FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

Schimbarea lui Roguljic » Mijlocașul croat profită de schimbarea antrenorului și vrea din nou titular!

Foto: Facebook Universitatea Craiova
Foto: Facebook Universitatea Craiova

Articol de - Publicat miercuri, 11 ianuarie 2023 16:12 / Actualizat miercuri, 11 ianuarie 2023 18:28

Ante Roguljic, mijlocașul croat în vârstă de 26 de ani al Universității, pare cel mai hotărât să profite de schimbarea antrenorului pentru a deveni titular. În amicalul cu Kekskemeti, 3-1, a fost cel mai bun de pe teren.

Antrenor nou, șanse noi. Venirea lui Eugen Neagoe pe banca Universității Craiova i-a ambiționat pe unii jucători din linia a doua să apese accelerația pentru a se evidenția. În primul meci al anului, amicalul cu Kecskemeti (3-1), au ieșit în față Rivaldinho, într-o anume măsură George Câmpanu, dar, mai ales, Ante Roguljic

Mijlocașul croat a jucat în repriza a doua și s-a remarcat nu doar prin tehnica sa, ci și prin câteva reușite. Puțin după pauză, a transformat impecabil un penalty, pentru 1-0. Iar în final, a recuperat un balon pe flancul drept, a insistat și a reușit să-i centreze perfect lui Rivaldinho, care a stabilit scorul partidei: 3-1. 

„Este în cea mai bună formă a lui. Aproape de ce era când a fost la un pas să semneze cu Ajax”, au comentat unii oficiali olteni la final. Prezent și el în tribună, Flavius Stoican, antrenorul Botoșaniului, primul adversar oficial al juveților în 2023, s-a arătat impresionat.

Fenomenul Nicușor Bancu! Recuperare de Harap Alb pentru oltean: primele reacții pentru GSP
CS UNIVERSITATEA CRAIOVA
Fenomenul Nicușor Bancu! Recuperare de Harap Alb pentru oltean: primele reacții pentru GSP

N-are „benzină” pentru 90 de minute

Venit la Craiova în septembrie 2021, Roguljic, 26 de ani, a demonstrat și în campionat că este un jucător capabil să schimbe fața unui meci. Știe cu mingea, vede bine jocul, e redutabil la fazele fixe și poate juca mai multe poziții: extremă dreapta, mijlocaș dreapta sau în spatele „vârfului”, ca marți seară. În acest sezon, în 21 de apariții în toate competițiile, el a dat un gol și 2 pase decisive, puțin la ce calități posedă.

Problema? Nu-l prea ține „benzina”. Sau altfel spus, nu e un jucător de 90 de minute. În cele 14 meciuri bifate în campionat, titular a fost doar în trei, în restul fiind introdus pe parcurs. Are, per total, doar 387 de minute jucate, în medie 27,64 pe meci.

2025e anul în care îi expiră contractul lui Roguljici cu Universitatea Craiova. Are o cotă de piață cifrată la 300.000 de euro

Cum a ratat Ajaxul

La vârsta de 17 ani, în 2013, Roguljici a avut șansa unui transfer la Ajax Amsterdam. Însă l-a ratat pe ultima sută de metri. „În momentul în care urma să se perfecteze transferul, impresarii lui au mai cerut un milion de euro și totul a căzut”, a povestit Mihai Rotaru, finanțatorul oltenilor, la achiziționarea mijlocașului croat, în septembrie 2021. 

Ajax oferise 10 milioane de euro! În cele din urmă, Ante a ajuns de la Adriatic Split la RB Salzburg, în schimbul a numai 2 milioane.

Cele mai importante faze din amicalul lui CSU Craiova cu Kecskemeti 3-1:

Citește și alte știri din Liga 1:

Pepe, uimit de jucătorii de la FCSB! Dezvăluirea lui MM Stoica: „Bă, voi ce echipă sunteți? De ce sunteți așa grași?”

Ofertă oficială pentru „cel mai bun atacant român” » Clubul din Superliga cere 1,2 milioane de euro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
dandana
dandana  •  11 Ianuarie 2023, 21:34

Eu cred ca merita integrat neapărat în echipă și făcut jucător. Boate deveni una fin vânzările pe sume mari dacă se vrea. Doar ca Rotaru îl baga pe Bairam, Ivan și Markovici.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează