FOTBAL  »  Superliga  »  PANDURII

S-a apucat de fotbal pentru a scăpa de sărăcie: "N-am făcut junioratul, dar joc din talent"

Articol de - Publicat joi, 12 august 2010 00:00

Dan Nistor (22 de ani) este unul din acei jucători care a ales fotbalul pentru a scăpa de sărăcie. S-a apucat tîrziu de fotbal, atunci cînd alţii deja jucau în meciuri internaţionale. Totuşi, într-o perioadă de cîţiva ani a ajuns în Liga 1.

 

„M-am apucat de fotbal la 15 ani, cam tîrziu, însă asta din cauza lipsei posibilităţilor financiare. N-am făcut junioratul, practic am sărit peste cea mai importantă etapă din viaţa unui jucător de fotbal. Sînt talentat şi de aceea cred că suplinesc lipsa junioratului. Mi-a plăcut să joc, antrenorii mă încurajau, spuneau că am talent şi că dacă mă pregătesc pot ajunge la prima ligă. Sincer, nu-i credeam atunci!”, a comentat Nistor.

Fotbalistul a dezvăluit şi cum a făcut saltul de la o echipă de liga a IV-a. „Jucam la Rucăr, în judeţ. Aveam 15-16 ani. Am jucat în finala Cupei României, pe judeţ, un meci între Rucăr şi FC Argeş II. Acolo am fost remarcat de Benone Lazăr care m-a convins să vin la echipa dînsului. N-am greşit deloc! După un an la Internaţional am evoluat apoi la Cîmpulung, unde am fost împrumutat de cei de la Piteşti şi apoi am venit la Dacia Mioveni unde am jucat şi anul acesta. Acum sînt la Pandurii şi mă simt bine”, a explicat Nistor.

Primii bani din fotbal au fost cîştigaţi de Nistor la Internaţional. „Am luat patru milioane jumătate de lei. Din primul salariu mi-am luat nişte adidaşi”, îşi aduce aminte Nistor.

Fotbalistul recunoaşte că scopul său în viaţă este să-şi asigure viitorul, iar împlinirea vine după ce-şi ia o casă şi o maşină. „Vreau ca din banii pe care o să-i cîştig din fotbal să-mi cumpăr o casă, tot în Rucăr. Acum locuiesc cu părinţii şi avem o casă medie în acea localitate. N-am permis de conducere, însă sper să-mi iau în cel mai scurt timp, la fel şi maşină. Stau la curte şi mă simt cel mai bine acolo, de aceea vreau să-mi iau casă în acea zonă unde nu-s blocuri. La noi acolo nu este agricultură, dar ţin minte că, pînă a mă apuca de fotbal, mă duceam la fîn pentru că acasă aveam o văcuţă. Am avut o copilărie frumoasă”, spune jucătorul Pandurilor.

„Sînt credincios, atunci cînd am timp merg la biserică. Cînd intru în teren tot timpul fac o rugăciune şi spun tatăl nostru. La final spun tot timpul. „Mulţumesc Doamne că m-ai ajutat”. Atunci cînd sînt sănătos sînt mulţumit”, a mai spus Nistor.

Jucătorul pandurilor nu are o situaţie financiară în familie prea bună. „Mama lucrează la o casă de copii. Tata e şomer. Din banii pe care îi cîştig acum le dau şi părinţilor, îi ajut cu tot ce pot. Mai am un frate, dar căruia nu-i place fotbalul, e înnebunit după maşini. La Târgu Jiu îmi propun să stau mult, să joc bine şi apoi să am oferte şi să plec la o echipă mare. Eu unul mă simt foarte bine aici printre olteni. Credeam că va fi o reticenţă faţă de noi, că vor fi colegi care ne vor privi urât că am venit să le luăm locul dar nu a fost nimic de genul acesta”, a mai susţinut Dan Nistor.

 Acesta ştie şi ce va face după ce-şi pune ghetele în cui. „După ce voi termina cu fotbalul, mă voi apuca de antrenorat. Dacă nu, probabil voi lucra tot în fotbal, în funcţii de conducere”, a mai adăugat mijlocaşul pandurilor.

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (6)
npatran
npatran  •  12 August 2010, 23:49

bravo dane tine-o tot asa si poate t ia becaly....ca esti tanar si daca joci la fel de bine ca pan acum ai toate sansele ca sty ca lu becaly ii [plac tinery...hai bafta si-mi pare rau ca nu ai dat gol q dinamo...dar tre sa pice si golul...

steaua1986forever
steaua1986forever  •  12 August 2010, 22:32

In postul anterior i-am raspuns lui gabry666. Din pacate "citeaza" merge doar cand vrea el. Deci, ca sa fiu mai exact...ai sanse foarte mari in cluburi, daca ai ceva bani la tine, "tzoale de firma", gel in par si masina "de fite" (evident....imprumutata de la cineva) ai sanse sa agati o stramba. La cluburi de fotbal...nu prea.

steaua1986forever
steaua1986forever  •  12 August 2010, 22:30

da...dar nu de fotbal.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează