FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA 2-1

Rivali fără pact

Articol de - Publicat luni, 05 mai 2008 00:00

Steaua a pierdut campionatul pentru că a întîlnit un Dinamo supermotivat.

Rivalii de moarte nu fac pacte extreme. O de­mon­strea­ză aproape ma­te­matic felul în care a început Dina­mo aseară derby-ul cu Steaua. Sub o ploaie măruntă, deasă, Bratu a tras primul şut la poartă în minutul 3. Avertisment sec, ca un glonte ce-ţi răzuie tîmpla.

Roş-albaştrii parcă n-au înţeles însă, jucînd 40 de minute din prima repriză ca şi cum ar fi venit în Groapă să apere un 0-0. Singurul moment în care steliştii au creat panică s-a consumat în minutul 14, cînd centrarea lui Mendoza n-a fost interceptată, cu ajutorul lui Blay, de Pepe Moreno.

Dinamo, în schimb, a muşcat cît de des a putut pe un gazon ud. Trei minute consecutive, 25, 26, 27, tot atîtea şanse dezumflate de Dăn­ciu­lescu, Ropotan şi Cristea. Puţin mai tîrziu, Rădoi îl opreşte pe un Pul­hac dezinvolt din traseul spre poartă şi vede galben. Nimic nu mai salvează însă apărarea stelistă depăşită la intrarea lui Dănciulescu din minutul 39.

Ploaia a stat, Za­pa­ta faultează în careu, Tudor dic­tea­ză penalty, Bratu transformă şi abia atunci parcă oamenii lui Lă­că­tuş sesizează pumnul în figură. Simt că pot pierde campionatul pen­tru care au alergat, cu han­di­cap, tot returul. Ultimele 5 minute mai vii ale Stelei nu au însă greu­ta­tea de a anihila 40 de închistare.

Sprintul decisiv
Rivalii de moarte nu fac pacte extreme. Steaua începe repriza a doua cu Dayro Moreno în locul lui Mendoza, dar columbianul nu apucă să facă diferenţa. Pămîntul le fuge însă de sub picioare steliştilor în minutul 59.
Bratu, omul pentru care Lă­cătuş pusese doi paznici, îi lasă pe drum, fuge pe stînga ca un căluţ şi din viteza lui apare golul lui Dănciulescu. Golul care poate decide campionatul.

Tot ce urmează pentru Steaua e disperare. Zbatere şi sufocare. Senzaţia că nimic nu se mai poate întîmpla. Şi totuşi se întîmplă. Înscrie Ghionea din centrarea lui Bănel Nicoliţă. Un fir de speranţă. Timpul se scurge însă printr-o clepsidră cu gîtul tot mai larg. Fiecare minut ars o îndepărtează pe Steaua de titlu şi o apropie pe Dinamo de sărbătoare.

Orgoliu la maximum
Ce rămîne după acest meci? Impresia că dinamoviştii au făcut un exerciţiu teribil de orgoliu licitat la maximum. Că au jucat nu neapărat pentru banii promişi de CFR, cît pentru a da o lecţie. Stelei, dar şi lor înşile. Rivalii de moarte nu fac pacte extreme.

Lăcătuş explică înfrÎngerea
“Dacă vom pierde campionatul, asta va fi pentru că n-am reuşit nici măcar un egal cu Dinamo şi, dacă ne uităm mai în spate, pentru că n-am învins Timişoara la noi acasă”, a spus Lăcătuş după meci. Afectat, el a folosit totuşi un ton echilibrat, insistînd pe ideea că “Steaua a obţinut totul pe teren!”.

“Ne jucăm şansa pînă la final, chiar dacă acum depindem de rezultatul altora”
Marius LăcătuŞ antrenor Steaua

“Dedic victoria tuturor celor care s-au îndoit de noi. Noi am jucat doar pentru Dinamo, pentru că aveam un orgoliu de apărat. Mai e o etapă de jucat şi sperăm să cîştige CFR-ul titlul”
Florin Bratu atacant Dinamo

O lecţie
Ce rămîne după acest meci? Impresia că dinamoviştii au făcut un exerciţiu teribil de orgoliu licitat la maximum. Că au jucat nu neapărat pentru banii promişi de CFR, cît pentru a da o lecţie. Stelei, dar şi lor înşile. Rivalii de moarte nu fac pacte extreme.

Pepe Moreno: “Semnez definitiv”
Atacantul Stelei a dezvăluit într-un interviu acordat unui ziar columbian că în această săptămînă va semna cu gruparea din Ghencea un contract pentru următorii 3 ani. “Con­ducătorii Stelei au discutat deja cu oficialii fostului meu club, Independiente. După ultima etapă din campionat voi semna noul contract. Ar fi o fericire deplină pentru mine. Aş putea spune că am cîştigat la loterie venind la Steaua. A fost un loz cîştigător. În plus, îmi place mult Bucureştiul. Este modern, are o climă plăcută, nivelul de trai e OK şi îmi aduce aminte de Bogota”, a spus Pepe, care va împlini în septembrie 27 de ani. Împrumutul său a costat 100.000 de euro, iar opţiunea de cumpărare face un milion.

Tudor a dormit acasă, nu la hotel
“Centralul” derby-ului, Alexandru Tudor, a refuzat propunerea CCA de a dormi sîmbătă la hotel, alături de colegii săi din brigadă şi de observatorul de arbitri, Rodion Cămătaru. A preferat să înnopteze acasă, iar ieri a mîncat de prînz împreună cu asistenţii Oniţa şi Dumitrescu, dar şi cu “rezerva” Augustus Constantin. Tudor a mîncat o supă de roşii, iar la felul doi, paste, după care s-a întors acasă, s-a odihnit şi a ajuns la stadion cu două ore înainte de meci.

Medic pentru Rădoi
Aseară, în Ştefan cel Mare, a fost prezent şi Ionuţ Codorean, de la Spitalul Militar. Doctorul este cunoscut ca un apropiat al celor din Ghencea şi a venit la meci special pentru a supraveghea starea medicală a lui Rădoi. Alături de Radu Paligora, medicul Stelei, Codorean a muncit toată ziua de ieri pentru a-l aduce pe Mirel la parametri fizici care să-i permită să evolueze.

Supărat pe ploaie
Giovanni Becali a luat foc după ce s-a aşezat pe scaun la lojă. Din cauza ploii, vizibilitatea era destul de redusă. “Nu se poate aşa ceva! Nu se vede nimic! Faceţi ceva cu geamurile astea!”, a tunat Giovanni. Pînă la urmă, geamurile de la loja în care se afla fostul impresar au fost înlăturate.

Valentin Ceaușescu, apariție rară la petrecerea Stelei » Cum arată acum fiul lui Nicolae Ceaușescu

Rochia Serenei Williams a aruncat în aer Met Gala! Sharapova a scos telefonul: „Unde e?”


Comentarii (180)
 •  05 Mai 2008, 17:45

Ce tare a fost Lacatus, declara amintind cuvinte precum "durere", "munca"... adica ceaunarului i-a pierit ranjetul ala cand a fugit la vestiare in min. 73 al meciului cu Bricheta. Apoi Radoi vorbind despre mizeriile din campionat... care? Tudor, Ionel Ivan, Dacia Mioveni, Deaconu, echipele miniere? Ceausei perversi, nu va mai satura nimic...

 •  05 Mai 2008, 13:59

Nu uitati ca in meciul CFR-Gloria Bistrita , cfr-istii au marcat un gol neregulamentar. Sa ma explic: Lovitura libera a fost executata neregulamentar deoarece nu s-a executat din locul unde a fost facut faultul de catre bistriteni.Lovitura s-a executa del a cca 8 metri de locul unde a fost facut faultul, iar arbitrul a inchis ochii si nu a dictat repetarea loviturii din locul unde a fost facut faultul! Acest lucru a fost criticat si de Ion Craciunescu La Kanal D.

 •  05 Mai 2008, 12:47

S-a vazut lipsa "DJ-ului la butoane"!!! Cum n-a putut sa apese........

Vezi toate comentariile (180)
Comentează
Close