FOTBAL  »  Superliga  »  ALBA IULIA - STEAUA, SÎMBĂTĂ, 17:00, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Ruşinea ultimilor 25 de ani! Steaua n-a mai ratat titlul patru sezoane la rînd din anii '80!

Ovidiu Petre, Petre, Steaua
Ovidiu Petre, Petre, Steaua

Articol de , - Publicat joi, 29 aprilie 2010 00:00

Steaua e aproape să bifeze al patrulea sezon la rînd în care ratează titlul, lucru care nu s-a mai întîmplat de la începutul anilor '80

Ghencea va păstra în istorie sezonul 2009-2010 ca pe unul dezastruos. Steaua a înregistrat anul acesta o serie de premiere nefaste, ca nişte pete aruncate peste palmaresul celui mai titrat club din România.

Ultima dată a venit Cupa Campionilor
Roş-albaştrii mai au şanse mici să cîştige titlul în acest sezon. Ar fi al patrulea an consecutiv în care dau greş în campionat, ceea ce nu s-a mai petrecut de la sfîrşitul anilor '70 - începutul anilor '80. Mai exact, perioada 1978 - 1985 a fost ultima mare pauză de titlu pentru trupa din Ghencea.

Atunci s-a aşteptat 7 ani pînă cînd s-a cîştigat campionatul, dar a fost intervalul în care Steaua şi-a format cea mai bună echipă din istoria fotbalului românesc. După ce a spart gheaţa în '85 în întrecerea internă, trupa legendară antrenată de Ienei a luat şi Cupa Campionilor, un an mai tîrziu, plus Supercupa Europei!
Ce urmează acum? Minimum 10 fotbalişti din actualul lot vor părăsi clubul la sfîrşitul stagiunii, foarte probabil va pleca şi antrenorul Stoichiţă. Inclusiv Becali a recunoscut că echipa actuală nu are viitor: "La vară schimb tot, gata, fac curăţenie generală!".

Record negativ şi în Cupă
Contraperformanţa Stelei în competiţiile interne e totală. Adică roş-albaştrii nu cîştigă campionatul, dar se mai fac de rîs şi în Cupă! Trofeul nu a mai ajuns în Ghencea din 1999! E pentru prima oară în istoria grupării, din 1947 pînă acum, cînd Cupa e ratată vreme de 11 sezoane la rînd! În tot acest timp, "militarii" nici măcar nu s-au mai calificat vreodată în finală!

3 stelişti din lotul actual au în palmares măcar un titlu cîştigat cu echipa din Ghencea: Petre Marin, Nicoliţă şi Eugen Baciu

11 trofee a cîştigat echipa creată după "seceta" dintre '78 şi '85: 5 titluri, 4 Cupe, Cupa Campionilor şi Supercupa Europei

4 ani au trecut de la ultimul trofeu cucerit de Steaua, Supercupa României din 2006. Roş-albaştrii au depăşit atunci Rapidul, 1-0

11 antrenori au condus Steaua din 2003, cînd Becali a devenit patron, şi pînă acum: Piţurcă, Zenga, Dumitriu, Protasov, Olăroiu, Hagi, Pedrazzini, Lăcătuş, D. Munteanu, Bergodi, Stoichiţă

Lideri 5 zile în doi ani!
Steaua nu a mai sărbătorit un titlu din 2006, dar a uitat, între timp, şi cum e să fie pe primul loc. În ultimii doi ani, cei din Ghencea au fost lideri doar între 21 şi 26 septembrie 2008, deci cinci zile! Au trecut pe primul loc după ce au bătut-o pe Gaz Metan cu 4-0, însă au pierdut poziţia în urma egalului de la Cluj, 1-1 cu CFR. În sezonul în curs, Steaua s-a bucurat cel mult de locul al doilea.

Alte repere ale dezastrului Stelei
- Eşecul din Giuleşti, 1-5, e cel mai drastic din istoria duelurilor cu Rapidul.
- Roş-albaştrii nu mai pierduseră cu 1-5 de 10 ani, din vara lui 1999. Atunci i-a bătut Petrolul, la Ploieşti.
- De la înfiinţare pînă acum, Steaua nu a ieşit niciodată mai prost din duelurile cu rivalele Dinamo şi Rapid! În acest sezon, a cîştigat doar un punct contra lor şi are un golaveraj incredibil: două goluri marcate şi nouă primite!

"Valiza" rămîne închisă
Marian Iancu s-a consolat cu ideea că nu poate redeschide cazul "Valiza", aşa cum spera: "Nu mai am ce să fac, cazul este închis. Steaua e un club mare, nu se compară cu FC Argeş". Patronul Timişoarei solicitase judecarea Stelei în funcţie de precedentul FC Argeş, piteştenii fiind retrogradaţi în Liga a II-a pentru corupţie.

"Voiam un milion de la Ligă"
Gigi Becali a confirmat informaţia din Gazeta de ieri, potrivit căreia Argăseală a fost marţi la LPF şi a cerut un avans din drepturile TV pentru sezonul următor: "A cerut un milion de euro, dar normal, Steaua poate să ia 3 milioane! Păi, un milion de euro e suma pentru locurile 12-15!". Pînă la urmă, clubul din Ghencea s-a ales cu o foaie de garanţie din partea Ligii, cu ajutorul căreia va putea accesa un credit bancar.

"Eu iau banii pe Bănel, nu clubul!"
Becali a recunoscut: "Dacă-l vînd pe Nicoliţă, eu iau banii, fiindcă Steaua are să-mi dea 25 de milioane de euro, datoria clubului către mine!". Gigi nu e impresionat nici de faptul că jucătorii pot cere să devină liberi, fiindcă n-au fost plătiţi: "Care vrea să-i fie reziliat contractul, să facă o cerere şi să mi-o dea mie!".

"Avem şanse la titlu"
Roş-albaştrii speră în continuare să cîştige campionatul. "Cred în titlu pînă la finalul acestui sezon. Sînt şase puncte, dar mai avem cinci meciuri de disputat", spune Emeghara, completat de Eric Bicfalvi: "E greu să recuperăm distanţa faţă de primul loc, dar ne luptăm pînă la capăt!".

Argăseală la Poliţie
Preşedintele Valeriu Argăseală a depus ieri plîngere la Secţia 22 de Poliţie împotriva celui care i-a trimis mesaje de ameninţare în timpul meciului cu Rapid. Purtătorul de cuvînt al Poliţiei, Christian Ciocan, spune că suporterul care a dat SMS-urile este unul dintre liderii galeriei roş-albastre.

- Rade Veljovici, sîrbul împrumutat la Alba Iulia de la CFR Cluj, o ameninţă pe Steaua: "Vreau să marchez iar, ca şi împotriva CFR-ului, dar să şi cîştigăm meciul!".
- Gigi Becali: "N-am vorbit cu Piţurcă, dar vreau 10 jucători noi! Am visat că Steaua va investi peste 10 milioane de euro în vara asta. Nu ştiu de unde erau banii, dar eu aşa am visat".
- În drum spre Alba-Iulia, steliştii vor face o escală azi la Rîmnicu Vîlcea, unde Stoichiţă a programat şi un antrenament. În "Oraşul Marii Uniri" se va ajunge mîine seară.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (27)
ady_rapid2410
ady_rapid2410  •  01 Mai 2010, 11:46

speram sa luam anul acesta campionatul

 •  30 Aprilie 2010, 11:22

RUSINEA DE ZIARISTI. MARTAFOI SI BRONGOZOI .HUOOOOOOOOOO ZIARISTII LU" PESTE. SA VA ....

gicu_de_la_scularie
gicu_de_la_scularie  •  29 Aprilie 2010, 12:00

am revenit la normalitate, cred ca o sa se vorbeasca si de steaua cum o se vorbeste acum de U Craiova ... la trecut !!!

Vezi toate comentariile (27)
Comentează