FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA - DINAMO

EXCLUSIV Olteanul care nu are nimic împotriva lui Dinamo la meciul direct: ”Sunt copilul cu două mame”. De cine are nevoie ”haita” ca să nu retrogradeze

Rodion Cămătaru
Rodion Cămătaru

Articol de - Publicat sambata, 11 noiembrie 2023 10:11 / Actualizat sambata, 11 noiembrie 2023 11:37

Rodion Cămătaru, 65 de ani, a făcut istorie cu Craiova Maxima, apoi a devenit una dintre gloriile lui Dinamo, este de părere că ambele echipe au nevoie de un șoc

Mulți specialiști îl consideră pe Rodion Cămătaru cel mai bun număr 9 din fotbalul românesc. Acum, în vârstă de 65 de ani, fostul mare atacant are diverse afaceri personale, de la imobiliare la un restaurant libanez în Craiova, face jogging și își petrece mult timp alături de cei dragi.

Cami a fost unul dintre fotbaliștii importanți ai Craiovei Maxima, pentru ca apoi să fie atacantul de forță al lui Dinamo. A înscris goluri de neuitat pentru echipa națională, precum cel de pe ”Rasunda” la Stockholm, din 1983, extrem de util pentru calificarea la Euro 1984.

1983este anul în care prestigioasa revistă franceză Onze l-a situat pe Cami în primii 10 atacanți din Europa

Marele Rodion Cămătaru povestește cum își împarte timpul între afaceri, hobby-uri, fotbal și sport: „Mergeți la sală, ieșiți afară, faceți sport! Eu nu mai pot trăi fără asta”
INTERVIU
Marele Rodion Cămătaru povestește cum își împarte timpul între afaceri, hobby-uri, fotbal și sport: „Mergeți la sală, ieșiți afară, faceți sport! Eu nu mai pot trăi fără asta”

Rodion Cămătaru: ”Ambele echipe au nevoie de un șoc. N-aș vrea ca Dinamo să retrogradeze”

Cămătaru și-a expus pentru GSP.ro sentimentele pe care le are înaintea partidei dintre Universitatea Craiova - Dinamo de duminică, de la ora 16:00, de pe stadionul ”Ion Oblemenco”.

”E meciul la care nu pot să zic nici ”Doamne ajută!”, nici ”Doamne ferește!”. Sunt ca copilul cu două mame. Craiova m-a format ca fotbalist, Dinamo m-a definitivat. Pentru ambele echipe simt ceva frumos, deosebit.

Normal, Craiova este favorită duminică, 80 la sută, dar la fotbal orice este posibil. Ambele echipe au nevoie de un șoc, în privința rezultatelor. Craiova a produs unul, a schimbat antrenorul, să vedem ce iese. Nu zic că și la Dinamo trebuie destituit antrenorul, dar echipa are nevoie de un șoc. A uitat să câștige și e grav. Sper să nu retrogradeze din nou. Ar fi păcat.

Nu mă puneți să dau pronostic, să vedem ce vor face echipele pe teren. Oricum, este un meci de orgolii, întotdeauna ies scântei când se întâlnesc oltenii și «câinii roșii»”, a explicat Rodion Cămătaru pentru GSP.ro.

6trofee a câștigat cu Craiova Maxima, două campionate, 1980 și 1981, plus patru Cupe, 1977, 1978, 1981 și 1983

198de goluri a marcat doar în Divizia A, în 15 sezoane, în tricoul Craiovei și al lui Dinamo

Rodio Cămătaru: ”E nevoie de un stăpân”

Între 1986-1989, Cami a îmbrăcat tricoul „câinilor”. A câștigat Gheata de Aur, apoi a părăsit România socialistă cu destinația Belgia, la Charleroi. Rodion a plecat din Bănie cu destinația Dinamo, clubul Ministerului de Interne la acea dată, cu promisiunea că va putea părăsi clubul pentru un transfer în străinătate.

”Este nevoie de un stăpân la Dinamo. Iar pe teren, de un lider”, a reacționat Cami.

44de goluri a marcat în ediția 1986/1987, în tricoul „câinilor”, câștigând Gheata de Aur, una controversată, marcată de scandalul de proporții cu austriacul Toni Polster

22de goluri a reuşit să înscrie Rodion Cămătaru în cele 75 de partide jucate la prima reprezentativă

Citește și alte știri:

Ioan Ovidiu Sabău pune frână entuziasmului de la U Cluj: „Nu trebuie să ne ia valul” » De ce crede că nu va fi convocat nimeni de la U Cluj la națională

CSU Craiova, aroganțe înaintea derby-ului cu Dinamo » Cum i-au ironizat pe „câini”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
moshu_shukaru
moshu_shukaru  •  11 Noiembrie 2023, 16:44
Postat de parachioara5 pe 11 Noiembrie 2023, 15:48

***

Ce tot bâigui acolo, că nu se înțelege nimic?!

parpalache
parpalache  •  11 Noiembrie 2023, 16:40

Nu cumva a jucat și in Olanda la Herenven?!

parachioara5
parachioara5  •  11 Noiembrie 2023, 15:48

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează