FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - STEAUA, LUNI, ORA 19:00, ÎN DIRECT PE DOLCE SPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Scarry Clau! » Niculescu e fotbalistul din Liga 1 cu cele mai multe goluri date Stelei

Niculescu va juca diseară unul dintre ultimele mari meciuri din carieră
Niculescu va juca diseară unul dintre ultimele mari meciuri din carieră

Articol de - Publicat duminica, 11 martie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 10 martie 2012 19:52

Vîrful de 35 de ani va fi titular mîine, împotriva roş-albaştrilor, cărora le-a înscris pînă acum 9 goluri cu Dinamo şi unul cu Universitatea.

Steaua îşi întîlneşte azi coşmarul. Şi poate fi ultimul duel al roş-albaştrilor cu el, fiindcă Niculescu a anunţat deja că intenţionează să se retragă la sfîrşitul stagiunii. Claudiu le-a dat steliştilor 10 goluri pînă acum, dintre care 9 în tricoul lui Dinamo şi unu îmbrăcat în echipamentul alb-negru al lui U Cluj. Reuşita bifată pentru ardeleni a fost inutilă, la un 1-2 la Alba Iulia, în prima etapă din campionatul 2010-2011. Claudiu a deschis scorul pentru alb-negri, însă echipa pe care atunci o antrena Piţurcă a revenit şi a cîştigat.

Dar au existat şi destule goluri care le provoacă amintiri neplăcute "militarilor". Cele mai importante au fost într-un 4-2 pentru Dinamo în Ghencea, de Paşte, în 2007. Era returul campionatului pe care "cîinii" aveau să-l cîştige şi Niculescu a marcat o "dublă" contra rivalei, a cărei poartă era apărată de brazilianul gafeur Andrey. Altă reuşită care a contat: în mai 2009, şi Steaua, şi Dinamo se aflau în criză şi roş-albaştrii au condus cu 1-0 în derby-ul din Ghencea pînă în minutul 89, cînd Claudiu a egalat.

Concurentul lui n-are atîtea în carieră!
Niculescu a dat mai multe goluri contra Stelei decît a înscris Tony, omul cu care se bate pentru un loc de titular, de cînd e în Liga 1. Nigerianul de 19 ani a dat 7 în 26 de partide jucate în campionatul României. Tot 7 goluri are şi Cristi Tănase, numai că stelistul are 140 de meciuri în primul eşalon.

5 goluri are Niculescu în acest sezon din Liga 1. În întreaga carieră a marcat de 156 de ori doar în campionatul României

9 sezoane a evoluat Claudiu pentru Dinamo, cu care a fost campion de trei ori. Din 2001, de cînd s-a transferat el de la Craiova în Ştefan cel Mare, Steaua a cucerit două titluri

101 este cota pentru o victorie cu 6-0 a Universităţii. Cea mai categorică victorie a acesteia contra Stelei a fost 3-0 şi a fost realizată în 1981

1,9 milioane este cota lui Adrian Cristea, el fiind cel mai valoros jucător din lotul gazdelor. În lipsa lui Tănase, suspendat, cel mai scump stelist e Tătăruşanu, cotat la 2,5 milioane de euro de transfermarkt.de

13 ani au trecut de la ultima victorie a roş-albaştrilor pe terenul Universităţii. Steaua, cu Ienei antrenor, s-a impus cu 2-0 în 1999, prin golurile lui Marius Baciu şi Laurenţiu Roşu

16 victorii are Steaua pe terenul clujenilor în întreaga istorie. Au mai fost 14 remize şi 14 victorii ale Universităţii

6 milioane de euro este valoarea jucătorilor care vor sta pe banca de rezerve a steliştilor. Primul "11" al lui Ionuţ Badea valorează 9 milioane de euro

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Rusescu laudă rivalii

Golgeter-ul Stelei din acest sezon, Raul Rusescu, are numai cuvinte de laudă la adresa echipei lui Ionuţ Badea. "Cu siguranţă, ne aşteaptă un meci mult mai greu decît cel de la Mioveni. Universitatea are jucători de calitate, mai ales de la mijloc în sus. E foarte bine că vom juca pe un stadion plin, pe noi ne motivează o asemenea atmosferă", a declarat Rusescu la Dolce Sport.

Stan vs. Badea 1-0
Tehnicienii celor două echipe s-au mai întîlnit o singură dată pînă acum. S-a întîmplat în campionatul trecut, atunci cînd Ilie Stan, aflat pe banca Victoriei Brăneşti, a învins cu 2-0 Pandurii Tîrgu-Jiu, unde "principal" era Ionuţ Badea. După încă trei meciuri de la înfrîngerea contra lui Stan, Badea era demis de la Pandurii.

"Patru victorii legate ne duc la titlu"
Directorul sportiv Narcis Răducan crede că Steaua are nevoie de patru succese consecutive ca să reintre în cărţi pentru cîştigarea campionatului. "Nu putem vorbi acum despre titlu. Asta pentru că principala noastră problemă a fost lipsa de continuitate în rezultate. Sîntem departe de primul loc, dar cu patru victorii la rînd ne putem gîndi din nou la titlu!", a spus Răducan. Steliştii vor juca în următoarele patru meciuri cu Astra, FCM Tîrgu-Mureş, Gaz Metan Mediaş şi Pandurii Tîrgu-Jiu.

UEFA rîde de Steaua
Site-ul oficial al UEFA a prezentat situaţia hilară de la amicalul Stelei cu Astra II, de miercurea trecută, încheiat 1-1. "Situaţie ruşinoasă pentru Steaua, care nu a avut arbitri la meci. Antrenorul secund Gabi Mărgărit a fost la centru, în timp ce antrenorul de portari Costică Dumitru a fost asistent, la fel ca un oficial Astrei. Mai ales acesta a dovedit ochi foarte buni, atunci cînd i-a anulat două goluri lui Mihai Costea. În loc de fanioane, tuşierii au folosit nişte bluze colorate!", a notat site-ul UEFA.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
ionut.07
ionut.07  •  11 Martie 2012, 13:41

Daca va fi un meci corect,F.C.StOaia va pierde.Nu cred,insa,ca Berbecali nu si-a luat toate masurile de siguranta pt a castigat acest meci.Doar nu e prima oara cand face acest lucru. Idolul stelistilor,Jijinio,nu-si face prieten decat pe baza intereselor avute.Asta de fapt e motivul pt care este prieten bun cu Walter.Doar pt afaceri.Pana la urma si fotbalul e o afacere.Asa ca,cei care vor sa vada un meci corect,disputat,sa-si ia gandul.

saviola2_8
saviola2_8  •  11 Martie 2012, 12:51

respect claudiu niculescu ptr intrega cariera, cred ca pericolul nu vine de la el mai degraba de la ceilalti mai tineri, sper sa bata steaua si sa ajungem la 6 puncte in spatele sampaniei. Doamne ajuta!

haideusicfr
haideusicfr  •  11 Martie 2012, 09:12

Ar trebui lasati tinerii sa joace. Marinescu ,Grozav ,Grecu astia sunt viitorul.Tot respectul pentru Niculescu et co ,dar si-au trait traiul si-au mancat malaiul. Haide U (si CFR) victorie. haide Niculescu ! Si experienta conteaza . Tony ? Dezamagitor....sa-l ia Steaua !Mergeti ma milogilor ca va da afara rasistul ala !

Vezi toate comentariile (8)
Comentează