FOTBAL  »  Superliga  »  DEZAFILIERE

S-a încheiat un nou termen în dosarului dezafilierii Universității Craiova: "Știința e și mai aproape de revenire!"

Articol de - Publicat miercuri, 14 decembrie 2016 11:46

Azi, la Curtea de Apel s-a judecat un nou termen în dosarul dezafilierii Universității Craiova, în care sunt implicați Adrian Mititelu, Comitetul Executiv al FRF din 2011, Dumitru Dragomir și Mircea Sandu.

Nu s-a încheiat totul aici. Un nou termen în acest dosar va fi pe 11 ianuarie 2017!

update 16:20

Adrian Mititelu a anunțat pe contul său de facebook că termenul de azi s-a încheiat: "Termen 11 ianuarie! Procesul a decurs foarte bine! Știința și mai aproape de revenire"

UPDATE 15:30

Audierea lui Marian Pălărie a luat sfârșit, iar în continuarea urmează mai multe înregistrări ale emisiunilor în care au apărut Mircea Sandu și Dumitru Dragomir.

UPDATE 13:40

Audierea lui Vasile Avram s-a încheiat și urmează acum în fața instanței Marian Pălărie. Avram a susținut în fața instanței că în 2011, în timpul Comitetului Executiv, l-a atenționat pe Mircea Sandu și pe membrii CEx că din cauza acestei abateri foarte grave FRF va avea de suferit. Acesta a mai zis la un moment dat: "Din păcate am fost prezent la Comitetul Executiv din 20 iulie 2011 când s-a decis excluderea Craiovei.

Nu s-a discutat în Comitetul Executiv despre situația juridică a Universității Craiova. Nici despre jucătorii echipei nu s-a vorbit. Lucrurile astea le-am aflat mai târziu când eram încarcerat pentru celălalt dosar (n.r. dosarul «Mită în elicopter»)". Mititelu e și el în sală!

UPDATE 11:20

A început procesul! Vor fi audiați Pălărie și Avram ca martori. Sandu și Dragomir sunt în sală și ca de obicei stau în aceeași bancă. Cristi Borcea a fost chemat și el la audieri din penitenciar, dar a trimis un document conform căruia e în spital.

Știrea inițială!

În iunie, Tribunalul București a decis ca Mircea Sandu și Dumitru Dragomir să fie condamnați la 3 ani cu suspendare în cazul dezafilierii Universității Craiova. În plus, cei doi, FRF și LPF trebuie să achite 240 de milioane de euro către Adrian Mititelu.

DNA a făcut recurs imediat după aflarea sentinței. La fel au procedat și cei doi condamnați, nemulțumiți de sentință. 

Procurorii DNA au cerut câte 14 ani de închisoare pentru Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, adică pedeapsa maximă plus o treime spor de pedeapsă pentru circumstanțe agravante.

STORICUL DEZAFILIERII U CRAIOVA

În 2013, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarul privind dezafilierea echipei de fotbal Universitatea Craiova. Cei doi au fost acuzați de abuz în serviciu și trafic de influență. 

Membrii Comitetului Executiv al FRF care au votat dezafilierea Universităţii Craiova în 2011 au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu. Aceştia i-ar fi adus lui Adrian Mititelu un prejudiciu de 15.800.000 lei.

Componența Comitetului care a votat dezafilierea Universității, pe data de 20 iulie 2011: 

1. Mircea Sandu - președinte FRF (a semnat)
2. Dumitru Dragomir - primvicepreședinte FRF (nu a semnat)
3. Octavian Goga - vicepreședinte FRF (a semnat)
4. Marius Stan - reprezentant al cluburilor din Liga I (a semnat)
5. Cornel Şfaiţer - reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a (nu a semnat)
6. Marian Rusen - reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a (a semnat)
7. Ștefan Stana - reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a (a semnat)
8. Cristi Bobar - reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a (a semnat)
9. Paul Costas - reprezentant al cluburilor de copii și juniori (a semnat)
10. Marian Pălărie - reprezentant al cluburilor de fotbalul feminin (a semnat)
11. Vasile Avram - președinte CCA (nu a semnat)
12. Sorin Ţerbea - reprezentantul cluburilor de fotbal în sală (a semnat)

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (30)
198939213804366
Adrian Addryano  •  15 Decembrie 2016, 12:41

Adevărata STIINTA iubită de milioane de suporteri va reveni într-un fotbal curat fără arbitri corupţi şi va avea respectul tuturor iubitorilor acestui fenomen!!!!!!!!!!Actualul club sportiv de drept public nu are nici o legătură juridică cu vechiul club sportiv din care s-a desprins sectia în 91'lucru confirmat de Tribunalul Dolj în 2 rânduri!!!!!!!!!!

198939213804366
Adrian Addryano  •  15 Decembrie 2016, 12:27

Se va face DREPTATE pentru că ABUZUL săvârşit de cei 2 infractori care s-au îmbogăţit din comisioane ILEGALE şi prime de necalificare este EVIDENT şi se PEDEPSEŞTE în orice ţară din lume!!!!!!!!!!

fcu1948
fcu1948  •  14 Decembrie 2016, 23:24
Postat de gogu2005 pe 14 Decembrie 2016, 17:27

iar incepeti cu aberatiile mititelului? singura stire mi se pare faptul ca demolatorul fotbalului din Craiova poarta ochelari de soare in luna Decembrie, intr-o zona unde este umbra si -5 grade Celsius

Dacă dintr-o știre referitoare la un proces penal aflat în stadiul de apel, tu ai reținut doar o poză cu un chelios cu ochelari, înseamnă că nu te duce capul mai mult decât pe cel pe care-l ironizezi. Nu de alta, dar in primă instanță mafioții sandu și dragomir au fost condamnați penal și obligați la plata sumei de 258 milioane euro. În schimb pt tine este relevant doar cheliosul cu ochelari de soare la - 5 grade....

Vezi toate comentariile (30)
Comentează