FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - UTA 2-1

Sfîntul Valentin

Articol de - Publicat luni, 24 martie 2008 00:00

Tocmai vîrful ţinut pe bancă a salvat Steaua şi a dus-o în coasta Clujului

În seria de suspans "Pînă la Paşte, pe primul loc", steliştii le pregătiseră oaspeţilor de aseară doar un rol de figurant. Încăpăţînaţi, arădenii au refuzat însă partitura mielului sacrificat. Ce a urmat? Linişte, multă linişte. Todea a scos la şut în marginea careului mare, iar tribunele au amuţit la "bomba" lui Mihuţ din minutul 7. A devenit 0-1, iar în Ghencea avea să fie thriller.

Tocmai vîrful ţinut pe bancă a salvat Steaua şi a dus-o în coasta Clujului

În seria de suspans "Pînă la Paşte, pe primul loc", steliştii le pregătiseră oaspeţilor de aseară doar un rol de figurant. Încăpăţînaţi, arădenii au refuzat însă partitura mielului sacrificat. Ce a urmat? Linişte, multă linişte. Todea a scos la şut în marginea careului mare, iar tribunele au amuţit la "bomba" lui Mihuţ din minutul 7. A devenit 0-1, iar în Ghencea avea să fie thriller.

Uimit şi el de realizarea alor săi, Gabi Stan a comandat urgent retragerea. Pe la 25 de metri de propria poartă, roş-albii şi-au aşezat cazemata şi s-au pus pe aşteptat. Raidurile aeriene ale Stelei n-au întîrziat. Nicoliţă a reluat primul cu capul, pe lîngă (15). Mendoza şi-a imitat coechipierul, un sfert de oră mai tîrziu. Cînd n-a fost de vină imprecizia, s-a interpus "turnul" Vasiljievici (36). Elevii lui Lăcătuş au încercat şi la nivelul solului. Moreno a preluat în 8 metri, dar, încurcat de Mihuţ, a trimis un şut tremurat în afara porţii lui Tudor. Pînă s-a intrat la cabine, tribunele au mai amuţit o dată la accidentarea lui Rădoi, iar Lovin a testat plasamentul lui Tudor (45), goalkeeper-ul Aradului răspunzînd prezent.

Fără vreo revizuire majoră în planul tactic. Aşa au debutat roş-albaştrii în actul secund. Şi rezultatele au întîrziat. Dică (53) nu a reuşit să-şi regleze execuţia din cădere, la singura sa fază în care a jucat rol principal. Rafala în terenul de ţintă ardelean s-a înteţit. Golanski a creat iluzia golului egalizator printr-un trasor care a sfidat conturul porţii.

Minutul 65. Mendoza a servit specialitatea casei: centrare perfectă din fază fixă tocmai bună pentru reluarea plasată a lui Moreno, 1-1! Hidişan a zguduit emoţiile asistenţei şi bara transversală (76), iar Moreno a trimis slab din 6 metri.

Apoi s-a ajuns în pragul nebuniei. Habibou a scăpat singur în prelungiri, dar a tras incredibil în Tudor! Şi totuşi, nu s-a terminat egal. Vali Badea a ţinut să se răzbune pentru meciurile în care a fost rezervă eternă şi a marcat atunci cînd pînă şi Gigi renunţase să mai spere în ajutorul Divinităţii.

 

Ajutor din "Groapă"
Gigi Becali speră să primească din nou ajutor de la Dinamo, sperînd că formaţia campioană va reuşi să învingă duminica viitoare pe CFR Cluj, aşa cum a făcut-o şi în sezonul trecut. "Dinamoviştii nu ne fac un bine numai nouă dacă vor bate pe CFR, etapa viitoare. Se ajută în primul rînd pe ei, pentru că au în continuare şanse la Liga Campionilor. Şi noi i-am sprjinit de multe ori, cînd am învins contracandidate care le ameninţau poziţia în clasament", a spus finanţatorul roş-albaştrilor. (Dan Udrea)

Sceptic
Giovanni Becali este dispus să facă orice îi va cere Gigi Becali, în cazul în care roş-albaştrii vor cîştiga titlul. "Gigi, ţinînd cont de diferenţa care a fost între Steaua şi CFR, dacă tu recuperezi toate punctele şi cîştigi campionatul, atunci eu merg în genunchi pînă la muntele Athos. Înseamnă că Dumnezeu te iubeşte prea mult", a spus vărul finanţatorului. (Dan Udrea)

Invitaţie la calm
Mircea Sandu i-a invitat pe finanţatorii tuturor cluburilor din Liga I la o discuţie, pentru a tempera tensiunile produse de lupta la titlu. Preşedintele FRF se va întîlni miercuri cu patronii echipelor, excepţie făcînd Gigi Becali, care a declinat invitaţia pe motiv că va merge la muntele Athos. Tot miercuri se va întruni şi Comisia de Disciplină pentru a decide soarta meciului Rapid-Steaua, întrerupt în minutul 74. (Dan Udrea)

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (63)
 •  24 Martie 2008, 21:29

mergeti in continuare in Ch Lg ca sa aiba de cine sa-si bata joc celelalte echipe. sa spere sa cada in grupa cu voi ca sa fie sigure ca prind macar locu 3 =)) ati avut noroc ca anu asta nu au facut si golaveraj cu voi. noroc de Zapata, ca voi aveati o medie de un sut pe poarta pe meci :))))) hai pa, m-am distrat cu voi =))

 •  24 Martie 2008, 21:15

aha, si te lauzi cu "performanta" din ultimii 2 ani in CH Lg? tare prost esti ba baiatule, tu ala care ai postat cu nick-ul meu. Apai aici unde sunt eu, "la cules de portocale" stii ce parere au italienii si spaniolii despre voi? (la fel ca si restul europenilor) : ei zic ca suteti petarda Europei; au vazut si ei cum joaca stoaia si vazandu-ma roman au venit la mine si m-au intrebat : echipa asta e o gluma sau chiar asa de penibila e si in campionatu vostru? =))

 •  24 Martie 2008, 21:03

pt florin : Nu-s ceferist =)) dar tu imi cam puti a oaie :))

Vezi toate comentariile (63)
Comentează
Close