FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - CEAHLĂUL 2-1

Şefii lui CFR încep să ia în calcul varianta demiterii lui Jorge Costa » Timpul a expirat

Jucătorii i-au întors spatele lui Jorge Costa. FORO Lorand Vakarcs
Jucătorii i-au întors spatele lui Jorge Costa. FORO Lorand Vakarcs

Articol de GSP - Publicat luni, 24 octombrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 23 octombrie 2011 21:34

Jocul vişiniilor nu se ridică la înălţimea aşteptărilor, iar antrenorul portughez a pierdut susţinerea conducerii, dar şi a vestiarului


Dinamo măsoară forţa CFR-ului de a se bate la titlu. Liderul a spulberat adversarii cu care vişiniii au avut mari probleme, Petrolul şi Ceahlăul. Clujenii au cîştigat norocos împotriva moldovenilor, dar au fost momente extrem de tensionate la pauza meciului şi la final, care arată clar că Jorge Costa a pierdut susţinerea conducerii. Portughezul trebuie să redreseze rapid situaţia, altfel va fi demis. Antrenorului i se reproşează jocul fără perspectivă. Autoritatea "Animalului" a fost făcută ţăndări la meciul cu Ceahlăul, cînd Iuliu Mureşan a mers în vestiar la pauză.

1. Cine face schimbările? Paszkany a oferit o declaraţie plină de înţelesuri la finalul meciului. "N-am avut mijloc. Numai Renan Garcia a jucat la valoarea lui. A alergat de două ori mai mult decît ceilalţi", a spus Paszkany. Coincidenţă sau nu, primii jucători schimbaţi de Costa au fost ceilalţi mijlocaşi, G. Mureşan şi Peralta.

2. Intervenţia preşedintelui. La pauza meciului cu moldovenii, Iuliu Mureşan a părăsit tribuna oficială, a intrat în loja lui Paszkany şi apoi a ajuns la vestiar! La final, întrebat de prezenţa lui Mureşan în vestiar, la jumătatea meciului, Costa a reacţionat nervos: "Întrebaţi-l pe el dacă a intrat în vestiar sau nu!". Semn că antrenorul e deranjat de zelul şefului său.

3. Antrenamente trase la indigo. Jorge Costa pare să fi pierdut şi creditul jucătorilor, chiar dacă la Cluj brazilienii şi portughezii fac legea. Antrenamentele sînt cam aceleaşi de cînd a venit la Cluj: obişnuitele miuţe 5 contra 2 şi meciuri pe terenuri reduse. Şi aici intervine extrem de rar pentru a corecta unele inexactităţi ale jucătorilor săi. Costa nu prea lucrează tactic, deşi a avut şi are de integrat nu mai puţin de 10 jucători transferaţi în vară. Şi pregătirea fizică lasă de dorit, clujenii suferind teribil în ultimele 20 de minute cu Ceahlăul.

4. Joc dezolant, trasee inexistente. Primele critici legate de munca lui Costa au apărut după înfrîngerile cu Gaz Metan Mediaş (0-2) şi Pandurii (0-2). De altfel, echipa "Animalului" a reuşit o singură reprezentaţie consistentă, împotriva Vasluiului (2-0). Jocul clujenilor nu are identitate, iar golurile vin mai mult pe fondul unor reuşite individuale, marca Weldon sau Sougou. În plus, CFR se apără prost! La Chiajna, portarul Beto a salvat aparenţele, în timp ce, sîmbătă, clujenii au cîştigat cu multă şansă.

5. Precedentul Conceicao. Dacă poziţia din clasament a Clujului serveşte drept plasă de siguranţă pentru Costa, fanii nu uită că un alt portughez, Antonio Conceicao, a fost demis în stagiunea 2009-2010, cînd vişiniii erau pe locul 1 în Liga 1. Şi tot după intervenţia conducerii, care a criticat deschis jocul fără orizont al echipei.

"Este cel mai prost meci de cînd sînt eu antrenor aici. Nu e departe de partida cu Chiajna, care nu m-a mulţumit chiar dacă am cîştigat la scor. Sper să îmbunătăţim jocul pe viitor"
Jorge Costa, antrenor CFR

"De acum încolo, fiecare partidă va trebui abordată cu mai multă seriozitate. Sper ca în meciurile cu FC Braşov şi cu Dinamo să avem o altă faţă"
Arpad Paszkany

"Am prins o zi slabă de tot. Mie mi se întîmplă cam o dată pe campionat să simt nevoia să merg la vestiare. Trebuie să facem o analiză, să vedem ce s-a întîmplat şi să nu mai repetăm o evoluţie atît de slabă"
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj

Atuul din mandatul Costa
Jorge Costa are meritul de a fi lucrat foarte bine fazele fixe, în cantonamentele din vară. CFR are o schemă clasică la cornere. Renan Garcia execută la colţul scurt, de unde Sougou reia spre poartă sau deviază periculos la colţul lung. CFR a reuşit să obţină profit în urma unor astfel de faze în actualul sezon. Mai mult, Costa a făcut ordine şi în ceea ce priveşte executantul loviturilor libere directe. L-a desemnat pe Renan Garcia, mai bun la acest capitol decît Gabi Mureşan.

Superconservator în lot
Antrenorul clujenilor face rar modificări în primul unsprezece. De altfel, Costa a folosit cu Ceahlăul exact echipa care a jucat împotriva Concordiei Chiajna. În ultimele 6 etape, portughezul a folosit aceiaşi patru jucători în apărare, Panin, Cadu, Nuno Diogo şi Camora. Nu se va mai întîmpla acest lucru la Braşov. Căpitanul Cadu a primit al patrulea "galben" al stagiunii şi nu va juca sub Tîmpa. Aceasta poate fi şansa lui Piccolo de a juca primul meci în Liga 1, în actuala stagiune.

Fluieraţi de propriul public
Chiar dacă feroviarii s-au impus în faţa Ceahlăului şi au urcat pe locul al doilea în clasament, jucătorii n-au scăpat de admonestările publicului. Au fost momente în timpul jocului în care fundaşii lui Jorge Costa au fost fluieraţi, mai ales din cauza paselor trimise la portarul Beto. "Îmi cer scuze pentru felul în care am jucat! Am văzut reacţia publicului. Îi asigur că nu ăsta e jocul pe care ni-l dorim", a declarat antrenorul portughez.


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
lika
lika  •  25 Octombrie 2011, 10:46

si pulocu il swwge gsp-ul sau cine? cei cu minciunile astea de rahat?

sabben
sabben  •  24 Octombrie 2011, 22:19

Iuliu Muresan tocmai a anuntat ca J. Costa va ramane antrenorul CFR-ului si nu se pune problema schimbarii lui si uite ce scriu mercenarii scandalagii de la aceasta "gazeta" :) Jucatorii afirma ca sunt incantati de Costa, si uite ce scriu "geniile" :)

znupii
znupii  •  24 Octombrie 2011, 17:01

nu mai cititi gsp.ro ca numa va mancati nervii cu articolele astea de 3 lei.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează