FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Rezolvat şi Strătilă! » Două transferuri într-o zi la Dinamo

Strătilă va juca mijlocaş dreapta, iar Rus va fi retras fundaş
Strătilă va juca mijlocaş dreapta, iar Rus va fi retras fundaş

Articol de - Publicat vineri, 06 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat joi, 05 ianuarie 2012 21:43

După Curtean, care mai aşteaptă doar să-şi recupereze 50.000 de euro de la Poli, şi mijlocaşul Astrei va fi prezentat astăzi ca dinamovist cu acte în regulă.

Dinamo îşi linge rănile după ce-a fost lovită în plin de "cazul Pîrvulescu" şi vrea să puncteze pe frontul de mercato. Alexandru Curtean, 24 de ani, şi Sorin Strătilă, 25 de ani, vor îmbrăca tricoul alb-roşu şi ar putea fi prezentaţi chiar astăzi ca fotbalişti ai liderului. Ambii sînt mijlocaşi laterali, pot juca şi pe dreapta, şi pe stînga. Un "dinamovist de mic" şi un fost stelist, crescut în Ghencea, pe care Gigi Becali îl regretă şi acum!

"Nu sînt «cîine» de mic, dar vin să muncesc"
Cei din Ştefan cel Mare au anunţat aseară că l-au rezolvat şi pe Strătilă. Au existat negocieri intense în ultimele săptămîni între Nicolae Badea şi Ioan Niculae, părţile ajunseseră la un acord de 3 zile, însă aşteptau să vadă ce se mai întîmplă cu Pîrvulescu. Dinamo ar trebui să plătească 400.000 de euro Astrei. Strătilă, la fel ca şi Curtean, este de mai bine de un an pe lista roş-albilor. Sorin a fost în lotul Stelei, dar Lăcătuş nu l-a păstrat în lot. "Eu nu sînt «cîine roşu» de mic, ca alţii, dar vin să muncesc şi să arăt că sînt fotbalist", a declarat aseară Strătilă la Radio GSP.

Ia mai puţin decît la Timişoara
Curtean era acontat mai demult, cluburile se înţeleseseră, se vorbeşte de suma de 500.000 de euro, însă au existat probleme la salariul jucătorului. Prima dată, i se oferiseră 90.000 de euro pe an. "Cînd a auzit asta, Alex, dinamovist de mic, a zîmbit amar şi a transmis că preferă să se uite doar la meciurile de la TV ale echipei favorite", au dezvăluit amicii jucătorului, plătit cu 170.000 de euro pe sezon la Timişoara.

A doua ofertă a fost mai consistentă financiar, în jur de 120.000 de euro pe sezon, plus bonusuri, iar Curtean a dat un răspuns pozitiv. Totuşi, aştepta şi aseară să i se dea 50.000 de euro restanţi din banii pe care-i mai avea de luat de la Poli. Bănăţenii voiau să transmită suma "cîinilor" pentru a o plăti, de aceea mai existau discuţii. Şefii dinamovişti spuneau aseară că transferul lui Alex va fi oficializat azi.

Şi Bicfalvi e "cîine"

Aseară, la GSP TV, Gigi Becali a dezvăluit: "Eu i-am zis lui Eric Bicfalvi să se ducă fie la Dinamo, fie la Vaslui. I-am dat voie lui Borcea să negocieze cu el. Acum ce-o vrea băiatul, ce e bine pentru el". După cîteva ore, tot la GSP TV, Borcea a confirmat: "Da, ne-am înţeles cu Eric!". Bicfalvi e în ultimele 6 luni de contract cu roş-albaştrii, dar Gigi l-ar putea lăsa să plece de pe acum în Ştefan cel Mare, fără mari pretenţii financiare. Ca stelist, mijlocaşul de 24 de ani lua 2.700 de dolari pe lună, în "Groapă" va încasa dublu.

Tameş, moca?

Timişoara l-a pus pe lista de transferuri, Dinamo l-ar achiziţiona. Este vorba despre Iulian Tameş, fost dinamovist în sezoanele 1997-2004 şi 2006-2007, pe care roş-albii îl pot lua gratis de la Poli. Dar trebuie să se pună de acord cu el în privinţa salariului, iar "Mizil" cîştigă peste 8.000 de euro la Timişoara, sumă pe care "cîinii" nu ar agrea s-o plătească pentru un fotbalist de 33 de ani. Tameş a marcat 3 goluri în toamnă pentru Poli în 11 meciuri.

10 goluri în 64 de partide are Curtean în carieră în Liga 1, pentru Gaz Metan şi pentru Timişoara

3 goluri în 76 de meciuri are Strătilă în carieră în Liga 1, toate pentru Astra

"Sînt bucuros că vin la Dinamo! Nu vreau să-l fac uitat pe Torje, eu vreau să-mi fac treaba cît mai bine. Dinamo e un mare pas în carieră. Mi-aş dori să am succes ca şi alţi mari fotbalişti ce-au îmbrăcat tricoul "cîinilor"" (Sorin Strătilă, mijlocaş Astra)

"Nu cred că este potrivit ca eu să vorbesc acum despre Dinamo. Nu sînt genul de jucător care să caute publicitate. Cînd lucrurile vor fi concrete, voi discuta" (Alex Curtean, mijlocaş Poli Timişoara)

"Şefii sînt de vină!"

Dănuţ Lupu, fost mijlocaş în Ştefan cel Mare, spune că Paul Pîrvulescu nu trebuie arătat cu degetul că a ales Steaua, ci conducerea "cîinilor": "Şefii au făcut din fotbal o afacere, asta e şi pentru jucători. Din ce ştiu, Dinamo se înţelesese cu Mediaşul pentru 600.000 de euro, dar nu şi cu fotbalistul, şi a apărut altă echipă cu care a căzut de acord. Cei criticaţi trebuie să fie conducătorii lui Dinamo, nu Paul, care trebuie să-şi asigure viitorul în cei zece ani de fotbal pe care îi mai are de jucat".

Fanii se revoltă iar
Suporterii dinamovişti au primit vestea ratării transferului lui Pîrvulescu cu multă ostilitate. Fanii s-au strîns miercuri noapte în faţa stadionului şi au scris mesaje împotriva conducerii pe zidurile arenei: "Transferuri virtuale - performanţe imaginare", "FCD nu SRL" şi Adio, campionat!". Unii dintre ultraşi au făcut haz de necaz pe GSP.ro: "Ştiţi de ce joacă Dinamo cu stadionul gol? Pentru că au plecat suporterii să susţină dinamoviştii de la Steaua!".

"Mi-a zis că s-au folosit de Săvulescu!"
Gigi Becali încearcă să inflameze şi mai mult spiritele între acţionarii din Ştefan cel Mare. "Săvulescu nu are putere de decizie la Dinamo. Mi-a zis mie Cristi Borcea că s-au folosit de el ca să pună o clădire gaj pentru a eşalona datoriile către stat, iar acum nici nu-l mai bagă în seamă. El e falit, n-are bani, nu mai bagă bani la club şi mi-a spus finul că doar l-au băgat puţin în faţă ca să pună clădirea gaj, dar acum gata, s-a terminat cu el!", a declarat Becali.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (19)
ionut.07
ionut.07  •  06 Ianuarie 2012, 11:54

In ciuda comentariilor ovinelor retardate, care n-au nicio treaba cu fotbalul,ci doar cu statul pe net si injuraturile, cei doi chiar sunt mijlocasi foarte buni,doriti si de Steaua(de Becali, ca el e si antrenor acolo),de Rapid, respectiv Vaslui. Becali il lua pe Curtean, dar nu s-a inteles cu Iancu, pt ca ala nu cade in plasa lor si de-atunci a zis ca nu mai face afaceri cu el.Daca facea altcineva transferuri la stana, in afara de oier,chiar si Stan, nu aveau doar mijlocasi stanga(Parvulescu, Chipciu,Tanase, Prepelita,Brandan care poate fi si fundas), iar in dreapta is descoperiti.Asa ca taceti,ca oierul si impresarii fac transferurile, nu altcineva.De asta nimeni nu joaca cum trebuie.

flafy
flafy  •  06 Ianuarie 2012, 11:41
Postat de forumeer pe 06 Ianuarie 2012, 10:17

Ohooo, ne facem colonie de fosti stelisti la noua Steaua 2, dinamu! Subliniez pt dinamovisti ca prin sintagma "fosti stelisti" m-am referit ca au trecut pe la Steaua, nu neaparat ca au tinut cu Steaua, ca de asta nu pot fi sigur.. Hai sa-i numaram pe fostii stelisti de la noua Steaua II: 1.Catalin Munteanu - crescut si dat fotbalului spaniol de Steaua 2. Stratila - vreo 3-4 ani in Ghencea, la juniori si echipa a 2-a 3. Danciu - 3 ani la Steaua, timp in care a facut shushu pe dinamo meci de meci 4. D.Stoica - a jucat cateva meciuri Iar in ultimii au tot luat stelisti: Oprita, Bostina, A.Cristea. E clar, dinamu de azi e satelitul Stelei!

jucatorii aia au venit la o echipa mai buna...era normal sa progreseze in cariera nu?

flafy
flafy  •  06 Ianuarie 2012, 11:40

Curtean este un transfer foarte bun,este axact ce ne trebuia,o extrema stanga care sa-i faca concurenta lui Alexe, iar Stratila este un transfer la fel de bun,macar nu-l mai vad pe rus extrema dreapta ca m-am saturat!iar Tames nu vreau sa vina la Dinamo! la 33 de ani sa stea la Poli!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează