FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

Săptămâna a început în forță pentru Hagi » Dialog dur cu FRF: "Dacă sunteți puternici, dați în mine!"

Articol de - Publicat joi, 22 septembrie 2016 00:00

Săptămâna a început în forță pentru Gică Hagi, care a uitat de meciul cu Dinamo și-a preferat să pornească un dialog dur cu oficialii Federației.

Supărarea "Regelui" a pornit după ce Ianis Hagi nu a fost convocat în ultima vreme la loturile naționale, chiar dacă acesta a jucat în sezonul trecut 31 de partide, dintre care 27 ca titular, a dat 3 goluri și o pasă de gol.

"Este de patru ani căpitanul echipei naţionale de juniori și a fost declarat cel mai bun tânăr jucător din Liga 1 pe baza voturilor antrenorilor şi căpitanilor. A fost transferat într-unul din cele mai puternice campionate ale Europei, la o echipă din primele cinci din Serie A, Fiorentina", spune Hagi.

Iată cele mai importante declarații făcute de antrenorul-patron al Viitorului la adresa conducătorilor FRF.

  • "Eu nu am bătut niciun apropo ca Ianis să fie la echipa mare. Niciodată! Că atunci chiar aș bate câmpii. Dar la alte lucruri am pretenții: să fie și Ianis tratat la fel cum e tratat orice copil din România. Nu mai dați în copil, lăsați-l în pace! Nu are nicio promovare, nici măcar la un antrenament. E singurul din România din toate timpurile care pățește toate lucururile astea. Nimeni nu l-a luat nicăieri! Păi, asta înseamnă, tată, să loviți bine. Asta înseamnă să dați la gioale ca lumea. E tratat cu alte măsuri!"
  • "Pe mine, după cinci jocuri în Divizia A m-a luat Lucescu. Șansa mea a fost Lucescu și poate să se supere nea Puiu! M-a luat să car mingile, dar eram acolo! Șase luni asta am făcut. Dar el a vrut să mă vadă și să mă cunoască. Un jucător care merită trebuie chemat, nu să se țină cont că e băiatul lui Hagi! Ianis a fost căpitan ales de jucători, 13 voturi din 21! Și de ce să-l cheme? «Lasă, bă, nu-l mai chema, de ce să-i facem cotă lu' ăsta?! Nu-l promovăm și îi arătăm cine e șeful». Dacă sunteți puternici, dați în mine, nu în el!"
  • "Sunt multe interese contra mea! Ce-am făcut greșit? Că am venit acasă și am investit în tineri?! Ce rău am făcut eu că am slujit fotbalul românesc 20 de ani? Aici, pe câmp, am băgat toții banii mei! Acum 7 ani eu am investit tot ce-am câştigat... Sunt mândru că doar copiii mă mai liniştesc. Am o obligație doar față de ei și încerc să merg înainte și să continuu. Toată lumea spune că e unic ce-am făcut aici"
  • "De ce mă atacați și mă tratați așa? Pentru că toți banii pe care i-am câștigat i-am băgat aici și cresc copii? Andone a venit aici și-a rămas uimit de ce a văzut aici. Dacă vreți, eu plec! Eliminați-mă, n-aveți nevoie de mine, dați-mă afară! N-am nevoie de nimic, nici de antrenor la națională, de nimic. Lăsați-mă că mă duc cu ale mele. O să plec într-o bună zi... Ați ajuns prea departe!"
  • "Atac eu Federația? Cum să o atac când eu nu am avut niciodată nimic cu nimeni? Eu vorbesc după ce cineva mă atacă, când cineva îmi dă la gioale. Eu nu vorbesc niciodată de vecini, ci doar de mine. Eu nu am nimic cu Federația, nici nu mă uit după ei, nici nu stau după ei. Am fost doar atacat. Eu am făcut diferența întotdeauna și nu am atacat pe nimeni"
  • "De ce Tănase nu a fost luat la Europene? Din păcate, eu l-am servit pe nea Puiu toată viața, dar acum a comis-o! Tănase a fost cel mai tânăr, cel mai bun în play-off! 16 goluri, 6 pase și vine copilul și-mi spune «Ce trebuie să mai fac ca să ajung și eu să car mingile la Europene, să fiu al 23-lea?». De ce nu e chemat? Pentru că e de la Hagi și vine de la Academia Hagi. D-asta!"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
tihi
tihi  •  22 Septembrie 2016, 13:15

Hagi de ce se crede cel mai bun in toate???Ca jucator,ca antrenor,ca finantator,ca analist sportiv,au fost si sint si altii!!De ce ar trebuii sa aibe doar el dreptate...Adevarul este,ca pentru eclipsa in fotbalul romanesc,este si Hagi de vina !! De ce nu recunoaste ??? In cea ce priveste pe Ianis,mai are timp se demonstreze,ca este un jucator de nivelul tatalui....inca nu a ajuns da talia unei nationale de fotbal...mai are de invatat mult !! Este inca un copil cu fizicul si tehnica in formare!!Nu trebuie convocat in nationala datorita faptului ca este fiul lui G.Hagi !!!

179532169075372
Liviu Iuliu Petrila  •  22 Septembrie 2016, 10:11

Nu credeam că Hagi se pretează la așa ceva. Poate are dreptate, dar să cerșești prin șantaj seamănă mai mult cu Ponta sau Vadim. Respect pentru jucătorul Hagi, dar toate au o limită.

whiteredarad
whiteredarad  •  22 Septembrie 2016, 09:41

Are dreptate Hagi, la FRF s-a facut lobby, se construiesc cote de fotbalist, doar rezultate si calificari nu exista. Mitrita, Balasa, Manea, ( inventati de Hagi), odata plecati nu au mai fost folositi. In schimb au aparut dinamovistii si stelistii, unii de pe la Botosani,etc, dar nu si rezultatele. Dulca,un antrenor mediocru a facut o afirmatie urata . A spus ca daca nu-si cheama ,la Nationala feciorul sau, de ce sa-l cheme pe al lui Hagi. Are dreptate Gica s-a lovit in Ianis, care oricum juca in liga I, si merita convocari la under 19 si under 21. Unde sa mai zici ca acum vreo 2 ani Ianis a fost umilit de un antrenor, si pus sa-ii care bagajele. Centrele de excelenta ale FRF sint constructii anormale,in loc ca cluburile care au rezultate la juniori : Viitorul, Ardealul Cluj, UTA, etc sa fie remunerate, se baga bani in cluburi, din care FRF are procent, deci si in campionat va exista un interes ca ele sa fie primele. Astea sint faptele, ele nu siint inventate de Gica. Nu mai vorbesc de arbitraje, nu mai vorbesc de baza sportiva construita de Hagi. Lipsa de recunostiinta si respect fata de valori,inunda fotbalul si....pute.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează