FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMIŞOARA - INTER, AZI, 18:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Renegat de Dinamo, Zicu merge la Poli!

Ianis Zicu, Zicu, Dinamo
Ianis Zicu, Zicu, Dinamo

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 aprilie 2010 00:00

Dinamovistul e prioritate pe lista de transferuri a lui Poli. Iancu îi întinde o mînă de ajutor atacantului care vrea să scape de Dinamo la finalul sezonului

### La 26 de ani cariera îi mai dă o şansă lui Zicu
### În ultimii trei ani la Dinamo a înscris doar 6 goluri în toate competiţiile
### A fost doar de patru ori titular în acest sezon, niciodată integralist
### Media notelor ziarului este 5,08, cea mai mică de la "c\ini"

Poli îşi pregăteşte de pe acum strategia de transferuri din vară. Patronul Marian Iancu a făcut deja public numele cîtorva tineri cu care vrea să înceapă reconstrucţia echipei din vară: Răduţ (Internaţional), Roman, Sburlea (ambii FC Braşov), Rîpă (Oţelul) şi Liviu Ganea (Astra). Dar acesta pregăteşte în secret şi o lovitură de proporţii: aducerea dinamovistului Ianis Zicu (27 de ani).

L-au vrut şi în 2007

Timişorenii nu au făcut însă public interesul pentru Zicu, pentru a nu păţi la fel ca în vara lui 2007. Atunci, Iancu i-a oferit atacantului 5 milioane de euro pentru un contract pe 5 ani, dar jucătorul a semnat în cele din urmă cu Dinamo, împins fiind de la spate de fraţii Becali. A fost momentul care a deschis un adevărat război între patronul bănăţenilor şi impresarul Giovanni Becali, relaţiile dintre cei doi fiind reci şi în prezent.

Stanciu, omul de legătură
Şansele ca Zicu să ajungă la Timişoara în vară sînt mari, mutarea urmînd a fi intermediată de această dată de Daniel Stanciu, actualul manager general al lui Poli şi colaborator în trecut cu firma de impresariat a fraţilor Becali.

Mutarea va fi uşurată de faptul că jucătorul vrea să rupă angajamentul cu Dinamo, nemulţumit de statutul său de eternă rezervă. Oficialii din Ştefan cel Mare nu par nici ei dispuşi să-i mai suporte salariul anual de 200.000 de euro pînă la finalul contractului, scadent în vara lui 2012.

1 an a stat pe tuşă Zicu după ruptura de ligamente încrucişate suferită în partida Lazio - Dinamo (1-1), din august 2007, din preliminariile Ligii Campionilor 

498 de minute a strîns Zicu în acest sezon pentru Dinamo în Liga I, în 15 meciuri, dintre care doar 4 ca titular şi în nici unul integralist

20 de minute a jucat Zicu în ultimele şase partide pe care le-a disputat Dinamo, toate în partida cu Oţelul, în rest fiind ori rezervă, ori neinclus în lot

5 prezenţe în echipa naţională are atacantul de 27 de ani, ultima, cu Slovenia, datînd din 2007 

"Cu Pandurii, Steaua n-a tras la poartă!"
Florin Prunea îi ironizează pe rivalii din Ghencea, în urma remizei albe obţinute pe terenul pandurilor, şi spune că Dinamo nu-şi permite acelaşi rezultat la Tg. Jiu. "Avem cel mai greu meci al returului la Pandurii, întîlnim o echipă ce se bate la retrogradare şi nu ne putem permite paşi greşiţi. Va trebui să jucăm mai bine decît a făcut-o Steaua. Din cîte ţin minte, ei nu au tras nici un şut pe poartă acolo, dar noi reprezentăm Dinamo şi sîntem obligaţi să batem", a spus Prunea.

Paşte la pat
Emilian Dolha, proaspăt operat la umărul drept după accidentarea din partida cu Urziceni, se află încă acasă după intevenţia chirurgicală. Portarul de 30 de ani mai resimte dureri, iar Sărbătorile Pascale le-a petrecut mai mult în pat. Zilele următoare, Ema ar trebui să înceapă exerciţiile de recuperare la baza medicală Atlantis, unde s-au refăcut şi Florin Bratu, Ianis Zicu şi Cristi Pulhac.

"Mă sună lumea să mă felicite!"
Cornel Ţălnar e mîhnit că a pierdut puncte importante cu CFR Cluj şi Unirea Urziceni, care l-ar fi adus pe primul loc, dar zîmbeşte cînd fanii îl aplaudă pentru că a revitalizat Dinamo. "Nu ne e teamă de Pandurii, chiar dacă au un antrenor experimentat, pe Cîrţu. Dacă batem, totul va fi bine pentru Dinamo. Ghinioanele de la Urziceni şi CFR Cluj ne ţin departe de podium, dar lumea mă sună şi mă felicită pentru ce am făcut la acest club!", a zis "Ţînţarul".

- Sorin Cîrţu, antrenor Pandurii: "Dinamo este favorită în meciul direct, sperăm să obţinem măcar un punct! E un meci important şi avem nevoie de linişte pentru a ne pregăti!".
- Dinamoviştii au intrat de ieri în cantonament, azi urmînd să plece la Tg. Jiu pentru meciul de mîine cu Pandurii, de la ora 20:30, în direct la Antena 1.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (23)
 •  08 Aprilie 2010, 17:15

Dute sanatos ! Nu ti-a ingeunat nimeni situatia, tu nu ai facut mai nimic pt echipa,de la revenirea in lot, dupa accidentarea de la Roma ! Pe salariul pretins ca il ai acum la Dinamo, sa fi sigur ca nu te mai tine mult Borcica in Stefan cel Mare !

 •  07 Aprilie 2010, 23:17

apoi duce'sar...k oricum no sa plangem dupa el

 •  07 Aprilie 2010, 19:28

HRISTOS A INVIAT.PACAT DE FOTBALISTI ROMANI CARE AU VALOARE ,CA DOAR UN PRESEDINTE DE CLUB LE INTINDE O MANA SI ACELA ESTE D-NUL IANCU IN CARE TOTI DAU CU NOROI.MULTUMESC D-NULE IANCU SANTETI PREA BUN SI AVETI GRIJA DE CEI CARE AU PROFITAT DE ACESTI ,JUCATORI:TOATA FAMILIA BECALI,SA NU UITE CUM SAU IMBOGATIT PE SPATELE ACESTOR JUCATORI.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează
Close