FOTBAL  »  Superliga  »  VALIZA CU BANI

Se va retrograda!

Articol de GSP - Publicat sambata, 10 mai 2008 00:00

Cazul “Valiza de la Cluj” a determinat Federaţia Română de Fotbal să schimbe regulamentul şi sancţiunile în cazurile de corupţie.

Desfăşurat ieri după-amiază la Piatra-Neamţ, Comitetul Executiv al FRF a decis să modifice regulamentul în privinţa cazurilor de corupţie, după cazul “Valiza de la Cluj”. Vicele Stelei, Teia Sponte, alături de doi bodyguarzi şi fotbalistul Gigel Coman au fost ridicaţi de DNA, avînd asupra lor 1,7 milioane de euro, bani promişi Universităţii Cluj pentru a o încurca pe CFR în lupta pentru titlu.

Articolul 60 din ROAF va cu­prinde la capitolul Sancţiuni şi mă­su­ra extremă, retrogradarea direc­tă în eşalonul imediat inferior pen­tru corupţie. Steaua nu riscă retrogradarea pentru că ac­tualul regulament va intra în vigoare de la 30 iunie 2008. Nu ştiu ce se va în­tîmpla cu U Cluj, dar tre­buie să aş­teptăm finalizarea anchetei DNA. Am discutat între noi şi va trebui ca regulamentele să fie respectate, vor fi sancţiuni dure din sezonul vii­tor. Lumea fotbalului nu trebuie hu­lită acum, nu e normal ce s-a în­tîmplat la Cluj, dar să ştiţi că astfel de lucruri se întîmplă şi la alţii”, a declarat Mircea Sandu (foto).

În opinia şefului FRF, actuala ediţie de campionat s-a disputat pe teren. “Din moment ce cam­pioana şi ultima retrogradată s-au decis în ultima etapă, nu poţi spune că nu s-a jucat corect. Inclusiv Ceahlăul a jucat toate cele 34 partide pe teren, chiar dacă s-a spus despre meciul cu Timişoara că a fost blat. Domnul Iancu a făcut o declaraţie nefericită şi de acolo s-a interpretat totul”.

“Steaua nu riscă nimic pînă la finalizarea anchetei DNA. Nu va fi retrogradată fiindcă noul regulament va fi valabil pentru viitorul sezon”
Mircea Sandu preşedinte FRF

“Să aşteptăm ancheta DNA şi apoi putem să ne pronunţăm şi noi în cazul de la Cluj. Dinamo nu a avut asemenea practici şi a jucat numai pe teren”
Cristi Borcea director executiv Dinamo

“Există un articol în regulament care a fost înăsprit. Vor mai fi modificări, se va merge chiar pînă la depunctare pentru declaraţii jignitoare”
Ionuţ Lupescu director executiv FRF

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (80)
 •  10 Mai 2008, 23:55

De ce actualul "regulament" nu permite retrogradarea unei echipe pentru FAPTE FOARTE GRAVE pentru ETICA UNEI COMPETITII SPORTIVE ???... La noi s-au facut MIRSAVII de cind e lumea si CU BUNA STIINTA A SEFILOR !!!... ACESTA este motivul pentru care "regulamentul" actual este atit de INFIRM SI HANDICAPAT, ca sa dea posibilitatea BANDITILOR DIRIGUITORI AI FOTBALULUI NOSTRU, SA-SI FACA DE CAP !!!... Sandule, MARE ShARLATAN SI C*U*R*V*A MASCULINA MAI ESTI !!!... DERBEDEU DE

 •  10 Mai 2008, 17:19

da, sa sanctionam steaua, dar si pe dinamo care a pierdut la bucuresti cu cfr(BLAT] si pe rapid care a pierdut la cluj tot BLAT !!!! sa retrogradeze toate 4 si sa se curete fotbalul romanesc odata !!!

 •  10 Mai 2008, 16:08

Nu zic ca steaua ar trebui retrogradata,dar nici Rapidul nu trebuia sa piarda la masa verde.Regulile le aplicam cum vrem si cand vrem.Asta e,Copos n-a sarit cu banii pana acum si l-a costat.Becali e iertat ca el cotiza dinainte.

Vezi toate comentariile (80)
Comentează