FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Rusescu şi Adi Popa sînt unici în acest sezon » Recordul pentru care au refuzat vacanţa ;)

Articol de - Publicat joi, 30 mai 2013 00:00 / Actualizat joi, 30 mai 2013 22:15

Steaua a cîştigat titlul cu numărul 24 din istoria clubului avînd 16 puncte peste ocupanta locului 2, Pandurii Tîrgu Jiu, record în istoria fotbalului românesc.

Performerii echipei din Ghencea sînt Raul Rusescu şi Adi Popa. Primul nu doar pentru că a fost golgheterul campionatului, avînd 21 de reuşite, dar şi pentru faptul că a jucat în toate cele 34 de etape din acest campionat.

În aceeaşi situaţie se află şi Adi Popa, însă mijlocaşul adus de la Concordia Chiajna are 4 meciuri pentru formaţia ilfoveană, restul de 30 fiind pentru Steaua. Cei doi sînt singurii jucători din Liga 1 care au reuşit această performanţă.

De asemenea, Steaua este echipa cu cei mai puţini debutanţi în acest sezon. Doar 2 jucători au bifat primele minute în Liga 1 în acest sezon în tricoul Stelei, Valentin Cojocaru şi Daniel Georgievski.

Ultimul jucător din istoria Stelei care a bifat toate meciurile într-un campionat a fost Cirpian Tătăruşanu, în sezonul 2010 - 2011.

Au refuzat să intre în vacanţă mai devreme

După ce Steaua şi-a asigurat titlul 24 şi a învins-o şi pe rivala Dinamo, Laurenţiu Reghecampf a decis să odihnească o parte din jucătorii care au dus greul în acest sezon.

Astfel, Tătăruşanu, Latovlevici, Szukala, Tănase, Chipciu, Chiricheş, Bourceanu, Pintilii au primit cîteva zile libere, însă nu a fost cazul celor doi, Raul Rusescu şi Adi Popa.

Aceştia l-au rugat şi au reuşit să-l convingă pe Reghe să-i păstreze în lot pînă la final! Rusescu voia să ajungă la 24 de goluri în acest sezon al Ligii 1, pentru a coincide cu numărul titlului cîştigat de echipa din Ghencea, nu a bifat această bornă însă. 

Adi Popa a avut alte motive. Mijlocaşul dreapta i-a transmis antrenorului că nu se simte deloc obosit şi că doreşte să-şi păstreze forma fizică cît mai mult pentru a-i fi mai uşor în perioada de pregătire!

Raul Rusescu - 34 de meciuri - 29 ca titular - 13 integralist

Adi Popa - 34 de meciuri - 23 ca titular - 19 integralist

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
chepandy
chepandy  •  31 Mai 2013, 11:11
Postat de catalin.j pe 31 Mai 2013, 09:48

Inseamna ca ori esti surd, ori esti prost !

ori tu esti orb

catalin.j
catalin.j  •  31 Mai 2013, 09:48
Postat de luciano86 pe 30 Mai 2013, 23:09

CIne e acest Cirpian Tătăruşanu?? N-am auzit de el...

Inseamna ca ori esti surd, ori esti prost !

luciano86
luciano86  •  30 Mai 2013, 23:09

CIne e acest Cirpian Tătăruşanu?? N-am auzit de el...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează