FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Ricardo Machado s-a prezentat suporterilor dinamovişti: "La anul ne batem cu Steaua la titlu"

Articol de - Publicat luni, 16 februarie 2015 00:00 / Actualizat duminica, 15 februarie 2015 19:34

Portughezul înalt de 1,90 de metri a mărturisit că presingul agresiv, dar pozitiv, al conducerii clubului alb-roşu l-a convins să vină în Ştefan cel Mare, nu la Craiova sau în altă parte


Alături de Andrei Marc, care încă este în stand-by, Ricardo Machado, 26 de ani, a fost celălalt jucător dorit insistent de către "cîini", iar Gazeta Sporturilor a scris încă de la începutului lunii noiembrie, în 2014, că fostul căpitan al Braşovului este una dintre ţintele principale ale dinamoviştilor. Stoperul înalt de 1,90 de metri a pierdut perioada de pregătire sub comanda lui Mihai Teja, din cauză că s-a judecat cu "stegarii" spre a deveni liber de contract, dar vrea să recupereze timpul pierdut.

- Riki, de ce ai ales Dinamo?
- Fiindcă a insistat, am văzut multă dorinţă din partea celor de la club, iar asta m-a impresionat. Mi s-a zis că e nevoie de un fundaş central, acum eu sper să ajut să cîştigăm trofee.

- Tu ai avut şi posibilitatea de a semna cu CS Universitatea Craiova.
- Au fost mai multe echipe interesate după ce m-am separat de FC Braşov, formaţii din România şi din străinătate. Însă, cei de la Dinamo m-au sunat zilnic, m-au ajutat în a-mi rezolva situaţia, a contat enorm, iar eu respect aceste chestii. A fost un presing bun, mi-au transmis prin asta că într-adevăr mă vor foarte mult. Am fost bine primit la echipă. Dinamo este o echipă mare, trebuie să ajungem pe podium, din acest sezon.

Planul pe 2015
- Dar ştii că echipa nu are drept de participare în cupele europene.
- Da, ştiam, insolvenţa ne dă o lovitură, însă o echipă mare, indiferent de situaţie, trebuie să fie sus. Din celălalt campionat, cînd ni s-a spus că nu vom mai fi în insolvenţă, ne vom bate pentru Europa şi pentru titlu.

- Spuneai de podium că ar fi principalul obiectiv în primăvară. Ar fi maximum?
- Vrem să recuperăm diferenţa de puncte faţă de Steaua, acum e prea mare. Este un alt ţel. Sigur că şi rivala noastră va face paşi greşiţi, important e ca noi să facem multe puncte. Totodată, vrem Cupa Ligii. E o chestiune de prestigiu, un trofeu.

- Ce fotbalist român îţi place?
- Mie mi-a plăcut de multă vreme Marius Niculae, încă de cînd juca la Sporting Lisabona, de acum mai bine de 10 ani. Am văzut mulţi fotbalişti buni în România, Teixeira, Felgueiras, Sînmărtean şi Gardoş sînt preferaţii mei, chiar dacă unii îmi sînt conaţionali.

- Crezi că poţi spera la un loc în lotul lărgit al Portugaliei?
- Îţi dai seama că visez să fiu coleg cu Ronaldo sau cu Pepe. Dacă a reuşit Szukala la "naţionala" Poloniei, poate ajung şi eu la prima echipă a ţării mele, acum avînd şanse mai mari dacă sînt la Dinamo. Cu siguranţă că dacă iau titlul în România şi merg în Champions League voi fi convocat.

Îngrozit de drumuri
- Eşti de trei ani în România. Cum ţi se par oamenii de aici?
- Deschişi. La Braşov mi-am făcut mulţi prieteni, românii sînt frumoşi, primitori, ştiu să se bucure de viaţă. Este o ţară unde un străin se simte ca acasă.

- Este ceva ce nu-ţi place la România?
- Nu e frumos să critici în curtea altuia, dar drumurile sînt proaste. Nu pricep de ce trebuie să fac două ore şi jumătate, în cel mai bun caz, de la Bucureşti la Braşov, doar 160 de kilometri. Şi noi avem probleme în Portugalia, cu drumurile, dar parcă aici sînt mai multe gropi. Sper să se redreseze acest lucru, cred că România ar avea mult de cîştigat, pentru că este o ţară foarte frumoasă.

- Cum te-ai adaptat la mîncarea românească?
- Uşor. Nu e acelaşi peşte ca în Portugalia, noi sîntem mari consumatori de aşa ceva, dar îmi place în România să mănînc caşcaval pane şi muşchi de vită.

- Dulciuri?
- Noi avem pasteis, produse de patiserie cu cremă, dar aici ador să mănînc ştrudel cu mere.

