FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - STEAUA 1-1

Rocha în locul lui Tatu! » Reghe nu vine cu mîna goală la Steaua. Aduce un brazilian, plus un mijlocaş surpriză

Rocha îl va urma pe Reghecamopf la Steaua
Rocha îl va urma pe Reghecamopf la Steaua

Articol de - Publicat luni, 21 mai 2012 00:00 / Actualizat luni, 21 mai 2012 01:42

Reghecampf vine în Ghencea cu atacantul care l-a ajutat să resusciteze Chiajna. Dispare Tatu, care şi-a rupt genunchiul şi nu primeşte o prelungire a contractului.

O dată cu Reghecampf, Steaua se alege şi cu Adi Rocha, atacantul-surpriză al anului 2012 în Liga 1.

Brazilianul de 26 de ani, pe care Reghe l-a adus în iarna trecută de la Energie Cottbus, a marcat 7 goluri şi a fost cel mai important fotbalist de la Chiajna, pe care a salvat-o de la retrogradare miraculos. Rocha are o medie de un gol la două meciuri jucate de cînd a venit în România. El atrăsese oricum atenţia cluburilor mari din România. Pe lîngă Steaua, care l-a acontat deja, de sud-american se interesase şi Rapid.

A stat trei ani!
Randamentul bun şi prestaţiile pe care le-a avut anul acesta, unele dintre ele spectaculoase, au impresionat Bucureştiul, dar povestea lui Rocha e una interesantă şi ciudată.

Înainte să debuteze pentru Chiajna, Adi contabilizase trei ani fără nici un meci jucat! În perioada asta a fost sub contract cu Energie Cottbus, pentru care bifase numai o apariţie, din postura de rezervă, în martie 2009. Mai ales problemele medicale l-au împiedicat să joace mai mult pentru nemţi. Dar Reghecampf l-a ştiut din Germania şi a mizat pe el, iar Rocha a acceptat să vină în Liga 1 pentru un salariu submediocru pentru nivelul campionatului României, 3.000 de euro lunar!

Aduce şi un mijlocaş inventat
Reghecampf mai ia în Ghencea un jucător de la Chiajna, pe lîngă Adi Rocha. E vorba despre Lucian Filip. El are 21 de ani şi a fost crescut la juniorii Stelei, dar roş-albaştrii au renunţat la el în 2010, cînd l-au cedat la Urziceni.

Apoi a trecut pe la Snagov, antrenat tot de către Reghecampf. Cînd a fost dat din Ghencea, Filip era fundaş stînga şi bifase numai două prezenţe în echipa mare a "militarilor", în rest doar apariţii la Steaua II. Între timp, a devenit mijlocaş central. Noul antrenor al Stelei l-a reprofilat: "Eu l-am transformat pe Filip în mijlocaş, am văzut de la început că acesta e postul potrivit şi a confirmat că e foarte bun".


1,81 metri măsoară Rocha, care a jucat la Chiajna vîrf împins şi a purtat pe tricou numărul 9, dar poate evolua şi în spatele unui atacant

500.000 de euro e cota lui Adi Rocha, conform transfermarkt.de. În 2009, cînd a fost achiziţionat de Cottbus, valora 700.000 de euro, dar la începutul lui 2012 ajunsese să fie estimat la doar 100.000 de euro

Adi Rocha Sobrinho Filho (26 de ani)
- E în Europa din 2007, cînd a semnat pentru LASK, din Austria, apoi a trecut la Karnten. Anterior, jucase în Brazilia la CRB şi la Mirassol.
- A dat 10 goluri într-un sezon la Karnten şi a fost achiziţionat de Cottbus, pentru care a jucat 4 minute în 3 ani
- La Chiajna a dat 7 goluri şi o pasă decisivă în 14 meciuri în campionat

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (51)
costacurta
costacurta  •  24 Mai 2012, 19:19
Postat de shmen_dan pe 21 Mai 2012, 22:56

daca e adevarat ca nu i se va prelungi contractul la petarda de tatu e cea mai buna veste din ultimii ani.ce reaq ala nu e jucator,e trompeta...

TROMPETA E PUTIN SPUS, E PETARDA.

shmen_dan
shmen_dan  •  21 Mai 2012, 22:56
Postat de ady_speed pe 21 Mai 2012, 13:23

Pacat de Tatu. Mare pacat. Daca e adevarat ca nu i se va prelungi contractul.

daca e adevarat ca nu i se va prelungi contractul la petarda de tatu e cea mai buna veste din ultimii ani.ce reaq ala nu e jucator,e trompeta...

ady_speed
ady_speed  •  21 Mai 2012, 13:23

Pacat de Tatu. Mare pacat. Daca e adevarat ca nu i se va prelungi contractul.

Vezi toate comentariile (51)
Comentează