FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

S.O.S. defensiva! Elevii lui Levy au comis multe erori în apărare în amicalul cu Dusseldorf

Articol de , - Publicat miercuri, 29 iunie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 29 iunie 2011 01:29

Steliştii au remizat cu o echipă arţăgoasă, dar modestă, după un joc slab, cu puţine faze de poartă şi cu multe erori în apărarea roş-albastră

Steaua mai are mult de lucru, dacă vrea să lupte pentru titlu. Formaţia din Ghencea s-a chinuit aseară cu divizionara secundă germană Fortuna Dusseldorf şi asta în principal pentru că are probleme mari în defensivă! Absolut toţi cei 4 fundaşi din prima repriză au gafat cel puţin o dată, făcîndu-l pe Levy să privească şocat de pe margine. Din cînd în cînd striga către elevii săi: "What is this?". Noroc cu Tătăruşanu, care i-a "scos" în cîteva rînduri pe colegii săi din apărare. Ce-i drept, Stelei îi lipsesc în acest moment titularii din centrul defensivei: Geraldo, accidentat, şi Gardoş, care nu e încă apt sută la sută şi care aseară a fost introdus abia în minutul 61.

De departe compartimentul în care steliştii stau cel mai bine e mijlocul. Bănel parcă a redevenit fotbalistul din urmă cu cîţiva ani. El a fost cel care a avut un rol important în deschiderea scorului, obţinînd penalty-ul din care Tănase a înscris. Bicfalvi pasează bine şi pierde greu mingea, iar "Dodel" e de neoprit cînd are el chef. Doar Brandan a ezitat în cîteva rînduri.

În atac, tactica Stelei nu e greu de descifrat. Se aruncă mingi pe Bilaşco, iar fostul ialomiţean deviază pentru Tatu, care ori îşi foloseşte viteza pentru a pleca spre poarta adversă, ori redublează.

În minutul 55, Levy a schimbat sistemul din 4-4-2 în 4-3-3, cu tridentul ofensiv Rusescu - Bilaşco - Costea, dar, în mod curios, roş-albaştrii n-au mai găsit drumul spre poarta adversă. Germanii au egalat tot din penalty, acordat gratuit, faultul lui Toşca fiind în afara careului, iar meciul s-a terminat 1-1!

Cum au jucat achiziţiile:

Băjenaru - 35 de minute

E clar că postul său nu e cel de mijlocaş central stînga. Levy a strigat de multe ori la el pentru a-l aşeza pe teren. La Bistriţa evolua mai sus şi ajungea des la finalizare. Cînd a avut mingea nu s-a complicat deloc şi a căutat cel mai apropiat coleg pentru a-i pasa.

D. Popa - 35 de minute

A ţinut bine de minge şi n-a pierdut nici un balon. {i-a făcut bine treaba şi la recuperare, dublîndu-se bine cu Bicfalvi. Cînd a avut mingea a încercat să accelereze jocul.

Tatu - 55 de minute

A fost mult mai şters decît în primul amical al Stelei, a vrut mult, dar nu prea i-a ieşit jocul. A intrat de cîteva ori în combinaţii cu Tănase, cu care pare că se înţelege cel mai bine pe teren, însă nu a avut nici o ocazie de a marca.

M. Costea - 45 de minute

Introducerea sa pe teren nu a adus nimic bun în atacul Stelei, a pierdut multe mingi şi a avut minute bune în care a dispărut din joc. Îi va fi greu să se impună ca titular.

Rusescu - 35 de minute

S-a zbătut mult, dar n-a fost inspirat: a pasat cînd trebuia să şuteze şi invers. A fost însă unul dintre cei mai activi stelişti şi a arătat că poate fi prima schimbare pentru ofensiva roş-albastră.

Inbox

- Steliştii au fost susţinuţi din tribună de aproximativ 50 de rom`ni care lucrează în Austria.

- După Geraldo şi Răduţ, Steaua s-a mai ales cu încă un fotbalist accidentat. În minutul 11, Martinovici a acuzat probleme musculare şi a cerut schimbarea. În locul său a intrat Valentin Lupu.

- Nemţii au avut şi galerie la meciul de aseară. Cei 20 de germani au aprins torţe şi fumigene în momentul în care cele două echipe au intrat pe gazon.

- Dezamăgit de jocul echipei, Mihai Stoica a rămas încă două minute după fluierul de final în tribună, privind în gol spre teren.

Steaua - Fortuna Dusseldorf 1-1

A marcat pentriu Steaua: Cr. Tănase (8 pen.)

Steaua: Tătăruşanu - Martinovici (V. Lupu, 8), Galamaz, V. Iliev (Gardoş, 61), Latovlevici (Toşca, 64) - Nicoliţă (Băjenaru, 55), Bicfalvi, Brandan (D. Popa, 55), Cr. Tănase (M. Costea, 46) - Bilaşco - Tatu (Rusescu, 55)

Antrenor: Ronny Levy

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
sniper29
sniper29  •  29 Iunie 2011, 18:55

Ramane de vazut daca vom lua campionatul eu unul zic cu parere de rau ca nu. Bine ar fi sa gresesc eu.

1947fcsb
1947fcsb  •  29 Iunie 2011, 15:22

O echipa de toata jena, mai ales atacu cu amatoru de bilasco...

stelbz
stelbz  •  29 Iunie 2011, 10:41
Postat de mariusica82 pe 29 Iunie 2011, 10:00

Imi pare rau sa o spun, desi sunt stelist, ca dupa cum au aratat in primele 2 jocuri, sezonul care sta sa inceapa tare mi-e ca e deja ratat, parea rea mea personala. Totusi, asa cum a zis dl. Stoichita meciurile care or sa conteze cu adevarat si vor arata calitatea jocului Stelei vor fi ultimele 2-3 amicale. Lupta Steaua !!!

Comparativ cu celelalte pretendente la titlu, si eu sunt dezamagit fata de jocul Stelei. Celelalte echipe au si joc superior si dau si goluri mai multe. Suferim la jocul colectiv, atat in atac, dar si la mijloc, iar apararea ramane descoperita in multe situatii de joc. In atac nu avem cu cine, iar daca nu va veni Moraes ne vom chinui rau de tot sa dam cate un gol... S-ar putea sa-l regretam pe Dica, el stiind sa paseze si sa lege jocul destul bine....

Vezi toate comentariile (15)
Comentează