"Un pahar de vin doar la evenimente"
- Vinurile româneşti sînt mai bune decît cele de Porto?
- Nu ştiu ce să răspund, sincer, pentru că nu sînt mare băutor de vinuri sau de alcool. Doar un pahar la evenimente, să dau noroc. Prefer apa şi sucurile naturale.

- Cum este Ricardo Machado în afara gazonului?
- Un bărbat liniştit, cu soţie, Monica, şi doi copii, un băieţel, Rodrigo, şi o fetiţă, Carolina. La Braşov, stăteam împreună, dar acum cel mic, de cinci ani, a început cursurile dinainte de clasa I, în Portugalia, aşa că nu vor fi aici. Fetiţa are doar două luni jumătate. Îmi place să mă uit la filme, mă destinde, sau să mergem să ne plimbăm, în parcuri. Mă mai relaxează jocurile pe calculator, mai ies la o cafea.


"Simt că la anul ne putem bate la campionat. Sînt jucători de calitate, probabil vor mai veni, cred că Dinamo poate să arate ca o pretendentă la titlu"
Ricardo Machado

"Pentru portughezi este uşor să înveţe limba română, de aceea prindem repede graiul vostru. Sînt limbi latine, probabil, de aceea nu avem greutăţi. Ne adaptăm rapid la voi sau în ţările latine, mai greu la ruşi, turci şi-n alte părţi"
Ricardo Machado

"Dinamo are o reputaţie mare de club care lansează jucători pe scena europeană. Este o tradiţie. Nu mai sînt la 19-20 de ani, dar mi-ar plăcea să joc după ce iau campionatul aici în Franţa, Italia sau Spania"
Ricardo Machado

17 puncte este distanţa actuală între Steaua şi Dinamo după 17 runde de campionat


Fan alb-roşu de mic
Originar din Vila Nova de Gaia, undeva în nordul Portugaliei, lîngă Porto, Machado este fanul celei mai iubite formaţii lusitane, Benfica, rivala istorica a "dragonilor". "Cum este viaţa, am ajuns la un club, Dinamo, care are aceleaşi culori ca Benfica! De-a lungul anilor, mi-au plăcut de Rui Costa, Luisao, David Luiz, printre alţi mulţi fotbalişti ai "vulturilor". Am fost pe Estadio Da Luz cînd a fost inaugurat, în 2004, la meciul de gală cu Real Madrid. Din păcate, n-am ajuns cînd Benfica a jucat împotriva lui Dinamo în 2007, dar ştiu că am văzut meciul la TV", a povestit apărătorul.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (71)
zecs93
zecs93  •  16 Februarie 2015, 13:55
Postat de gutza23 pe 16 Februarie 2015, 13:38

,,deja va trb sa se dea sentinta, asa e legea, cunosc foarte bine legile astea !!!'' de asta am ras si rad si acum !!! tu nu stii prea bine pe ce lume esti si cunosti tu ft bine legi :)))))))))

intereseaza-te si dupaia sa vi cu scuze

gutza23
gutza23  •  16 Februarie 2015, 13:38
Postat de zecs93 pe 16 Februarie 2015, 13:10

da mah de ce razi, poti verifica, normal de joia trecuta trebuia sa se dea sentinta dar cika vezi doamne vrajeala cu Timbru, eu as fi depunctato pentru ca nu e posibil sa-i faci rau jucatorului cand ei sunt principali vinovati ca nu i-au dat banii jucatorului, eu daca as fi fost la comisii pentru orice piedica impotriva jucatorului, pac -5 puncte, sa vezi cum trimit oamenii frumos dosaru cu tot, cu stampila,semnatura,etc.....e bine ca mai asteptam doar 2 saptamani si aia e, dar eu cred ca se va rezolva maine chiar inaintea meciului cu pandurii, am un feeling, mai ales ca cred si eu ca s-au plictisit soldovenii aia :))) !!!

,,deja va trb sa se dea sentinta, asa e legea, cunosc foarte bine legile astea !!!'' de asta am ras si rad si acum !!! tu nu stii prea bine pe ce lume esti si cunosti tu ft bine legi :)))))))))

zecs93
zecs93  •  16 Februarie 2015, 13:22
Postat de bodyoflies pe 16 Februarie 2015, 13:15

Nu trebuie să fie neapărat asa evidente cu 1/2 final, se pot face bani foarte frumosi si pe eliminări, penalty, cornere.

daca pariam in strainatate da, era mai greu de observat dar la noi in liga mamaliga se vede !!! De nu faci bani frumosi acilea la noi pe meleagurile romaniei :))) !!!

Vezi toate comentariile (71)
Comentează