FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - DINAMO, SÎMBĂTĂ, 21:30, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Schimbul doi » Niculescu şi Boştină vor conduce din teren Universitatea în meciul cu Dinamo

Boştină şi Niculescu
Boştină şi Niculescu

Articol de GSP - Publicat vineri, 28 octombrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 28 octombrie 2011 12:50

Absenţi la Tg. Jiu, veteranii din lotul ”şepcilor roşii” revin în primul 11 pentru cel mai important meci al etapei


Fără Claudiu Niculescu (35 de ani), rămas acasă, şi Gabi Boştină (34 de ani), ţinut pe bancă, "U" Cluj a pierdut etapa trecută la Tg. Jiu, 0-1 cu Pandurii. Cei doi veterani din lotul "şepcilor roşii" vor începe titulari meciul de mîine cu fosta lor echipă, Dinamo Bucureşti.

Boştină îşi va relua locul în centrul liniei mediane, înlocuindu-l pe argentinianul Elias Bazzi, suspendat după "roşul" încasat cu gorjenii, iar "Clau-gol" va fi vîrful împins al Universităţii contra "cîinilor". Cei doi au apărut în echipa titularilor şi la antrenamentul oficial de aseară susţinut pe Cluj Arena, stadionul care va găzdui mîine cel mai aşteptat meci al etapei a 12-a.

Rămîne Popa
Un alt fost dinamovist va face parte din primul 11 al "studenţilor", extrema stîngă Adrian Cristea, însă nu şi portarul Florin Matache. "Mă bucur că am la dispoziţie doi portari valoroşi pe care mă pot baza oricînd. Nu m-am decis în totalitate cine va apăra cu Dinamo, mai avem timp pînă la ora meciului. Probabil însă vom începe cu Marius Popa", a menţionat antrenorul Ionuţ Badea. Popa a apărat un penalty în finalul partidei de la Tg. Jiu.

6 foşti jucători la Dinamo are "U" Cluj în lot: Matache, Boştină, Niculescu, Cristea, Voican şi Păcurar

98 de goluri în 191 de meciuri a marcat Niculescu pentru Dinamo

"Am evitat conversaţiile cu prietenii de la Dinamo înainte de meci. Pentru mine contează prezentul şi îmi doresc să cîştig campionatul cu «U»"
Adrian Cristea, atacant "U" Cluj

"Exceptînd fazele fixe, Tony mi se pare un jucător mai incisiv decît Claudiu Niculescu. Poate crea mari probleme pe faza ofensivă. Cojocnean e şi el un jucător cu calităţi foarte bune pe contraatac"
Cornel Dinu, consilier tehnic Dinamo


Se încinge derby-ul
Oficialii CFR-ului şi ai Universităţii au început războiul psihologic înaintea confruntării directe din 19 noiembrie. Directorul executiv al "şepcilor", Cosmin Irimieş, a comentat zvonurile conform cărora cel mai ieftin bilet la derby-ul Clujului ar urma să coste 180 de lei. "Putem discuta doar pe supoziţii. De exemplu, am aflat acum o săptămînă cum că la meciul cu Dinamo, cei de la CFR vor arunca petarde pentru a avea terenul suspendat la jocul cu noi. Apoi a apărut varianta cu scumpirea biletelor. Nu cred însă că un club profesionist îşi permite să joace un meci fără spectatori din propria dorinţă", a spus Irimieş. "Aberaţiile nu pot fi comentate. Aşa, pot veni şi avioane F14 sau F16. Ce să fie, Războiul Stelelor, să cadă meteoriţi?", a reacţionat patronul CFR-ului, Arpad Paszkany, pe citynews.ro.

Gazon ars
Gazonul de pe Cluj Arena nu se prezintă în cele mai bune condiţii înaintea meciului "U" - Dinamo. Pe mai multe porţiuni, în special în zona centrului terenului, iarba este arsă. Suprafaţa de joc a noului stadion al Clujului a suferit serios la meciul de inaugurare cu ruşii de la Kuban Krasnodar (0-4), cînd mai multe brazde au apărut în jumătatea de teren dinspre peluza 1.

S-au vîndut 10.000 de bilete
Cluj Arena nu se va umple mîine seară, dar asistenţa la meciul "U" - Dinamo va fi una ridicată pentru Liga 1. Pînă aseară, organizatorii susţin că s-au vîndut aproximativ 10.000 de bilete. Numărul tichetelor vîndute va creşte cu încă cîteva mii pînă la ora jocului, cei ce doresc să fie prezenţi pe Cluj Arena la derby-ul etapei a 12-a avînd la dispoziţie încă două zile pentru a-şi procura bilete.

U Cluj - Dinamo se va juca mîine seară, de la 21:30, în direct pe DigiSport 1 şi liveTEXT pe GSP.RO.

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (2)
ligax
ligax  •  29 Octombrie 2011, 12:55

Bafta Bostina si Niculescu! Hai"U"!

olteanultg
olteanultg  •  28 Octombrie 2011, 12:56

voi sunteti baieti de la parada g,a,y.voi sunteti baieti care nu f,u,t femei.voi sunteti baieti mereu luati la misto.voi sunteti fani dinamo.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează