FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Se fărîmă creditul » Viitorul lui Paulo Sergio pe banca clujenilor se decide după derby-ul cu Steaua

Paulo Sergio se roagă pentru o minune pe bancă pentru a scoate echipa din impas
Paulo Sergio se roagă pentru o minune pe bancă pentru a scoate echipa din impas

Articol de GSP - Publicat luni, 08 aprilie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 07 aprilie 2013 21:37

Alarmaţi de lipsa de rezultate şi jocul slab al echipei, oficialii clujeni se gîndesc deja la alternative pentru înlocuirea lusitanului.

Paulo Sergio nu mai pare sigur de viitorul său la Cluj după seria negativă din retur. Contractul său expiră la vară, iar oficialii clujeni au făcut doar declaraţii de curtoazie în privinţa prelungirii angajamentului. Derby-ul cu Steaua dinaintea Paştelor ar putea fi decisiv pentru lusitan, echipa avînd cel mai slab parcurs din ultimii 7 ani.

Chiar dacă au apreciat că jocul s-a îmbunătăţit la meciul pierdut cu Dinamo (0-1), şefii feroviari nu sînt dispuşi să rişte pe mîna lui Paulo Sergio un start de sezon fals din vară, cînd obiectivul echipei va fi titlul. "Paszkany şi-a diminuat creditul de încredere în capacităţile lusitanului după ce a observat că echipa nu e în stare să-şi revină din blocaj. În plus, unele alegeri tactice ale lui Paulo Sergio i s-au părut destul de ciudate", au povestit apropiaţii patronului CFR-ului.

Variantele Lucescu jr. şi antrenor italian
Există două variante pentru succesorul lui Paulo Sergio pe banca tehnică. Conducerea executivă l-ar prefera pe Răzvan Lucescu, care antrenează în Qatar pe Al Jaish. Singura piedică în calea perfectării afacerii e latura financiară. Lucescu jr. cîştigă 1 milion de dolari pe sezon, în timp ce la CFR acest fapt ar fi imposibil de realizat. Dacă Răzvan ar aduce al patrulea titlu la Cluj, el ar putea încasa cu tot cu prima de obiectiv în jur de 500.000 de euro.

În plus, Arpad Paszkany nu a renunţat deloc la ideea de a aduce pe bancă un antrenor din Italia, după ce în toamna trecută a fost la un pas să-l convingă pe Walter Novellino să preia echipa. De altfel, CFR a obţinut titlul doar cînd a avut pe bancă un român, Ioan Andone, în 2008 şi 2012, sau un italian, Andrea Mandorlini în 2010.

Nu se dă bătut
Paulo Sergio e convins că va putea redresa echipa. "Nu mă dau bătut, nu am făcut-o niciodată, nu o s-o fac nici acum. Avem neapărat nevoie de o victorie, ne-ar descătuşa şi ar atrage publicul. Şi noi ca echipă ne simţim abandonaţi şi avem nevoie de o victorie. Jocul s-a îmbunătăţit, dar ne lipseşte capacitatea de a concretiza ocaziile pe care le avem", a explicat Paulo Sergio.

"Sîntem în blocaj psihologic"
Jucătorii nu-şi explică parcursul dezastruos din startul sezonului. "Echipa a făcut totul, a dat 100 la sută pe teren, dar nu am reuşit să cîştigăm din nou. E un moment greu pentru noi, dar dacă nu înscrii nu ai cum să cîştigi. E un blocaj psihologic, ne mai trebuie puţină şansă şi să ne mobilizăm pentru prima victorie din acest an", a spus fundaşul Felice Piccolo.

8 partide oficiale fără victorie au bifat clujenii din startul sezonului

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
cfrclujole
cfrclujole  •  09 Aprilie 2013, 16:33
Postat de elsopotyi pe 09 Aprilie 2013, 14:35

I-MI PARE RAU DE ANTRENOR DAR TREBUIA SCHINBAT DE MULT.SA VINA ANDO.CAT MAI REPEDE.VOM PIERDE SI CUPA.

Cu greu am gasit un portar bun, cu greu gasim un antrenor bun...

elsopotyi
elsopotyi  •  09 Aprilie 2013, 14:35

I-MI PARE RAU DE ANTRENOR DAR TREBUIA SCHINBAT DE MULT.SA VINA ANDO.CAT MAI REPEDE.VOM PIERDE SI CUPA.

lenan
lenan  •  08 Aprilie 2013, 14:30

Domnilor ziaristi: derby e fie intre doua echipe din acelasi oras sau regiune fie un meci de traditie. CFR-Steaua va putea fi derby peste vreo 30 de ani, deocamdata anii in care CFR a iesit in evidenta fiind foarte putini.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează