FOTBAL  »  Superliga  »  GATA DE RETUR

Restart Dinamo

Articol de GSP - Publicat sambata, 16 februarie 2008 00:00

Dinu şi Ţălnar au revigorat spiritul de luptă în vestiarul lui Dinamo

Roş-albii au disputat 11 partide de verificare în această iarnă, în care au obţinut 5 victorii şi două egaluri, de 4 ori părăsind terenul învinşi. Concluziile? Dinamo şi-a atins punctul optim de pregătire fizică, iar jocul în echipă al "cîinilor" pare mult mai consistent decît în prima parte a sezonului. Campionii visează acum să salveze sezonul: locul secund, de Champions League. De fapt, obiectul impus de conducere cuplului Dinu - Ţălnar.

PORTARI

Lobby the one!
Pentru postul de portar, lucrurile sînt clare. Bogdan Lobonţ este titular de drept, experienţa şi calităţile lui propulsîndu-l fără dubii între buturile roş-albilor. Un lucru bun pentru dinamovişti îl reprezintă ardoarea cu care se pregăteşte Dennis Romanovs la antrenamente, letonul avînd mai multe intervenţii salvatoare în meciurile amicale din această iarnă.

FUNDAŞI

Doar Moţi n-are emoţii
În defensivă lucrurile sînt mai complicate. În special în centrul defensivei, după accidentarea destul de gravă a lui Pekarici, care va lipsi aproximativ trei săptămîni din cauza unei entorse interne la genunchiul drept. Cosmin Moţi este "bătut în cuie" pe postul de fundaş central, Dinu şi Ţălnar avînd de ales pentru celălalt post de stoper între Silviu Izvoranu, Lucian Goian şi ivorianul Ze Diabate (18 ani), de la echipa secundă. Pe partea dreaptă, favorit pare Flavius Stoican, iar pe stînga Cristi Pulhac. Concurenţii cei mai de seamă ai acestora sînt Todorovski, respectiv Muşat. George Blay şi John Galliquio nu mai intră în planurile "cîinilor", cei doi fiind anunţaţi că trebuie să-şi caute alte angajamente.

18 goluri a încasat defensiva dinamovistă în cele 11 amicale ale iernii

MIJLOCAŞI

Concurenţă mare
Şi în linia mediană există foarte multe soluţii. Roş-albii şi-au conturat în mare linia de mijloc, cu Torje pe partea dreaptă, Adrian Cristea şi Andrei Mărgăritescu în centru, iar Boştină sau Zicu, în cazul în care machedonul nu va fi introdus în atac, pe banda stîngă. Posibili titulari sînt Cătălin Munteanu, Ropotan, care pot oricînd să facă diferenţa, dar şi Vojislav Vranjkovici, care pare că şi-a revenit după căderea liberă din ultimul an. Şi ivorianul Attoukoura poate fi o soluţie, mijlocaşul stînga de 19 ani demonstrînd în turneul din Antalya că poate emite pretenţii la prima echipă.

"Trebuie să îi facem pe jucători să înţeleagă ce este profesionalismul şi ce înseamnă spiritul lui Dinamo. Pentru noi, important este să rămînem în circuitul internaţional şi să ne reparăm imaginea"
Cornel Dinu

ATACANŢI

Bătaie în patru
Cea mai mare luptă este, de departe, în atac. Compartimentul ofensiv nu duce lipsă de valoare. Osvaldo Miranda, Ionel Dănciulescu, Florin Bratu şi Ianis Zicu se bat pentru cele două locuri din faţă, iar Marius Alexe şi Liviu Ganea reprezintă soluţii de viitor. Zicu are un mare avantaj, poate evolua atît la mijloc, cît şi în atac. Viteza lui Bratu a produs mereu panică pentru adversari, iar Dănciulescu s-a pregătit exemplar în cantonamente, demonstrînd că rămîne principalul candidat pentru acest post. Miranda este vîrful de careu pe care îl căutau "cîinii". Masiv, cu un joc bun de cap, argentinianul se poate impune în prima echipă, dar momentan trebuie să tragă tare pentru a le lua faţa lui Bratu şi "Danciu".

17 goluri au marcat "cîinii" în pregătiri, atacanţii trecîndu-şi în cont 11 reuşite

"Este benefic că există concurenţă pe toate posturile. Sperăm ca Miranda să-l poată înlocui pe Claudiu Niculescu, pentru că d-asta l-am transferat"
Cornel Ţălnar

Amicalele lui Dinamo în această iarnă
Dinamo - Metalurgs Liepajas 0-2

Dinamo - Mlada Boleslav 0-2

Dinamo - Gyeongnam 2-2
Cl. Niculescu (19), Vranjkovici (88)

Dinamo - Viktoria Zizkov 4-2
Fl. Bratu (13, 47 - pen), Boştină (60), L. Ganea (65)

Dinamo - Slaven Belupo 0-2

Dinamo - Lech Poznan 3-0
Fl. Bratu (7 - pen), Ad. Cristea (43), Alexe (77)

Dinamo - Litex Loveci 2-5
Dănciulescu (60), Zicu (68)

Dinamo - Siofok 0-0

Dinamo - Zalaegerszeg 2-1
Miranda (30), Dănciulescu (55 - pen)

Dinamo - Pohang Steelers 3-1
Attoukoura (55), Vranjkovici (82), Fl. Bratu (84 - pen)

Dinamo - FK Rabotniki 1-0
Dănciulescu (54 - pen)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
 •  19 Februarie 2008, 08:43

ce cauta Stoican in echipa ?? ..doamne fereste..bateti va peste gura..oricat de dinamovist as fi nu ma uit la un meci la care apare idiotul ala..

 •  17 Februarie 2008, 20:58

as vrea sa stiu de ce la lasat sa plece pe hristu chiacu,era mult mai bun decat altii care fac figuratie,au ramas cu numele gen c munteanu,stoican etc

 •  16 Februarie 2008, 11:23

danciulescu si miranda in atac...bratu sa ia viteza de la dinamo.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează