FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Renegaţii pe stînga » După plecarea lui Pulhac, trei jucători se bat pentru postul său

Mușat e de 7 ani în lotul lui Dinamo, dar niciodată n-a confirmat pe deplin
Mușat e de 7 ani în lotul lui Dinamo, dar niciodată n-a confirmat pe deplin

Articol de GSP - Publicat joi, 17 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 16 ianuarie 2013 19:53

Pulhac va pleca în Azerbaidjan, aşa că, în lipsă de fonduri, pe postul de fundaş stînga se vor bate doi jucători cărora conducerea voia să le rezilieze contractele: Crăciun şi Muşat.

Dinamo se desparte de unul dintre cei mai vechi jucători ai săi, Cristi Pulhac. Fundaşul stînga de 28 de ani va semna pe două sezoane şi jumătate cu Qabala, locul 5 în Azerbaidjan, formaţie aflată la 6 puncte de liderul Inter Baku.

Pulhac va primi 180.000 de euro pe an, iar Dinamo nu se va alege cu nici un cent, în schimb nu-i va mai plăti fotbalistului restanţele salariale pe ultimele 4 luni, respectiv 56.000 de euro.

"Cîinii" au trei soluţii interne pe postul de fundaş stînga, însă nici una nu-i sută la sută pe placul lui Ţălnar:

1. Eugen Crăciun s-a prezentat ieri la antrenamentele din Poiană. "Lateralul" de 26 de ani poate evolua pe ambele benzi, iar în vară, cînd i s-a terminat împrumutul de la Mioveni, a fost trimis la formaţia secundă. Pînă de curînd, acţionarii au tras de el să-i rezilieze contractul, iar acum, de nevoie, l-au adus la prima echipă!

2. Nicolae Muşat are trei meciuri în acest sezon pentru Dinamo, în mandatul lui Bonetti. Fotbalistului de 26 de ani îi expiră contractul în vară şi i s-a oferit prelungirea. A refuzat-o, iar în urmă cu două săptămîni era forţat să semneze rezilierea acordului. Brusc a devenit variantă viabilă pentru roş-albi.

3. Ionuţ Burnea are 20 de ani şi este considerat un fotbalist de viitor. În acest sezon a jucat doar 79 de minute în Cupa României, cu Voinţa Sibiu.

4.000 de euro e salariul lunar al lui Crăciun, la fel şi cel al lui Muşat. Burnea are numai 1.000 E

Ce experienţă au cei trei
Fotbalist: Meciuri / Goluri în Liga 1
Eugen Crăciun: 41 / 0
Nicolae Muşat: 36 / 0
Ionuţ Burnea: 0 / 0

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Maiouri antifurt
Jumătate din lotul "cîinilor" poartă maiouri verzi pe durata fiecărei şedinţe de pregătire. Explicaţia vine imediat. "În precedentul mandat al lui Ţălnar mai erau jucători care «furau» la kilometri. Cînd cele două grupuri se intersectau prin pădure, unii precum N'Doye se alăturau celui care cobora, nu aveau chef să alerge. Ba se pierdeau prin pădure, ba li se stricau pulstesterele. Acum, unii au maiouri fosforescente, alţii sînt îmbrăcaţi normal, în jachete, toţi au ceasurile la mînă, nu se mai fură", au declarat oficialii dinamovişti.

N-au oră fixă de culcare
"Papa" Ţălnar a avut un puseu de blîndeţe şi nu a trasat o oră fixă la care fotbaliştii sînt obligaţi să se culce. "Nu vreau să depăşiţi limita bunului simţ! Aşa o să avem încredere unii în ceilalţi", le-a transmis antrenorul jucătorilor. "Oricum, nici să vrei nu rezişti mai mult de ora 11:00 noaptea, după efortul de peste zi. După cină, mai jucăm o carte, un rummy, mai vedem un film la laptop, însă nu prea mult că te ia somnul dintr-o dată", au mărturisit roş-albii.

A pierdut semnalul
Nicolae Muşat, fundaşul stînga de 26 de ani revenit la prima echipă după un exil la Dinamo II, a fost foarte aproape să leşine la antrenamentul de debut al "cîinilor" în sala de forţă! Jucătorul a acuzat o stare de moleşeală după exerciţiile fizice şi i-a panicat cîteva secunde pe membrii staff-ului tehnic şi medical. Doar că Muşat şi-a revenit destul de repede, fiind îmbărbătat de către Ţălnar: "Hai, stai liniştit, fiară!".

Borcea nu vine la Braşov
Jucătorii au declarat de mai multe ori în ultimele zile că şi-ar dori revenirea lui Cristi Borcea în acţionariatul grupării. Fostul şef al dinamoviştilor, care azi face 43 de ani şi stă la Miami, se va întoarce în ţară pe 26 ianuarie, chiar cînd jucătorii se pregătesc să părăsească stagiul din Poiană, astfel că nu-i va vedea la munte pe aceştia.

Inbox
- Florentin Petre: "Eu zic că au pierdut şi Giurgiu, şi Romario pentru că n-au venit la Dinamo. Totuşi, clubul nostru are o tradiţie peste echipele unde au ajuns ei". Alex Giurgiu s-a transferat la Astra, Romario a semnat cu Petrolul.
- Dumitru Dragomir îl admiră pe Dănciulescu: "Pe el l-aş vedea viitorul preşedinte al LPF. Este un model pentru toţi fotbaliştii, şi ca sportiv, şi ca om. L-aş lăsa oricînd în locul meu".

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (4)
ave_biancorossi
ave_biancorossi  •  30 Ianuarie 2013, 09:37
Postat de dinamovistfaravoie pe 17 Ianuarie 2013, 07:49

toti 3 sunt praf....Poate ni-l dati voi imprumut pe Parvulescu:D

ala e mai slab ca musat.

andystar
andystar  •  17 Ianuarie 2013, 13:11
Postat de dinamovistfaravoie pe 17 Ianuarie 2013, 07:49

toti 3 sunt praf....Poate ni-l dati voi imprumut pe Parvulescu:D

LUati-l ca nu e problema :)

dinamovistfaravoie
dinamovistfaravoie  •  17 Ianuarie 2013, 07:49
Postat de andystar pe 17 Ianuarie 2013, 02:07

E jale cu j mare pe postul asta la catelusi !

toti 3 sunt praf....Poate ni-l dati voi imprumut pe Parvulescu:D

Vezi toate comentariile (4)
Comentează