FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Sfidează 3,5 milioane de euro » Steaua le întoarce spatele celor care îi asigură 30 la sută din buget!

Articol de - Publicat duminica, 20 octombrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 20 octombrie 2013 00:30

Clubul din Ghencea a refuzat să pună la dispoziţia DolceSport jucători pentru interviuri şi a anunţat şi pe Digisport că va proceda la fel fiindcă nu riscă nimic din partea LPF.

Steaua a anunţat în urmă cu 10 zile că intră în silenzio stampa faţă de întreaga presă, dar a făcut o menţiune pe site-ul oficial: "Clubul nostru va onora totuşi obligaţiile contractuale cu institutiile media deţinătoare de drepturi pentru Liga 1, Cupa României şi UEFA Champions League".

Totuşi, în această săptămînă, înaintea partidei cu Viitorul, clubul a refuzat solicitările oficiale ale postului care a transmis în direct meciul, DolceSport, de a-i pune la dispoziţie jucători pentru interviuri. "Am studiat contractul, nu riscăm nimic din partea LPF, deci nu vă dăm nici un fotbalist" a fost reacţia şocantă a steliştilor!

Aceştia i-au înştiinţat şi pe cei de la DigiSport că nu vor avea parte de interviuri înainte de jocurile Stelei pe care postul deţinut de RCS le va televiza în campionat. Asta în condiţiile în care doar pentru acest campionat, Steaua va încasa din drepturile TV suma aferentă locului 1 în clasament, adică 3,5 milioane de euro, ceea ce reprezintă 30 la sută din bugetul pe un an!

Ieri, GSP a solicitat un punct de vedere din partea preşedintelui LPF. "În contract nu scrie că trebuie să vorbească jucătorii înainte de meci, iar dacă în contract nu se prevede aşa ceva, n-ai cum să obligi echipele să pună la dispoziţie fotbalişti pentru declaraţii, deci n-ai cum să-i sancţionezi. În înţelegerea pentru drepturile TV există doar obligativitatea ca ei să vorbească după meci", a declarat Dragomir. După Steaua - Viitorul, doi jucători de la Steaua au vorbit la flash-interviuri.

La UEFA e altfel
Cea mai importantă competiţie intercluburi din lume, Champions League, are cu totul alte reguli faţă de campionatul din România. Fiecare club e obligat să susţină o conferinţă de presă înainte de meci, la care să participe antrenorul principal, dar şi un jucător, iar pentru posturile deţinătoare de drepturi, trebuie puşi la dispoziţie, inclusiv înainte de joc, fotbalişti care să ofere declaraţii.

Tocmai datorită acestei strategii, UEFA a raportat în ultimul deceniu surplus de încasări din drepturile TV, bugetul Champions League pentru sezonul în curs depăşind un miliard de euro.

"Să ştiţi că şi în străinătate, în foarte puţine ligi sau campionate există această clauză în contractul de drepturi TV, ca jucătorii să vorbească înainte de meciuri" (Dumitru Dragomir, preşedinte LPF)

9 milioane de euro va încasa Steaua în perioada iulie 2011-ianuarie 2014, exclusiv din drepturile TV pentru Liga 1

4.000 de spectatori au asistat vineri la meciul Steaua - Viitorul 4-0

60 de mii de oameni au văzut, în medie, meciul Steaua - Viitorul 4-0 pe postul Dolce Sport

3.000 de euro pe lună primeşte Mihai Stoica de la Digisport pentru emisiunea "Fotbal european", la care e invitat permanent

 

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Cu gîndul doar la Basel
Chiar dacă a cîştigat cu 4-0 în faţa Viitorului, Laurenţiu Reghecampf se gîndeşte doar la meciul de marţi seară, contra lui Basel: "Nu am avut o evoluţie foarte bună în primele două meciuri şi este foarte important pentru fotbalul românesc să cîştigăm acum primul meci în Liga Campionilor. Dacă vom învinge, alta va fi situaţia în următoarele două săptămîni. Ne vom pregăti mult mai bine şi sînt sigur că vom avea o reacţie mai bună!".

Program prelungit pentru bilete
Steliştii au vîndut doar 16.000 de tichete pentru meciul de marţi seară din Ligă contra lui Basel, iar oficialii din Ghencea au decis prelungirea programului caselor de bilete. Acestea vor fi deschise doar la Arena Naţională începînd de luni de la ora 11:00 pînă la ora 19:00. Pentru un tichet la acest meci, fanii trebuie să plătească între 50 şi 70 de lei la peluză şi 100 şi 250 de lei la tribuna a II-a. În plus, suporterii îşi pot achiziţiona bilete şi pentru meciul retur din Elveţia, contra a 40 de franci elveţieni, aproximativ 140 de lei. Plata se face doar în această monedă.

"Nilă" se căsătoreşte cu Cruduţa
După doi ani de relaţie, Mihai Costea şi Daniela Crudu au decis să renunţe la burlăcie şi să facă nuntă. Aceştia şi-au anunţat deja prietenii despre evenimentul la care vor participa aproximativ 200 de invitaţi. Conform apropiaţilor, nunta va avea loc la Palatul Snagov, exact acolo unde s-a căsătorit şi Cristi Chivu cu Adelina Elisei în iulie 2008. Cruduţa s-a gîndit deja şi la modelul de rochie de mireasă, dar şi la verighete, care vor fi achiziţionate dintr-un magazin de bijuterii din Dubai.

5 lei pentru Steaua Youth
Oficialii stelişti au decis să pună pentru prima dată în vînzare bilete pentru suporterii care vor să vadă echipa de tineret a clubului în meciul cu FC Basel, deşi echipa n-a făcut nici un punct în primele două meciuri desfăşurate în compeţia organizată de UEFA la Under 19. Meciul va avea loc la baza sportivă de la Mogoşoaia, marţi, de la ora 16:00, iar pentru un tichet de acces, fanii trebuie să plătească 5 lei. Partida va fi transmisă în direct pe DigiSport.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (81)
meka
meka  •  21 Octombrie 2013, 00:40

Am vazut foarte multe declaratii false pe siteurile de sport.... intr-un fel pot sa-i inteleg si pe ei. Cineva trebuie sa-si asume aceste articole fantoma care denatureaza imaginea clubului si a celor care il reprezinta. Jurnalismul presupune responsabilitatea si capacitatea de a investiga subiectul in amanunt pentru a nu se ajunge in asemenea situatii. Din pacate aceste sarcini sunt inlocuite si confundate de multe ori cu cancanul.

dase
dase  •  20 Octombrie 2013, 21:12

Bă voi sunteti ca si comunistul de Ponta,daca va spune lumea adevarul si ce nu va convine stergeti comentariile.

mihaiholby
mihaiholby  •  20 Octombrie 2013, 18:04

presa este de vina..puneti in gura oamenilor afirmatii false si denaturati adevarul. Fabricati stiri de dragul "click-ului" celor ce le vizioneaza si nu aveti verticalitate. Cand vreti invocati bunul simt si omenia, insa voi numai asa ceva nu sunteti... Bine va face Steaua..

Vezi toate comentariile (81)
Comentează