FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - RAPID, DUMINICĂ, ORA 21.30, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Septembrie negru! » Se repetă istoria de anul trecut la Dinamo?

Dinamo - Rapid oferă spectacol: în ultimele şase partide, doar în două dintre ele s-au marcat mai puţin de trei goluri
Dinamo - Rapid oferă spectacol: în ultimele şase partide, doar în două dintre ele s-au marcat mai puţin de trei goluri

Articol de - Publicat sambata, 17 septembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 16 septembrie 2011 23:12

Dinamoviştii se tem să nu urmeze o cădere, la fel ca în sezonul trecut, cînd în numai o lună au alunecat din fotoliul de lideri pînă pe poziţia a 6-a.

Partida contra Rapidului reprezintă şi un test psihologic pentru echipa lui Liviu Ciobotariu. Roş-albii vor neapărat o victorie pentru a-şi consolida postura de lideri, fiind păţiţi anul trecut, cînd, tot în luna septembrie, un recul de formă a năruit tot campionatul!

Atunci, cu Ioan Andone pe bancă, Dinamo conducea în clasament cu 13 puncte după 5 partide, iar rezultatele din luna septembrie au fost un adevărat coşmar: 3-4 cu U Cluj, 2-2 cu FC Braşov, 1-2 cu FC Vaslui şi 0-1 cu Urziceni! "Este un meci foarte important pentru noi. Am suferit o înfrîngere la Vaslui şi nu ne putem reveni decît cu o victorie în faţa Rapidului. Avem nevoie de trei puncte pentru a ne menţine sus în clasament. Va fi greu fiindcă şi ei sînt pe locul doi, dar important e să rămînă acolo şi să mărim diferenţa de puncte", a spus Cătălin Munteanu.

"Avem nevoie de o victorie cu Rapid, un succes ne-ar da moral, ne-ar motiva. Un campionat îl cîştigă cel ce greşeşte mai puţin. Avem dorinţă, atitudine şi nu ne mai dorim să se întîmple ca în sezonul trecut, cînd am fost conduşi cu 2-0 la pauză", a completat şi Ionel Dănciulescu.

"Pentru noi e importantă victoria şi să nu mai facem greşelile din meciul cu Vaslui, care ne-au costat scump" (Dragoş Grigore, fundaş Dinamo)

"Sperăm ca rapidiştii să vină un pic mai obosiţi, mai ales că au avut un meci solicitant în Europa League" (Cătălin Munteanu, mijlocaş Dinamo)

Cotele derby-ului:
29.00 e cea mai mare cotă pentru un rezultat de 3-2, ca în sezonul trecut, la bet365, în timp ce bet-at-home e la polul opus, 20.00

6.00 e cota pentru ca rezultatul final la Dinamo - Rapid să fie 1-1 cel mai probabil scor preconizat de casele de pariuri

1.90 e cota pentru minimum trei goluri marcate în derby la mybet, în timp ce un rezultat final cu maximum un gol marcat este premiat cu 2.90 de gamebookers

Cifre ale confruntării Dinamo - Rapid
- 6 meciuri consecutive fără înfrîngere au bifat roş-albii cu rivalii din Giuleşti, 5 în campionat, şi unul în Cupă. Dacă în această competiţie dinamoviştii au învins cu 4-2 la Piteşti, în Liga 1 au fost rezultate bune, şi acasă, şi în deplasare: 3-0, 1-1, 2-2, 3-2, 0-0.
- Precedenta înfrîngere a "cîinilor" în Ştefan cel Mare cu Rapid datează din toamna lui 2007: 0-2. Trupa condusă atunci de Mircea Rednic o învingea cu 2-0 pe cea condusă de Walter Zenga. La Rapid au rezistat Coman, Bozovici, Herea şi Grigorie. La Dinamo mai sînt Munteanu, Dănciulescu, Pulhac şi Liviu Ganea.
- 11 ani au trecut de la precedenta întîlnire directă cu cele două echipe ocupînd locul 1, respectiv 2. Se întîmpla pe 15 aprilie 2000, cînd, în Grant, Rapid învingea cu 4-0, dar Dinamo era deja campioană!
- Răzvan Lucescu are 9 meciuri ca antrenor împotriva "cîinilor": 4 victorii, un egal, 4 eşecuri. Liviu Ciobotariu are 3 meciuri ca tehnician împotriva rapidiştilor: un egal şi două înfrîngeri.
- Rapidiştii joacă pe 2.000 de euro de jucător, dublu decît în mod normal. Dinamoviştii trag speranţe că vor fi remuneraţi cu o prima totală de 50.000 de euro.

Borcea: "Batem cu 2-0!"
Cristi Borcea nu va asista din tribune la derby-ul de mîine seară, fiind plecat în Statele Unite, unde şi-a stabilit reşedinţa. Totuşi, preşedintele executiv este ferm în declaraţii: "Dinamo o să bată pe Rapid, scor corect 2-0. Eu zic că sigur vom cîştiga, dacă stadionul va fi plin. Suporterii să conteste pe cine doresc ei, dar să vină să încurajeze echipa, întrucît jucătorii au nevoie de sprijinul lor". Dinu Gheorghe a replicat: "Tot aştept să văd rezumatul lui Dinamo din Europa!". Pînă aseară se vînduseră 1.000 de tichete din totalul de 12.500.

Mister vine la meci
Cornel Dinu a fost externat ieri după o lună de zile, timp în care a stat în spital după o operaţie de by-pass coronarian. Procuroru' va avea parte de supraveghere medicală şi la domiciliu, iar ieri a anunţat că va fi prezent la partida cu Rapid. "Mă simt bine, sper ca evoluţia sănătăţii mele să fie bună. Le mulţumesc tuturor doctorilor, în special domnului Brădişteanu. Voi fi prezent la meciul cu Rapid, cît am stat în spital am urmărit toate partidele lui Dinamo", a zis Dinu.

"Noul Torje" în probe
Dinamo testează zilele acestea un mijlocaş de bandă. Portughezo-germanul Ricky Pinheiro (22 de ani) a jucat în perioada 2008 - 2010 la Kaiserslautern, unde a marcat un gol în opt meciuri, apoi sub formă de împrumut la Osnabruk (un gol în 14 meciuri).

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
viobubu
viobubu  •  18 Septembrie 2011, 13:31

atat timp cat la CCA va fi Avram fotbalul romanesc va fi o divina comedie,iar campioana va fi decisa de gruparea mafiota mai influenta cea care a scos campioana galatiul sa ne faca de ras in Europa.jos avramii,nasii si corleonii

panconecaca2
panconecaca2  •  17 Septembrie 2011, 13:29

Din nou campioni...DE TOAMNA :))))))))

badeadorian
badeadorian  •  17 Septembrie 2011, 10:45

Presimt ca acest arbitru, labil psihic si cu buzunarele inca goale, o sa faca meciul praf . Nu avem inca arbitri romani capabili sa se fereasca de ispite in meciurile "pe multi bani" . Un arbitru strain era o alegere inteleapta .

Vezi toate comentariile (8)
Comentează