FOTBAL  »  Superliga  »  ȘCOALA DE ANTRENORI

Se schimbă regulile la școala de antrenori, după cazul Rădoi? » "Poate facem și noi așa, ca la Coverciano"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 septembrie 2015 12:59

Dan Apolzan, directorul școlii de antrenori din România, a susținut o conferință de presă și a vorbit despre situația lui Rădoi, cel care va face școala de antrenori în Moldova, acolo unde diploma de Bacalaureat nu este obligatorie.

"Dacă Bacalaureatul nu este cerință obligatorie la Coverciano, atunci ar putea să nu se mai ceară și la noi. Ar trebui să încercăm să coborîm nivelul pentru a-i ajuta pe foștii jucători. O să vorbesc și în alte țări, ca să văd care este procedura și la alții. Să vedem ce studii au cei care încep școala de antrenori.

 Cei de la UEFA m-au întrebat despre Rădoi dacă este antrenor sau nu. Le-am spus că nu îl consider antrenor. Am avut o corespondență cu cei din Republica Moldova și mi-au spus că este Rădoi este eligibil să facă școala acolo.

La ei sînt trei categorii, C,B și A. Primul examen este pe 5 ocombrie 2015, a doua în mai 2016 și a treia în 2019. Rădoi ar termina școala în cinci sau șase ani, din ce am înțeles.

Sînt mulți care au vrut să facă școala în altă țară. Totul este perfect legal. Este ceva oficial, bazat pe libera circulație a persoanelor și a antrenorilor în fotbalul european.

I-am spus lui Rădoi că nu este bine să înceapa așa, că mai întîi ar trebui să fie secund pe undeva pînă își rezolvă problemele. Mirel m-a întrebat dacă mă supăr că face școala acolo și i-am spus că nu este cazul", a spus Apolzan.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (24)
a.c.a.b_st
a.c.a.b_st  •  30 Septembrie 2015, 19:11
Postat de ando89 pe 30 Septembrie 2015, 19:05

Pana traieste baiatu' am cota la pui, este si acum un Don Juan feroce cautat de canisele de fitze, un adevarat campion... Cine stie, poate ne inrudim candva si o punem de o reconciliere istorica:))

Acum imi aduc aminte,am mai discutat pe tema asta,era si Taz bagat in discutie.Nu exclud varianta..>))))

ando89
ando89  •  30 Septembrie 2015, 19:10

Imi cer scuze moderatorilor pentru off-topic, dar mi-a facut placere sa discut cu a.c.a.b., cine are macar un animal de companie nu-i om rau si te poti intelege cu el trecand peste orice diferende minore. O seara buna tuturor!

mixmax
mixmax  •  30 Septembrie 2015, 19:07
Postat de mal. pe 30 Septembrie 2015, 18:50

Faceți o greșeală imensă: școlile se "măsoară" în ore, nu în ani. Dacă la școala de antrenori se fac (pentru licența PRO) aproximativ 250 de ore, un absolvent de medicină face peste 10.000 de ore! Comparația dvs. este fără obiect! Acest tip de calcul stă la baza echivalării studiilor făcute la diverse instituții de învățământ. Nu e important în cât timp parcurgi orele (deși există un termen limită, nu poți face o școală în 50 de ani!), ci faptul că sigur au fost parcurse toate orele; de fapt, la noi, asta e problema: nu se parcurg orele, se face școală formal!

O scoala dureaza de la momentul in care o incepi si pana la absolvire. N-a echivalat nimeni medicina cu antrenoratul ca pregatire teoretica ci doar ca durata pt. absolvirea cursurilor...

Vezi toate comentariile (24)
Comentează