FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA / CORESPONDEŢĂ DIN AUSTRIA DE LA TRIMIŞII GSP

Reghecampf analizează situaţia de la Steaua şi le transmite un mesaj suporterilor: "Indiferent ce va fi, dominaţia roş-albastră va continua"

Reghecampf a anunţat că va rămîne la Steaua indiferent de ce se va întîmpla.
Reghecampf a anunţat că va rămîne la Steaua indiferent de ce se va întîmpla.

Articol de , - Publicat luni, 17 iunie 2013 00:00 / Actualizat luni, 17 iunie 2013 10:05

Laurenţiu Reghecampf consideră că Steaua va arăta la fel de bine în sezonul viitor, chiar dacă ar fi exclusă din Europa sau dacă vor mai pleca şi alţi fotbalişti.

- Domnule Reghecampf, sînteţi mulţumit de cum arată echipa la startul acestor pregătiri?
- Da, sîntem ok. Fotbaliştii s-au întors bine pregătiţi. E adevărat că au avut parte de o vacanţă scurtă, nu s-au rupt prea mult de fotbal. Oricum, trebuie să avem grijă, nu-mi doresc nici o problemă în plus, ar fi dureros să se rupă careva.

- Nicuşor Stanciu vi se pare că ar fi sub nivelul fizic al celorlalţi, avînd în vedere că n-a mai lucrat cu Neubert?
- Nu, deoarece pentru el, ca şi pentru Iancu, vacanţa nu prea a existat fiindcă au fost la lotul naţional de tineret. Cu siguranţă că acum îi este mai greu, dar am încredere că se va obişnui repede cu metodele noastre de lucru.

- Care e atmosfera la echipă?
- E o perioadă neplăcută pentru jucători, aşa sînt cantonamentele. E greu, trebuie să acumuleze fizic. Am jucat şi eu fotbal şi îi înţeleg.

- Mă refeream la faptul că Steaua riscă excluderea din Europa.
- Încerc să-i fac pe jucători să nu se gîndească la asta prea mult. Sigur că sîntem curioşi cu toţi să vedem ce va fi pe 24 iunie, dar vrem să rămînem optimişti. Eu am încredere că verdictul va fi favorabil.

"Dacă nu era încurcătura cu UEFA aveam atacantul dorit"

- Ar fi un dezastru să nu jucaţi în Champions League?
- Pentru mine, nu. În schimb, cred că ar fi o tragedie pentru tot fotbalul românesc

- Arestarea lui Gigi Becali v-a afectat?
- Da, clar. Încă sîntem marcaţi de ce s-a întîmplat, dar atît eu, cît şi MM Stoica încercăm să-i ţinem departe pe jucători de aceste lucruri şi le-am spus să tragă tare şi pentru Gigi, fiindcă rezultatele echipei îi vor aduce bucurii patronului nostru, acolo unde e el.

- Apropo de MM, de ce n-a venit cu echipa în Austria?
- Nu ştiu! Întrebaţi-l pe el. Totuşi, dacă nu a venit, înseamnă că a avut treabă, chestii de rezolvat în ţară.

- Sînteţi mulţumit de lot în acest moment?
- Noi avem doi sau trei jucători pe fiecare post, eu zic că sîntem acoperiţi bine. Sigur, ne-ar mai trebui un atacant, încercăm să rezolvăm această problemă şi, dacă nu ar fi fost treaba asta cu UEFA, cred că deja l-am fi transferat. Aşa e dificil, pentru că nu vrem să dăm bani mulţi pe un vîrf şi să ne trezim afară din Europa. E o problemă asta pentru noi, dar încercăm să găsim cea mai bună soluţie.

"Nu mă opun plecărilor în condiţii bune"

- Keşeru ar fi o soluţie? V-a transmis că ar lua în calcul venirea la Steaua doar dacă veţi juca în Liga Campionilor.
- Mie n-are ce să-mi transmită Keşeru! Poate că a declarat asta prin presă, e treaba lui. Recunosc, e pe lista noastră, dar deocamdată noi nu aducem nici un jucător. V-am spus deja, vrem să ne întărim cu un vîrf, dar mai aşteptăm.

- Tinerii care au făcut parte din lot în sezonul trecut v-au dezamăgit, mă refer la Roşu, Puşcaş, Lupu sau Năstăsie?
- Dacă n-au ajuns cu noi în cantonament înseamnă că n-au reuşit să se impună. Totuşi, noi avem şi aşa tineri în echipă, îi avem pe Iancu şi Stanciu. Cei de acasă, probabil, vor merge la alte echipe să joace şi se vor întoarce cînd vor putea să ne ajute.

- Răzvan Stanca mai face parte din planurile dumneavoastră?
- Am avut o discuţie cu el şi l-am anunţat că e liber să-şi caute echipă. Încă mai e sub contract cu noi, dar am decis să ne despărţim pentru că s-au întîmplat multe lucruri în sezonul trecut. În plus, l-am adus pe Niţă, am fi avut prea mulţi portari în lot. Îi doresc succes lui Răzvan, să-şi continue cariera!

- Rusescu a plecat la Sevilla, se vorbeşte că Bourceanu şi Chiricheş au şi ei oferte, aţi luat în calcul despărţirea de ei?
- Dacă vor pleca, vor pleca! Asta e! Eu nu mă voi opune niciodată ca un jucător care are o ofertă bună pentru el şi club să plece. Am vorbit cu MM, cu Gigi, şi dacă vor veni propuneri de transfer bune, le vom lua în calcul. Deocamdată a plecat doar Rusescu şi pe postul lui a venit Stanciu, mai sînt Iancu şi Tatu. Avem soluţii.

