FOTBAL  »  Superliga  »  COMITETUL EXECUTIV

Şefii fotbalului românesc s-au încăierat în Comitetul Executiv de ieri » Dragomir către Sandu: ”Eşti o curvă ordinară!”, Naşu': ”Mitică s-a înroşit un pic”

Articol de - Publicat sambata, 22 iunie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 21 iunie 2013 22:51

Mircea Sandu a vrut să-l scoată din sală pe Dragomir, care a părăsit înfuriat Casa Fotbalului din cauza conflictului cu preşedintele federaţiei. Decizia legată de structura Ligii 1 pentru campionatul următor se va adopta abia pe 6 iulie! Sezonul din L1 începe pe 20 iulie


S-a hotărît că nu se stabileşte nimic! Asta a fost, ieri, concluzia Comitetului Executiv al FRF, întins pe durata a aproape cinci ceasuri: măsura cea mai aşteptată se lega de structura Ligii 1 pentru sezonul viitor, dar contrele şi interesele explozive au amînat orice decizie. Totul ar trebui să se bată în cuie abia pe 6 iulie, cu numai două săptămîni înainte de începerea campionatului următor!

Povestea şedinţei de la Casa Fotbalului e însă una cu strigături. La propriu! Începută cu numai 8 membri, la limita legalităţii, reuniunea Comitetului Executiv a luat foc atunci cînd şeful LPF, Dumitru Dragomir, susţinătorul variantei cu 18 echipe în L1, s-a împăunat la adresa lui Sandu, care milita pentru soluţia cu 16 formaţii.

Geamurile vibrează de la urletele lui Mitică!
Surse din CEx au povestit că, furios, Mitică s-a ridicat la un moment dat în picioare şi a început să urle din toţi rărunchii la adresa Naşului: "Te ştie o ţară întreagă că eşti o curvă ordinară! Din cauza ta am şi averea sub sechestru, că i-ai întors pe toţi la dezafilierea Craiovei! Ce dracu', vrei să ne alerge iar DNA-u'?!".

Fără să fie o figură de stil, ţipetele lui Dragomir au făcut să vibreze geamurile de la Casa Fotbalului, efectele furiei lui Mitică auzindu-se de la etajul doi, unde se ţinea şedinţa, pînă la subsol, locul în care jurnaliştii aşteptau conferinţa de presă!

Crăciunescu: "Eu nu pot să asist la circul ăsta!"
"Sandu s-a stăpînit şi i-a zis lui Dragomir doar atît: «Vezi că pot să te dau afară pentru tot circul ăsta! Dar nu vreau să facem spectacol!»", a relatat un martor ocular la confruntarea greilor. A fost însă clipa în care Ion Crăciunescu a vrut să părăsească sala: "Eu nu pot să asist la aşa ceva! S-a depăşit orice limită, mă scuzaţi!". S-a răzgîndit însă după ce, ironic, Sandu i-a replicat: "Eşti liber! La revedere!".

În schimb, Dragomir a părăsit în trombă Casa Fotbalului, alături de "vagoanele" sale, avocatul Cătălin Ciubotă şi directorul de competiţii Claudiu Popa! Şi fix în momentul respectiv, cînd şedinţa risca să se suspende din lipsă de cvorum, a apărut ca scos din joben unul dintre reprezentanţii ligii a treia, Ştefan Stana, care a umplut locul eliberat de Mitică!

"Habar n-am cum facem! S-o rezolve juriştii şi secretarii generali!"
Cum rămîne însă, monşer, cu prima divizie 2013/2014? Rămîne ca-n gară! Sandu a explicat că nu poate da un răspuns. "Poziţia federaţiei e că trebuie să continuăm cu 16 echipe, asta spune analiza juridică proprie. Cad cele pe criteriul sportiv, plus cluburile nelicenţiate!", a întărit Naşu' un discurs mai vechi. Şi a continuat: "Liga zice că e obligatoriu să mergem cu 18 formaţii".

Iar soluţia şi pelteaua lungită la maximum are o rezolvare pe măsură, cu Sandu autoexclus din calculele fierbinţi: "A rămas că se întîlnesc între ei secretarii generali de la federaţie şi ligă, plus juriştii, să găsească o soluţie! Ce, asta e treaba mea?! Mai era unu' atotputernic şi atoatefăcător şi a sfîrşit-o la Tîrgovişte! Nu ştiu, poate aplică o regulă retroactiv sau poate Mitică se consultă înainte şi cu preşedinţii de la Liga întîi, să vadă ce zic şi ei. Aşteptăm şi hotărîrea de la TAS cu U Cluj. Habar n-am! S-o rezolve! Eiii, Dragomir s-a înroşit şi el un pic în timpul şedinţei!".

Stratagema lui Sandu
Practic, discuţiile de ieri converg spre ideea cu 18 echipe, adică o aparentă victorie de etapă pentru Dragomir, caz în care vor exista două situaţii:

1) "U" Cluj cîştigă la TAS
- rămîne vacant un loc, pe care-l va ocupa Chiajna, prima sub linia retrogradării, sau se va da un baraj Concordia - CSMS Iaşi: a doua variantă pare să fie cea mai agreată

2) "U" Cluj pierde la TAS
- rămîn vacante două locuri, care vor fi oferite Chiajnei şi Iaşiului

Există însă o cheie pe care o prezintă chiar surse din FRF: " Mircea Sandu a lăsat deliberat din braţe gogoaşa fierbinte, pasînd cumva decizia către Ligă. Iar dacă se va ajunge la impunerea a 18 echipe şi vor apărea alte necazuri cu procese, cu DNA, va explica faptul că el a votat regulamentar, pentru 16 formaţii. Şi ceilalţi au adoptat hotărîrea şi au găsit portiţe la limita legii!".


Cauza tărăboiului: drepturile TV pentru L1
Contrele dure dintre Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au o explicaţie simplă. Şeful LPF ţine cu dinţii de versiunea cu 18 echipe pentru a respecta contractul de drepturi TV pentru Liga întîi. Mitică riscă să intre în conflict deschis cu cabliştii dacă numărul meciurilor va scădea. Tripleta RCS/Intact/Romtelecom ia în calcul o denunţare a înţelegerii pentru ultimul an de contract în sensul diminuării sumei de plată cu circa 6 milioane de euro: preţul actual e de 33 milioane de euro. "Ştiu că e posibil să existe şi nişte amenzi din partea Consiliului Concurenţei dacă se schimbă coordonatele competiţiei", a aruncat nada şeful FRF.


"Staţi liniştiţi, nu vine sezonul viitor pentru noi! Avem timp şi pentru vreun baraj, dacă aşa se va decide. Campionatul începe pe 20 iulie, poate punem şi barajul tot pe 20 iulie!" ;)
Mircea Sandu, preşedinte FRF

"Da, Mitică o tot dădea înainte cu DNA, DNA! Păi, DNA te ia dacă-i baţi la uşă tot timpul! OK, să-i bată la uşă!"
Mircea Sandu, preşedinte FRF

"Cînd Bihorul, Timişoara şi Bistriţa n-au primit licenţa, Dragomir mi i-a urcat în cap pe toţi spunînd că «dacă vrea Sandu, se rezolvă treaba!». Cei de la TAS au confirmat decizia FRF, iar Sandu n-are nici o legătură cu licenţierea. Nu pot face tot ce vreau eu aici!"
Mircea Sandu, preşedinte FRF

"Toţi cei care au retrogradat să se pregătească şi să fie pe fază, fiindcă s-ar putea să joace tot în Liga întîi sezonul viitor. pentru binele fotbalului românesc, n-aş avea nimic împotrivă cu ideea de 18 echipe. Să facă şi 20, de ce nu?" ;-)
Mircea Sandu, preşedinte FRF

5 iulie e data la care "U" Cluj va afla decizia TAS în privinţa licenţierii pentru sezonul viitor: jongleriile interne ale FRF şi LPF depind şi de soarta dosarului ardelenilor

11 oameni vor lua pe 6 iulie decizia legată de structura L1 pentru 2013/2014: Walter şi Bobar şi-au dat demisia, Pălărie de la fotbal feminin e suspendat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (60)
kristymin
kristymin  •  24 Iunie 2013, 14:18
Postat de mariuspc pe 22 Iunie 2013, 22:30

ALO DNA oare cind o sa ii vedem pe NEMERNICII astia doi linga Becali? Speram cit mai curind posibil.

faca-se voia taaaaa

mariuspc
mariuspc  •  22 Iunie 2013, 22:30

ALO DNA oare cind o sa ii vedem pe NEMERNICII astia doi linga Becali? Speram cit mai curind posibil.

petrusm
petrusm  •  22 Iunie 2013, 20:54

ESTE NORMAL CA MITICA SA SE INROSEASCA , DOAR ESTE ,, DINAMOVIST,, DE-O VIATA... MAI RAU VA FI CAND SITUATIA VA DEVENI ,, ALBASTRA - ALBASTRA,, DIN CAUZA STIINTEI CRAIOVA ... CAMPIOANA UNEI MARI IUBIRI... LA NASU -SANDU SE VEDE IN NEGRU CA LA SPORTUL STUDENTESC...CE I-O FI APUCAT ;PE NAS SI PE ORACOL SA DEZAFILIEZE CRAIOVA ? DE AICI SE TERMINA TOTUL...

Vezi toate comentariile (60)
Comentează
Close