI) şi cei de la Chiajna sa-si vada de blaturile care le-au facut. ASA CA CIOCUL MIC.Iasi nu a batut pe nimeni de la retrogradare in meciuri care pe care.

bursuculvisiniu
bursuculvisiniu  •  21 Mai 2013, 19:15

Reghe era cel mai putin penal din toata cloaca aia. Acum nu mai este.

mogos
mogos  •  21 Mai 2013, 18:31

Reghe va pleca fara indoiala,a retractat ce declarase initial doar ca sa termine campionatul....

Vezi toate comentariile (50)
Comentează