FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Roma vine la Bucureşti după Chiricheş! » Clubul din capitala Italiei a propus 5 milioane şi e dispus să negocieze

Articol de - Publicat vineri, 15 iunie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 15 iunie 2012 09:18

Clubul din capitala Italiei îşi trimite reprezentanţii în Bucureşti la începutul săptămînii viitoare, ca să trateze cu Becali pentru transferul imediat al apărătorului ”naţionalei”.

Italienii au anunţat miercuri că AC Milan e interesată de Vlad Chiricheş şi că urmăreşte să se asigure că va avea prima opţiune pentru el, însă există o grupare din Serie A dispusă să plătească mai mult şi să-l ia imediat pe jucătorul Stelei. E vorba despre Roma, care a făcut o propunere scrisă. Suma avansată de formaţia lui Totti e între 4,5 şi 5 milioane de euro.

Fraţii Giovanni şi Victor i-au prezentat oferta lui Gigi. Patronul nu pare însă dispus să-şi vîndă pe suma asta stoperul cumpărat în urmă cu o jumătate de an pentru 800.000 de euro. Italienii nu renunţă însă şi vor veni luni sau marţi la Bucureşti ca să continue negocierile direct.

Tranzacţia va deveni posibilă dacă Roma creşte oferta. Fotbalistul a fost anunţat despre derularea tratativelor şi i s-a transmis să fie liniştit, fiindcă agenţii şi conducerea clubului se vor ocupa de detalii.

Chiricheş încă se află în vacanţă, chiar dacă Steaua s-a reunit deja. Lui i s-au oferit cîteva zile libere în plus deoarece a jucat pentru "naţionala" României amicalele cu Elveţia şi cu Austria, ultimul disputat acum zece zile.

În situaţia în care Gigi ar accepta propunerea romanilor, Chiricheş ar deveni coechipier la Roma cu Bogdan Lobonţ. "Pisica" a bifat nouă partide în stagiunea trecută din Serie A, pe care "capitolinii" au terminat-o pe poziţia a şaptea.

Echipa lui Totti şi a lui De Rossi
Roma a fost de trei ori campioana Italiei, ultima dată în 2001, şi cele mai tari nume din lotul ei sînt acum Francesco Totti şi Daniele De Rossi. Mai există însă şi olandezul Stekelenburg, bosniacul Pjanici, argentinienii Gago, Lamela, Osvaldo. Chiricheş şi-ar putea face loc în apărare. Unul dintre stoperi, brazilianul Juan (33 de ani), e posibil să fie cedat la Fiorentina.

După Dan Petrescu
Roma a fost preluată în vara asta de Zdenek Zeman, cehul care a mai condus clubul şi în a doua jumătate a anilor '90. Zeman a mai antrenat un român în Italia şi acum 20 de ani, cînd l-a avut la Foggia pe Dan Petrescu, plecat în Serie A de la Steaua. Cehul a lăsat-o acum pe Pescara, pe care a promovat-o în Serie A, şi l-a înlocuit la Roma pe spaniolul Luis Enrique.

E criză în apărare!
Pentru Steaua, transferul lui Chiricheş la Roma ar însemna un profit important, dar şi nevoia de a-şi acoperi găurile din defensivă. Becali crede că se va descurca uşor: "Dacă-l dau pe Chiricheş, le voi face oferte lui Iliev şi lui Geraldo. Şi-l iau înapoi şi pe Bicfalvi şi-l fac fundaş central". Toţi trei sînt acum liberi, după ce înţelegerile cu trupa din Ghencea au expirat. Iar Bicfalvi e mijlocaş central.

Situaţia fundaşilor Stelei:
Valentin Iliev (31 de ani) - Liber de contract
Geraldo Alves (31 de ani) - Liber de contract
Vlad Chiricheş (22 de ani) - Ofertat de Roma
Florin Gardoş (23 de ani) - Apt
Novak Martinovici (27 de ani) - Apt
Doru Bratu (23 de ani) - Operat la genunchi, stă 5 luni

"Ar fi urît pentru imaginea Stelei dacă aş vinde un jucător pe care l-am cumpărat cu doar cîteva luni în urmă. Totuşi, e Steaua, nu un club oarecare!" (Gigi Becali, patron Steaua)

"99 la sută, Chiricheş va rămîne la Steaua, fiindcă Gigi nu acceptă 5 milioane de euro. Am vorbit să-l transferăm fie în iarnă, fie în vara viitoare" (Ioan Becali, impresar)

"Dacă Becali refuză 5 milioane de euro, s-ar putea să nu mai poată lua nici jumătate din suma asta pe Chiricheş! Dar poate-şi permite să piardă" (Dinu Gheorghe, preşedinte Astra)

De azi sînt în Austria

Steliştii pleacă astăzi în primul stagiu de pregătire, la Achenkirch, în Austria. Din lot nu fac parte cei 7 jucători care au fost convocaţi la "naţională" pentru amicalele cu Elveţia şi cu Austria: Tătăruşanu, Latovlevici, Gardoş, Chiricheş, Bourceanu, Tănase, Chipciu. Echipa va reveni la Bucureşti pe 25 iunie. Pînă atunci are programate două amicale: cu Torpedo Kutaisi, din Georgia, pe 20 iunie, şi cu Basel, campioana Elveţiei, pe 23 iunie.


„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (119)
c24
c24  •  23 Iunie 2012, 13:35

Mari mincinosi sunteti, Roma ofera 5 milioane pentru Gregory van der Wiel, daca afacerea cade ar putea sa-i intereseze Chiriches pentru care sunt dispusi sa plateasca maxim 1-1,5 milioane euro. Cititi presa din Italia.

alpin
alpin  •  15 Iunie 2012, 21:07
Postat de robert1205 pe 15 Iunie 2012, 20:55

Vlad Chiricheş trebuie sa plece la AS ROMA intr-un fotbal mare si pe un salariu decent, unde se poate afirma.In Romania ce sa faca???sa joace in blaturi si sa plecela 30 de ani la arabi sau rusi.DUTE TATA !

Si ce vina au cei de la Roma, care nu au auzit de Chiriches?!? Sa le punem pistolul la tampla ca sa-l pe acest Chichirichi?!?

robert1205
robert1205  •  15 Iunie 2012, 20:55

Vlad Chiricheş trebuie sa plece la AS ROMA intr-un fotbal mare si pe un salariu decent, unde se poate afirma.In Romania ce sa faca???sa joace in blaturi si sa plecela 30 de ani la arabi sau rusi.DUTE TATA !

Vezi toate comentariile (119)
Comentează