FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

S-au îndrăgostit de Piovaccari! Steliştii au deschis tratativele cu Sampdoria pentru un transfer definitiv

Articol de - Publicat joi, 10 octombrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 09 octombrie 2013 22:31

Becali a pornit din închisoare negocierile pentru transferul golgeterului din acest sezon, un fotbalist pe care Steaua îl are împrumut pînă la sfîrşitul campionatului


Prima ţintă pentru campania de transferuri din vara următoare o constituie un fotbalist pe care Steaua îl are deja în lot. Roş-albaştrii l-au adus pe Federico Piovaccari exact înaintea startului stagiunii şi alegerea a fost una forţată de criza de timp şi de bani a campioanei, dar s-a demonstrat deja o opţiune excelentă.

Doria îl dă gratis
Italianul împrumutat pînă în vara anului viitor e cel mai bun marcator al echipei, cu 5 goluri în 6 apariţii bifate în Liga 1, şi "militarii" au deschis negocieri cu Sampdoria, proprietara fotbalistului, pentru transferul definitiv în Ghencea.

Intenţia îi aparţine lui Gigi Becali, care le-a transmis din închisoare lui Reghecampf şi lui Mihai Stoica să se intereseze în ce condiţii Piovaccari va putea fi achiziţionat definitiv. Primele semne pe care le-au primit roş-albaştrii sînt încurajatoare pentru perfectarea transferului. Sampdoria e dispusă să-l dea gratis, iar jucătorul s-a acomodat la Bucureşti şi e dispus să continue în România şi după scadenţa împrumutului.

Gruparea din Genova e de acord să-l lase definitiv la Steaua ca să reducă bugetul de salarii, convinsă fiind că Federico, pe care a plătit 3,5 milioane de euro în 2011, nu e un atacant suficient de bun pentru Serie A.

Salariu pus bani la semnătură
Piovaccari are un salariu de 700.000 de euro asigurat de contractul cu Samp, unul valabil pînă în 2016, şi ar agrea trecerea în Liga 1 numai în condiţiile în care îi va fi asigurat un venit apropiat de suma de care beneficiază în prezent. Steliştii au luat în calcul şi acest aspect şi speră să-l convingă achitîndu-i, pe lîngă salariu, o sumă-bonus la semnarea viitorului acord.

De-a lungul acestei stagiuni, campioana României îi plăteşte atacantului de 29 de ani numai 210.000 de euro din totalul de 700.000 de euro şi Sampdoria suportă diferenţa de salariu. Piovaccari a prins în tricoul fostei campioane a Italiei doar 17 partide în sezonul 2011-2012, în Serie B, şi a marcat numai două goluri, apoi a fost cedat sub formă de împrumut la Brescia în a doua jumătate a stagiunii.


Dublu decît următorul marcator!
Piovaccari a contribuit semnificativ şi în Champions League, nu numai în campionat. A marcat în fiecare manşă cu Legia Varşovia, în play-off, şi a mai înscris şi în returul cu Vardar, în Macedonia. Cu 8 goluri în toate competiţiile, Piovaccari a înscris dublu decît următorul de pe lista golgeterilor, grecul Kapetanos, ale cărui reuşite au fost semnate cu Săgeata şi cu Bîrsana. În cel mai bun sezon din carieră, pînă să ajungă în România, Federico strînsese 23 de goluri în ediţia 2010-2011 a Serie B, pentru Cittadella.

Dovada că a ales bine
Piovaccari a fost propus în România în vara aceasta alături de un alt jucător din Serie A, brazilianul Ze Eduardo, de la Genoa. Tot atacant, fostul coleg al lui Neymar la Santos n-a mai ajuns la Steaua deoarece i-a fost preferat Kapetanos, apoi a refuzat el oferta de la Vaslui. Motivul: soţia sa nu a fost de acord să se mute în România. Brazilianul nu doar că n-a prins nici un minut în acest sezon în tricoul rivalei locale a Sampdoriei, dar nici măcar nu mai are acces la antrenamentele primei echipe a roş-albaştrilor din Genova!

Cum era criticat după primele apariţii la Steaua:
"Fotbalişti d-ăştia ca Piovaccari găseşti pe toate drumurile. Nu e de Steaua!"
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

"E departe de nivelul actual al Stelei. La Skopje, Vardar a înscris după ce Piovaccari şi-a dat cu stîngu'-n dreptu'"
Valeriu Răchită, antrenor

"Dacă Steaua mai aduce jucători ca Piovaccari şi ca Adrian Cristea, în scurt timp Dinamo va anula diferenţa de valoare existentă acum între cele două echipe"
Ionuţ Negoiţă, acţionar Dinamo

Clasamentul golgeterilor Stelei în acest sezon
1. Piovaccari 8 goluri
2. Kapetanos 4
3. Adi Popa 3

1,5 milioane de euro a cheltuit Steaua pe achiziţii în vara trecută: un milion de euro a dat pe Varela şi o jumătate de milion pe Ionuţ Neagu

7 goluri au marcat împreună restul atacanţilor din lotul Stelei, cu unul mai puţin decît a reuşit Piovaccari. Kapetanos are 4, Iancu două şi Nikolici un gol

"Piovaccari deja şi-a scos banii. E un calcul simplu: golurile pe care le-a marcat cu Legia ne-au adus foarte mulţi bani, deci el a fost un transfer bun"
Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua


A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (108)
dash.berlin
dash.berlin  •  10 Octombrie 2013, 18:16
Postat de just.rapid pe 10 Octombrie 2013, 11:56

un transfer reusit. E peste rusescu . parerea mea . pacat ca nu e jiji sa-l vada

e cu mult peste rusescu .

juv3ntin
juv3ntin  •  10 Octombrie 2013, 15:38

pai nu tot voi dadeati in exclusividate ca nu ramane la Steaua? halal gsp....ce face ura din voi...

glorie
glorie  •  10 Octombrie 2013, 15:08

Cred ca va semna cu Steaua nu pe 3 sezoane, ci pe 2. 2 plus 1 extensie, prelungire la aceeasi suma in contract!

Vezi toate comentariile (108)
Comentează