FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRAJ

Se strînge laţul pentru Crăciunescu! Cluburile s-au aliat cu FRF pentru a-l da afară

Articol de GSP - Publicat luni, 04 iunie 2012 00:00 / Actualizat luni, 04 iunie 2012 12:06

Zilele lui Ion Crăciunescu în fruntea arbitrajului românesc sînt numărate. După ce nu mai puţin de 27 de Asociaţii Judeţene de Fotbal au trimis în scris solicitări către FRF prin care cer demiterea actualului şef al CCA, mai mult de jumătate din cluburile de primă ligă s-au alăturat şi ele acestui demers.

Florian Walter, membru în Comitetul Executiv al FRF, a trimis săptămîna trecută o întrebare scrisă către toate echipele din Liga 1: "Care e poziţia clubului dumneavoastră referitoare la situaţia lui Ion Crăciunescu?".

Nu mai puţin de 10 dintre cele 18 cluburi au răspuns că sînt de acord cu înlăturarea actualului preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor. Printre echipele care doresc plecarea lui Ion Crăciunescu se află FC Vaslui, Steaua, Dinamo, Rapid, Petrolul.

Aceeaşi solicitare a fost făcută şi pentru echipele din Liga a II-a şi a III-a, şi aici majoritatea fiind susţinătoare a ideei că Ion Crăciunescu ar trebui îndepărtat. În următorul Comitet Executiv, care va avea loc fie pe 16 iunie, fie pe 2 iulie, se va supune la vot debarcarea lui Crăciunescu şi aproape sigur vîlceanul va primi un vot de blam şi va fi demis.

Ar fi a doua oară cînd s-ar întîmpla acest lucru, după situaţia din octombrie 2005. Atunci, după doi ani şi 4 luni de mandat, Ion Crăciunescu a fost acuzat de Mircea Sandu că îi face campanie electorală lui Gică Popescu, adversarul său la şefia FRF, şi l-a destituit cu ajutorul voturilor din Comitetul Executiv. La acea vreme, Ion Crăciunescu a fost înlocuit cu Gheorghe Constantin "Vîlcea".

8 luni au trecut de cînd Ion Crăciunescu a fost instalat ca preşedinte al CCA, lucru care s-a întîmplat pe 13 octombrie 2011


Şapte preşedinţi în 10 ani
Perioada Preşedintele CCA
2002-2003 Nicolae Grigorescu
2003-2005 Ion Crăciunescu
2005-2009 Gheorghe Constanin "Vîlcea"
2009 Marcel Lică
2009 Aron Huzu
2009-2010 Vasile Avram
2010 Ioan Igna
2010-2011 Vasile Avram
2011-? Ion Crăciunescu

Citește și:

Așteaptă un miracol! Lăsată acasă de Iordănescu, vedeta din Superligă mai are o singură speranță pentru a fi la EURO
Nationala
Așteaptă un miracol! Lăsată acasă de Iordănescu, vedeta din Superligă mai are o singură speranță pentru a fi la EURO
„E jupân, face ce vrea cu echipa” » Prima reacție de la Craiova, după ce Mitriță a fost sărit din schemă de Iordănescu: „Să-și vadă de viața lui!”
Nationala
„E jupân, face ce vrea cu echipa” » Prima reacție de la Craiova, după ce Mitriță a fost sărit din schemă de Iordănescu: „Să-și vadă de viața lui!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Tenis
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (28)
staneang
staneang  •  05 Iunie 2012, 03:22
Postat de albusibiu pe 04 Iunie 2012, 15:53

Steaua, nu? :)) Cei ce-s penali nu pot visa altceva decat penalty-uri. :)

Nu mai bine postezi o poezie?Sa ne mai cizelam si noi gusturile estetice și evocative ale limbii romane.Nu de alta dar tare subiectiv mai esti cand vine vorba de CFR.

florinch
florinch  •  04 Iunie 2012, 18:50

Mi se pare mai mult decat necesara debarcarea lui Craciunescu.Cat timp a fost la sefia CCA a facut numai ce l-a dus capul,fara a imbunatati catusi de putin evolutia subalternilor sai.Din contra,parca totu a luat-o razna in arbitraj:arbitrii care erau considerati "de casa" pentru anumite echipe,numai la meciurile acelora erau delegati,Tudor si-a permis sa faca praf un derbi decisiv pentru titlu prin 2 decizii una mai rea decat alta:penalti si(mai ales) intreruperea meciului.Culmea tupeului la Craciunescu,etapa urmatoare l-a delegat din nou .DE CE TREBUIE NEAPARAT CA LA SEFIA CCA SA FIE NUMIT UN ARBITRU? Astia, vad ca se apara unul pe altul si isi promoveaza odraslele,precum mafioti

flo_ax
flo_ax  •  04 Iunie 2012, 17:41

cand ma gandesc cine e pe lista succesorilor, puscariasul Constantin, escrocul ala de Deaconu sau sampania Avram, Craciunescu e de preferat mizeriilor astora. Nu inteleg de ce cluburile decid cine e seful arbitrilor, e ilogic

Vezi toate comentariile (28)
Comentează