- Practic orice jucător e de vînzare. În condiţiile astea, vă mai menţineţi părerea că în sezonul viitor Steaua va fi şi mai puternică?
- Sînt sigur că în sezonul viitor vor fi mult mai multe echipe care vor încerca să ţină pasul cu noi, dar eu am încredere în munca mea şi cred că în iarnă vom avea minimum 12 puncte avans faţă de locul doi. Îmi e teamă doar de accidentări.

- Care sînt echipele cu care credeţi că vă veţi bate la titlu?
- CFR, Petrolul, Pandurii, Dinamo, de ce nu? Am văzut că ei vor să vîndă fotbalişti mai scump decît noi. Bravo lor! Sigur, pe undeva, mă apucă rîsul, dar asta e România. Revenind, clujenii cred că vor fi cei mai puternici, l-au adus pe Rednic, o mutare foarte bună pentru că e un tehnician ce şi-a arătat valoarea. Oricum, veţi vedea că tot Steaua va domina Liga 1.

- Cum l-aţi convins pe Gigi să-l păstreze pe Mihai Costea?
- Are valoare, de-asta a rămas. La ce calităţi posedă, cred că e un fotbalist de cîteva milioane, dar are nevoie de continuitate. Clubul a cheltuit mult cu el, nu putem să ne despărţim aşa uşor. Trebuie să-i mai acordăm încredere, iar Mihai trebuie să arate o altă atitudine şi să înţeleagă ce dorim de la el.

- Fratele lui, Florin, a avut un retur foarte bun la Severin, regretaţi că aţi renunţat la el?
- De ce să regret? Am dominat campionatul fără el. Ne-am atins obiectivele, deci deciziile mele au fost cele corecte.

- Vă deranjează că încă nu se ştie cum va arăta campionatul viitor, se vorbeşte încă de 16, 17 sau 18 echipe?
- Nu e treaba mea, asta e problema altora. Singura mea problemă acum e cum va arăta Steaua în campionatul viitor. Dacă noi vom fi puternici, atunci nici nu va conta în ce sistem se va juca, titlul va rămîne tot în Ghencea.

"Sînt aici, în Austria, cu Steaua, deci am ales să rămîn. Nu e treaba nimănui dacă am avut sau nu oferte, dar să ştiţi că dacă mi-aş fi dorit să plec, aş fi făcut-o" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

"Un atacant de mare valoare, care să marcheze multe goluri, ne-ar costa foarte mulţi bani. Dacă nu vom fi în Champions League, n-ar avea rost să facem o astfel de investiţie doar pentru Liga 1" (Laureţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

"Sînt multe echipe care ne-au pus gînd rău, sezonul viitor va fi unul foarte frumos, dar veţi vedea că tot Steaua va conduce campionatul, aşa cum s-a întîmplat şi în cel precedent" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Rocha a ajuns în Japonia!
După ce şi-a terminat contractul în această vară cu Steaua, iar oficialii din Ghencea nu l-au mai dorit la echipă, brazilianul Adi Rocha a părăsit România pentru vacanţă, dar imediat şi-a găsit o nouă echipă. Acesta a semnat cu o formaţie din liga a doua din Japonia, Gamba Osaka, echipă ce în 2008 a cîştigat Liga Campionilor Asiei. După Rusescu, Rocha era al doilea golgeter al Stelei, cu 9 goluri.

Cu Rubin de la 17:00
Primul meci amical pe care Steaua îl va juca în cantonamentul din Austria, contra ruşilor de la Rubin Kazan, va începe de la ora 17:00, şi nu 21:00 cum era anunţat iniţial. Partida va avea loc la Westendorf pe 22 iunie şi va televizată de Look TV. Al doilea amical din primul stagiu de pregătire se va juca la Kitzbuhel pe 25 iunie, contra celor de la Videoton.

Becali află azi dacă iese
Finanţatorul Stelei află astăzi în jurul prînzului decizia Tribunalului Bucureşti dacă va fi sau nu eliberat temporar din Penitenciarul Jilava. Avocaţii acestuia au cerut întreruperea executării pedepsei pentru trei luni, maximum prevăzut de lege, pentru ca Becali să-şi poată continua afacerile, să-şi întreţină familia şi să poată finanţa Steaua. Peste două zile, tot Tribunalul Bucureşti judecă şi cererea de contopire a pedepselor.

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (35)
bogdan1407
bogdan1407  •  17 Iunie 2013, 17:44

stie nea mitica cine trb sa ia anul asta....

xftw
xftw  •  17 Iunie 2013, 16:23

Incep sa cred ca personajele care posteaza pe aici si se contreaza in ultimul hal au unele probleme cu mansarda,ca sa nu spun altceva...

dihorul
dihorul  •  17 Iunie 2013, 13:32
Postat de vaalah pe 17 Iunie 2013, 13:16

Mda galeria si-a facut treaba dar conducerea lui Rapid a participat la blatul organizat de securistul Lake si RAPID A RAMAS PRIN CORUPTIE SI MIZERIE IN A ! Alt club nevinovat a luat calea B-lui ! Deci RAPID A RAMAS IN A PE CAI MIZERABILE .

He controversially won the European Golden Boot as Europe's best goal scorer in 1987, after scoring 20 of his 44 goals in the last 6 games of the season. It is widely believed that this was due to manipulation, and so 20 years later, the second placed Toni Polster was also granted a Golden Boot

Vezi toate comentariile (35)
Comentează