FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - RAPID 1-0

Sabău ştie de ce a pierdut Rapidul în faţa Stelei: ”Păcat că ne-am grăbit!”

Ovidiu Sabău regretă că a forţat în ultimele minute în meciul cu Steaua.
Ovidiu Sabău regretă că a forţat în ultimele minute în meciul cu Steaua.

Articol de - Publicat marti, 25 septembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 25 septembrie 2012 00:42

Sabău a surprins după meci: a văzut o partidă echilibrată şi crede că ai lui au greşit atunci cînd au forţat şi s-au descoperit.

Ioan Ovidiu Sabău a contrazis opinia majorităţii. "Meciul a fost echilibrat" a fost propoziţia cu care antrenorul Rapidului şi-a început discursul din conferinţa de după partidă. El a continuat explicînd de ce echipa lui n-a jucat tocmai rău: "Jocul mergea spre un 0-0. Noi am urmărit de la început să-l blocăm mai ales pe Bourceanu, de unde plecau toate acţiunile, am reuşit şi am avut cîteva contraatacuri bune cu Teixeira, Milisavljevici, Surdu, doar că ei n-au avut răbdare în acţiunile lor. Şi ne-a dat peste cap faptul că am fost obligat să fac trei schimbări: Grigore a avut dureri la spate, lui Bilaşco i s-a făcut rău, iar Surdu a avut crampe, că n-a mai fost titular de multă vreme. Plănuisem alte înlocuiri, ar fi intrat Alex Ioniţă şi Grigorie, doar că, forţat, am făcut schimbările obligatorii".

Tehnicianul crede că fotbaliştii lui sînt responsabili pentru golul dat de Bourceanu în al şaselea minut de prelungiri: "Puteau să fi pasat mai mult în lateral, dar au forţat atunci cînd nu era cazul. Posesia cred c-a fost cam egală, dar Steaua a avut unele ocazii pe contre, e o echipă bună de contraatac deoarece beneficiază de fotbalişti tineri şi entuziaşti. Noi n-am mai dus ritmul pînă la sfîrşit, de aceea au apărut erorile". În ciuda eşecului din derby, Sabău rămîne liniştit: "Contractul meu durează doi ani, deci nu-mi fac probleme. Pregătesc următoarele două meciuri, cu Olimpia Satu Mare şi cu Viitorul Constanţa".

"Steaua a jucat şi la Stuttgart, da, dar jucătorii ei sînt mai tineri şi se refac mai repede după efort, de aceea au putut să alerge mai mult ca noi" (Ioan Ovidiu Sabău, antrenor Rapid)

"L-am lăsat pe Burcă pe bancă, deşi el e stoper de meserie, şi l-am folosit în apărare pe mijlocaşul Grigore deoarece acesta pasează mai bine, ne-a ajutat să avem posesia" (Ioan Ovidiu Sabău, antrenor Rapid)

"Un rezultat corect, fotbalul e corect, îi pedepseşte pe cei care vor să trişeze. Unii stăteau şi se uitau la faze, în minutul 95 nu mai alergau!" (George Copos, patron Rapid)

"Marţi vom renunţa la mai mulţi jucători bătrîni, care nu pot alerga şi care fac crampe musculare! Sabău nu are nici o vină, pînă la ultima fază, din care a ieşit gol, a organizat perfect apărarea" (George Copos, patron Rapid)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (41)
spivak
spivak  •  27 Septembrie 2012, 12:58

Pocăilă e un tip senin. Ştie că Iehova are mereu grijă de el. Chestia e cine are grijă de noi?

marius_1923
marius_1923  •  27 Septembrie 2012, 00:23

...si revin cu ceea ce spuneam in vara....ochi multi vor plange pe Razvan sezonul asta...n.as fi vrut sa am dreptate, dar....aaaa...si pe Dani Coman....

argus
argus  •  25 Septembrie 2012, 23:39

La psihiatru cu un asa antrenor! Sa spui ca "...am văzut o partidă echilibrată şi cred că echipa"... a greşit atunci cînd a forţat şi s-au descoperit..." ori esti aiurit ori...ori nesimtit! Nu numai ca nu au jucat NI-MIC dar nici macar nu a facut echipa tinand cont de capacitatea de efort a jucatorilor. Sa nu vezi ca Roman este "peste" Surdu, macar dpdv al tehnicii, apoi, sa-l tii pe Grigorie pe tusa "intarind"apararea cu Burca si sa mai indraznesti sa spui ca ai vazut un meci echilibrat, este, cum spuneam, inca o dovada ca Sabau trebuie sa lase echipa pe mana unui alt antrenor. Copos? I"l merita pe deplin pe "Nelutu". Asa "patron"

Vezi toate comentariile (41)
Comentează