FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - PANDURII, AZI, 21:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Sforzini: "Sînt ultras Lazio şi abia aştept să bat Roma!"

Articol de GSP - Publicat sambata, 28 august 2010 00:00

Atacantul achiziţionat recent de campioni, Ferdinando Sforzini, spune că se aseamănă ca stil cu celebrul atacant italian Luca Toni.

Transferat de patru zile de la Udinese, Ferdinando Sforzini (25 de ani) vrea să aibă un impact masiv în tricoul campionilor. El promite că CFR îşi va reveni în Liga 1 şi că va face o figură frumoasă în grupele Champions League, unde adversarii se numesc Bayern Munchen, AS Roma şi Basel.

- Ferdinando, de ce Liga 1?
- Am privit acest transfer ca pe o oportunitate de a încerca ceva nou în cariera mea, într-un campionat diferit. E o experienţă nouă şi o posibilitate de a-mi relansa cariera. În plus, CFR joacă în Champions League, provocarea maximă pentru orice fotbalist.

- Care sînt bornele carierei tale în Italia?
- Primul contract de profesionist l-am semnat la 18 ani, cu Sassuolo. Au urmat două campionate în Serie C, alte patru în Serie B şi debutul în primul eşalon, în sezonul trecut, pentru Bari.

Fan Alen Boksici

- De ce ai jucat atît de puţin pentru Bari?
- Am avut ghinion. A trebuit să mă operez la genunchiul stîng la puţin timp după ce a început sezonul. Cînd am revenit, echipa tip era formată, relaţiile de joc erau cristalizate. A fost greu să recîştig un loc de titular.

- Cum te-ai descrie ca jucător?
- Ca stil aduc cu Luca Toni. Mi-a plăcut foarte mult şi vedeta din trecut a croaţilor, Alen Boksici, un atacant puternic, extraordinar. Nu-i voi dezamăgi pe fanii clujeni.

"Putem anula diferenţele"
- Ştiu că ai făcut parte din galeria lui Lazio în adolescenţă. Cum o să te simţi pe teren contra Romei în Liga Campionilor...
- Vă daţi seama ce sentimente am pentru romani şi cît de mult mi-aş dori un gol! În Champions League, cu ambiţie şi cu multă muncă se pot anula diferenţele de valoare.

- Cum a fost experienţa ta de ultras?
- De mic, am fost nelipsit de la meciurile lui Lazio. Curva Nord, ce atmosferă, cîte trăiri intense! Era ceva incredibil, o experienţă care m-a marcat. Am trăit momentele de istorie ale acestei echipe, squadra formidabilă a lui Eriksson, finala Cupei Cupelor din mai '99... De un spirit asemănător avem nevoie şi aici. Sînt convins că doar împreună cu fanii CFR va reuşi să-şi revină.

"Am rămas plăcut impresionat de ceea ce am găsit la Cluj. Şi oraşul, şi clubul m-au cucerit"
Ferdinado Sforzini, atacant CFR

40 de goluri are Sforzini în Serie B şi Serie C. În prima ligă n-a apucat să marcheze

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
vladutzzz89
vladutzzz89  •  28 August 2010, 11:56

irriducibili....???

flacara.visinie
flacara.visinie  •  28 August 2010, 11:17

Va fi impresionat de caramizi.

alexxfloo
alexxfloo  •  28 August 2010, 11:13

Nu esti un ultras lazio, esti un cfrist de kko si o sa mananci bataie!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează