FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Scut anti-Gigi! » Războiul dintre Mitică şi Becali şi-a consumat ieri un nou episod

Becali vrea ca Steaua să mai primească 60,000 de euro de la LPF
Becali vrea ca Steaua să mai primească 60,000 de euro de la LPF

Articol de - Publicat miercuri, 24 august 2011 00:00 / Actualizat marti, 23 august 2011 21:04

Dragomir a propus şi Comitetul Executiv a acceptat ca orice echipă care refuză televizarea unui meci să-l piardă la "masa verde" cu 3-0.

Războiul Gigi Becali - Dragomir o poate aduce pe Steaua în postura de a pierde la "masa verde" un meci din Liga 1. După ce Gazeta Sporturilor a dezvăluit în ediţia de duminică faptul că banii din drepturile TV pe prima jumătate a acestui sezon încă n-au ajuns în contul Stelei, deşi toate celelalte formaţii i-au încasat, Gigi Becali a confirmat situaţia şi chiar a trecut la ameninţări directe.

Gigi vede un şantaj
"Dragomir crede că mă şantajează pe mine. Ne-a transmis să fim oficial de acord cu grila propusă de ei, altfel nu ne bagă banii în cont. Ăsta e şantaj pe faţă. Ei bine, dacă nu primim banii, atunci nu mai intră nici o televiziune la meciurile Stelei de pe teren propriu ca să transmită jocul", a anunţat Gigi Becali.

Dragomir şi-a luat măsuri
Şeful LPF a replicat imediat şi a venit cu o propunere de schimbare a regulamentului în vigoare, tocmai pentru a-l pune la zid pe Gigi şi pentru a-l determina să nu blocheze televizarea unui joc. La solicitarea forului condus de Dragomir, Comitetul Executiv a acceptat ieri adăugarea în regulament a sancţiunii de a pierde un meci la "masa verde" cu 0-3 pentru clubul care refuză televizarea, pe lîngă amenda cuprinsă între 200.000 şi 300.000 de lei. Pînă ieri, era valabilă doar amenda, nu şi pierderea jocului, toată suma cu care e penalizat un club urmînd să fie împărţită la celelalte formaţii.

Steaua mai vrea 60.000 de euro din comision
Tot acest ultim scandal a plecat de la faptul că gruparea roş-albastră a solicitat să primească pe lîngă banii din drepturile TV şi cota respectivă din întreg comisionul pe care LPF l-a achitat firmei de intermediere pe primul an. Cota Stelei ar fi de maximum 60.000 de euro.

Cedează Becali?
Surse din LPF au dezvăluit aseară pentru GSP faptul că după introducerea în regulament a noii sancţiuni, Gigi Becali ar fi făcut un pas înapoi. "Nu mai are practic nici o variantă pentru a forţa mîna LPF, astfel că va fi nevoit să accepte grila impusă de noi, dar şi comisionul votat în Adunarea Generală", a declarat ieri un oficial al Ligii. E de aşteptat ca în cursul zilei de azi banii să intre în contul Stelei.

"Am făcut Ligii două facturi. Una pentru banii din drepturi şi încă una pentru procentul care ni s-ar cuveni din comisionul pe care noi îl contestăm. Dragomir să nu creadă că s-a întîlnit hoţu' cu prostu'" (Gigi Becali, patron Steaua)

1,3 milioane de euro e suma pe care Steaua o are de încasat, reprezentînd jumătate din totalul banilor aferenţi sezonului 2011-2012

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
alpin
alpin  •  24 August 2011, 11:53
Postat de v_for_vendetta_2011 pe 24 August 2011, 10:59

ce legatura are o chestie de marketing cu intrecerea sportiva?? un club isi vinde imaginea la un pret stabilit de rezultate,cu cat esti clasat mai sus in campionat cu atat primesti bani mai multi. in cazul asta,Steaua refuza sa-si vanda imaginea si nu primeste bani. ce treaba are asta cu intrecerea sportiva?

Cluburile AU CEDAT dreptul acesta Ligii!!! Fara exceptie!!! De aceea Liga negociaza in numele tuturor cluburilor afiliate. Daca Steaua (sau alt club) vrea sa negocieze separat, e simplu! Se retrage din Liga si joaca cu cine, cand si unde doreste!!! Dar nu cu cluburi afiliate la Liga sau FRF.

dora
dora  •  24 August 2011, 11:20

sunt curios sa aflu ce pateste o televiziune nationala care anunta ca va televiza un meci, se publica in programl tv, e trecut si pe siteul LPF, insa renunta la televizarea lui si il cedeaza unei alte televiziuni, de sport, care face din acelasi trust media insa nu are acoperire nationala...adica tata floarea de la tara mare microbista nu are parabolica sa prinda gsptvul...

v_for_vendetta_2011
v_for_vendetta_2011  •  24 August 2011, 10:59
Postat de alpin pe 24 August 2011, 08:15

Steaua a REFUZAT sa primeasca suma respectiva pentru ca Liga sa nu poata opri amenda lui Gigi, pe care s-a obligat sa o plateasca din drepturile TV! Apoi, daca un club refuza televizarea unui meci este aruncat in aer contractul cu televiziunea care are drepturile de transmitere TV!! Ceea ce ar duce, probabil, la sanctiuni foarte costisitoare pentru Liga!!! Asa ca Liga are tot dreptul sa-si ia masuri de prevedere fata de un club care habar n-are ce inseamna un contract semnat.

ce legatura are o chestie de marketing cu intrecerea sportiva?? un club isi vinde imaginea la un pret stabilit de rezultate,cu cat esti clasat mai sus in campionat cu atat primesti bani mai multi. in cazul asta,Steaua refuza sa-si vanda imaginea si nu primeste bani. ce treaba are asta cu intrecerea sportiva?

Vezi toate comentariile (11)
Comentează