FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

Scandal la Craiova! Doi suporteri ai Universității au ajuns la închisoare pentru tentativă de omor

Doi suporteri ai Universității Craiova au ajuns la închisoare pentru tentativă de omor. Foto: Imago Images
Doi suporteri ai Universității Craiova au ajuns la închisoare pentru tentativă de omor. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 01 noiembrie 2023 14:19 / Actualizat miercuri, 01 noiembrie 2023 16:31

Doi bărbaţi au fost condamnaţi la câte 3 ani și 4 luni de închisoare pentru tentativă de omor, după un conflict petrecut în decembrie 2021, între membrii a două grupări de suporteri din Craiova. În urma scandalului, un fan a fost înjunghiat, iar un altul a fost lovit cu ciocanul în cap.

Tribunalul Dolj a dat sentința într-un proces deschis în urma unui conflict izbucnit între două grupări de suporteri ai Universității Craiova în decembrie 2021. Acuzați de „tentativă de omor", Dan V. şi Florin B. au fost găsiți vinovați, iar Tribunalul Dolj i-a condamnat la câte 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare! Decizia nu este, însă, definitivă, iar inculpaţii pot face apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.

Redacția GSP: „Un reprezentant al Ringier și avocații au comunicat angajaților din depozitul de difuzare că ediția tipărită s-a închis”. Publicul și redacția nu au fost anunțați că ultimul număr a fost cel de azi. Ringier i-a cerut lui Tolontan să plece
ANUNȚ
Redacția GSP: „Un reprezentant al Ringier și avocații au comunicat angajaților din depozitul de difuzare că ediția tipărită s-a închis”. Publicul și redacția nu au fost anunțați că ultimul număr a fost cel de azi. Ringier i-a cerut lui Tolontan să plece

De unde a plecat conflictul dintre suporterii Universității Craiova

Conflictul s-a petrecut în noaptea de 18 spre 19 decembrie 2021, pe strada Măcinului din Craiova, între mai mulţi bărbaţi din grupările de suporteri „Ponsiona” şi „Sezione Ultra”. În urma încăierării, un craiovean, Ionuţ M., a fost înjughiat. Iar un alt fan, Mihai R., a fost lovit cu un ciocan în cap.

Scandalul s-a declanșat însă în timpul deplasării la un meci al Universităţii Craiova, cu Gaz Metan (1-1), disputat la Mediaş. Cele două grupări, aflate în relații bune, au mers împreună la meci, cu un autocar. 

Problema a apărut în timpul unei opriri, când au început să se certe. Potrivit cotidianului Gazeta de Sud, care citează din rechizitoriu, după cearta iniţială, toți cei implicați s-au liniştit şi au continuat deplasarea la Mediaş.

Suporterii Universității Craiova n-au mai călătorit cu același mijloc de transport

În tribună, însă, în timpul partidei, s-a iscat o nouă dispută verbală, iar scandalagii au fost evacuaţi de jandarmi din stadion. Când s-a pus problema întoarcerii în Bănie, membrii „Sezione Ultra” le-au transmis celor din „Ponsiona” că nu le mai permit să călătorească în acelaşi mijloc de transport cu ei.

După sosirea la Craiova, unii cu autocarul, cei din gruparea „Ponsiona” prin mijloace proprii, situația a degenerat. După ce a aflat despre conflict, liderul „Ponsiona”, care nu fusese la Mediaş, a mers însoţit de alţi bărbaţi la domiciliul unuia dintre membrii „Sezione”.

Scandal la Craiova! Doi suporteri ai Universității au ajuns la închisoare pentru tentativă de omor
Gruparea de suporteri „Ponsiona”. Foto: Instagram

L-a lovit cu ciocanul în cap

Acesta din urmă a fost avertizat telefonic de către concubina sa că pe stradă sunt două maşini care îl aşteaptă. A decis totuși să se îndrepte spre casă, însoţit de alţi membri ai grupării „Sezione” cu care se afla în centrul Craiovei.

Ajunşi pe strada Măcinului, Ionuţ M., din gruparea Sezione, a încercat să vorbească cu liderul Ponsiona. Nu au reuşit să se înţeleagă, iar un alt membru al Sezione, Mihai R., a intrat în discuţie. Moment în care, un fan din Ponsiona l-a lovit pe respectivul cu un ciocan de tâmplărie în cap.

Înjunghiat de două ori în spate de liderul „Ponsiona”

Victima a căzut la pământ, însă a reuşit să pareze cu mâna cea de-a doua lovitură. Imediat după aceea, cel care a lovit cu ciocanul s-a baricadat în maşină. Conflictul a continuat şi a culminat cu momentul în care liderul „Ponsiona” l-a înjunghiat de două ori în spate pe Ionuţ M. După aceea, membrii Ponsiona au fugit de la locul scandalului.

Ambele victime au fost duse la spital de către membrii Sezione Ultra, cu maşini proprii. Bărbatul înjunghiat a avut nevoie de 25-30 de zile de îngrijiri medicale. De asemenea, cel lovit cu ciocanul a avut nevoie de 35-40 de zile de îngrijiri.

Deciziile instanței

Condamnă pe inculpatul V. Dan Constantin la pedeapsa principală de 3 ani, 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor (faptă din 18/19.12.2021, persoană vătămată M. Ionuţ Iustinian). … Condamnă pe inculpatul V. Dan Constantin la pedeapsa de 1.800 lei amendă penală, echivalentul a 90 zile-amendă, pentru săvârşirea faptei de tulburare a ordinii şi liniştii publice. … Contopeşte pedepsele aplicate şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, respectiv pedeapsa închisorii de 3 ani şi 4 luni. La aceasta se adaugă pedeapsa amenzii penale în cuantum de 1.800 lei. Urmează ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 4 luni închisoare. De asemenea, 1.800 de lei amendă penală.

- Tribunalul Dolj

Condamnă pe inculpatul B. Florin Daniel la pedeapsa principală de 3 ani, 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor (faptă din 18/19.12.2021, persoană vătămată R. Mihai Alexandru). … Condamnă pe inculpatul B. Florin Daniel la pedeapsa de 1.800 lei amendă penală, echivalentul a 90 zile-amendă, pentru săvârşirea faptei de tulburare a ordinii şi liniştii publice. … Contopeşte pedepsele aplicate şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, respectiv pedeapsa închisorii de 3 ani şi 4 luni. La aceasta se adaugă pedeapsa amenzii penale în cuantum de 1800 lei. Urmează ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 4 luni închisoare. De asemenea, 1800 de lei amendă penală.

- Tribunalul Dolj

Citește și:

Un nou termen în procesul pentru marcă între FCSB - CSA Steaua » Florin Talpan s-a enervat

Liderul galeriei Rapidului, anunț despre prezența rapidiștilor la meciul din Ghencea: „Vine invazia! Ei sunt 300-500”

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (7)
kubax
kubax  •  01 Noiembrie 2023, 19:28

Zilnic radem de ăștia din Pisi Nord :))))

nilton
nilton  •  01 Noiembrie 2023, 19:13

ar trebui angajati cu forta, ar fi o pedeapsa mai grea pt ei.

kubax
kubax  •  01 Noiembrie 2023, 19:03

Warriors of Mogosoaia :)))) ce p0pandai in papuci de plastic! Astia urlau de frică ca au fost introduse “bâte” la meciul direct și pe la spate își dau ciocane în cap :)))) ce rușini

Vezi toate comentariile (7)
Comentează