FOTBAL  »  Superliga  »  VOINŢA SIBIU

Sibiul trage tare să rămînă în Liga 1 » "Muncim foarte mult fizic şi mental"

Articol de - Publicat luni, 06 februarie 2012 00:00 / Actualizat luni, 06 februarie 2012 17:54

Vîrful de atac Radu Neguţ a mărturisit, din Antalya, că la şedinţele de pregătire conduse de antrenorul Alex Pelici accentul se pune pe îmbunătăţirea eficaţităţii în atac. În cele 18 meciuri din Liga I, CSU Voinţa a suferit la capitolul goluri, având doar 12 reuşite.

- Radule, cum merge pregătirea în stagiul din Antalya?
- Pînă acum toate bune, condiţii foarte bune, vreme la fel de bună... Muncim foarte mult, pentru a fi pregătiţi fizic şi mai ales mental pentru acest retur, care va fi unul de foc, cu siguranţă, şi la finalul căruia sperăm să reuşim să ne menţinem deasupra liniei. Ar fi o recompensă pe măsură pentru toată munca aceasta şi pentru suporteri, care ne-au fost alături la fiecare meci, acasă şi în deplasări.

- Ce planuri ţi-ai făcut pentru retur?
- Îmi doresc, în primul rînd, să fiu sănătos şi să-mi ajut echipa de fiecare dată când se va apela la mine. Voi face totul pentru a fi pregătit cât mai bine, iar cînd domnul antrenor va considera că merit să fiu pe teren, voi face tot posibilul să îi răsplătesc încrederea acordată.

- Cu cine crezi că o să vă luptaţi pentru salvarea de la retrogradare?
- Ne vom lupta cu toate echipele, meci de meci, pentru a aduna puncte. În ceea ce priveşte retrogradarea, cred că lupta va fi între echipele clasate acum pe ultimele 6 locuri. Fiecare echipă a încercat să transfere ceea ce au considerat antrenorii şi conducerea că este nevoie. Vom vedea la final cine a fost mai inspirat la acest capitol, al transferurilor.

- Voi aţi suferit în ofensivă, în tur. Echipa a marcat doar 12 goluri. V-aţi păstrat "muniţia" pentru retur?
- Aşa este, echipa nu a marcat multe goluri, dar la acest capitol lucrăm foarte mult în această perioadă.

- Apărarea, în schimb, a funcţionat relativ bine...
- Trebuie să ştiţi că, la Voinţa, "apărare" înseamnă toţi cei 11 jucători, nu doar cei 3 sau 5 din defensivă. Jocul nostru este unul bazat pe închiderea spaţiilor, blocarea adversarului şi valorificarea la maxim a fazelor fixe şi a celor de contraatac. Se lucrează mult pentru îmbunătăţirea eficacităţii şi pe faza de atac, precum v-am mai spus. Nu este uşor. Necunoscătorii spun că Voinţa nu a făcut transferuri, dar să ştiţi că, din vară şi pînă acum, sunt 15-16 jucători noi, aşa că este nevoie de timp. Important este să ne atingem obiectivul, adică să ne salvăm de la retrogradare.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
claudiu_vsb
claudiu_vsb  •  07 Februarie 2012, 22:04

RESPECT pentru Radu Negut !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează