FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Se întoarce după 3 decenii! Un fost jucător al Stelei revine ca antrenor la loturile de juniori din Ghencea

Nana Falemi în tricoul Stelei +1   FOTO
Nana Falemi în tricoul Stelei

Articol de - Publicat sambata, 24 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 23 ianuarie 2015 22:10

Fostul stelist revine la centrul de tineret din Ghencea, ca antrenor al juniorilor sub 17 ani. Gazeta are o fotografie cu fostul mijlocaş din vremea cînd era junior al roş-albaştrilor.

Nana Falemi îşi începe cariera de antrenor în acelaşi loc în care a debutat şi istoricul său ca jucător: în Ghencea. Camerunezul născut în România va pregăti grupa de juniori B a roş-albaştrilor, copiii mai mici de 17 ani. A acceptat deja jobul şi a mai rămas doar să semneze contractul.

Fost fundaş central sau mijlocaş defensiv, Falemi a evoluat pentru Steaua ca junior. După ce a devenit senior, "militarii" l-au adus înapoi de la Petrolul, în 2000. A continuat pînă în 2004, cînd a refuzat să semneze prelungirea pe care i-o propusese Becali.

Revenirea de acum are loc la trei decenii distanţă de momentul în care Falemi era "pitic" în Ghencea. Arhiva Gazetei conţine o fotografie realizată în 1985, cu copii din centrul de tineret al militarilor. În imagine apare şi Nana, viitor internaţional camerunez!

Stelistul a bifat cinci apariţii pentru selecţionata "leilor neîmblînziţi", într-o formaţie care îi mai cuprindea şi pe Eto'o, şi pe Rigobert Song, doi dintre cei mai importanţi fotbalişti camerunezi din istorie.

94 de meciuri a jucat Falemi (40 de ani) în tricoul Stelei, pentru care a marcat 6 goluri. La începutul anilor 2000, era unul dintre jucătorii favoriţi ai lui Piţurcă

2 e numărul titlurilor de campion cîştigate de Falemi cu Steaua, ca jucător. Cu Camerun, cel mai important moment a fost disputarea finalei Cupei Confederaţiilor din 2003, pierdută cu Franţa, 0-1 după prelungiri

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
orlad
orlad  •  24 Ianuarie 2015, 23:06

Antrnoru vechi de ce a plecat, sa saturat de minciunile si jmecherile celor doi. Jucator dela a doua echipa a lui dinamo il da afara si steaua il aduce direct la echipa de juniori a. De ce? Sa vedeti ce numar are masina carel aduce la antrenament. Si altele. Pedrazini sifonul lui becali de ce la dat bergodi afara?

orlad
orlad  •  24 Ianuarie 2015, 23:05

Antrnoru vechi de ce a plecat, sa saturat de minciunile si jmecherile celor doi. Jucator dela a doua echipa a lui dnamo il da afara si steaua il aduce direct la echipa de juniori a. De ce? Sa vedeti ce numar are masina carel aduce la antrenament. Si altele. Pedrazini sifonul lui becali de ce la dat bergodi afara?

orlad
orlad  •  24 Ianuarie 2015, 22:51

Si ce o sa faca? O sal lase sa lucreze cum vrea el pedrezini? Nu e rusine ca el ia facut campioni anul trecut pe Dinamo, ca na vrut sai lase pe Macris, pe gavrila pe Valceanu si restu sa joace si sa castige campionatu? El, toma care nu stie nimica? Au nenorocit toti juniori dar Argaseala ce sa vada, il doare in c*r de ce se intampla acolo.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează